Press Pause
30.01.2009.
Movie: Mamma Mia!

Originalni naslov: Mamma Mia!
Redatelj: Phyllida Lloyd
Uloge: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgĺrd, Amanda Seyfried, Julie Walters, Christine Baranski
Žanr: komedija, mjuzikl, romansa
Trajanje: 108'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



Mjuzikl koji priča priču o mladenki, njezinoj majci i trojici potencijalnih očeva. I sve to uz zarazne taktove popularne ABBA-e.


MSG Na očaravajućem grčkom otoku Kalokairi, u hotelu Villa Donna kojeg vodi Donna (Meryl Streep) s kćeri Sophie i njezinim zaručnikom Skyem, započinje cijela avantura. Sophie je pronašla majčin skandalozno tajni dnevnik i pročitala da bi njezin otac mogao biti biznismen Sam Carmichael (Pierce Brosnan), avanturist Bill Anderson ili bankar Harry Bright (Colin Firth). Svu ih je trojicu potajno pozvala na svoje vjenčanje vjerujući da će otkriti koji je od njih njezin pravi. Njih trojica, svaki sa svoje strane svijeta, vraćaju se na otok i ženi koja ih je očarala dvadeset godina ranije.

Kako se vjenčanje bliži sve joj je teže otkriti tko joj je pravi otac. Sa svakim ima nešto zajedničko te bi ju jedan od njih trojice trebao otpratiti do oltara i predati budućem mužu. U međuvremenu, Donna ponovno nalazi ljubav sa jednim od trojice muškaraca, što nikako nije bilo u planu organizacije vjenčanja. (filmski.net)


Iza svake osobe stoji kritičar, a iza svakog kritičara njegov stav na koji ima pravo. Znam puno ljudi koji su filmom oduševljeni i koji su ga pogledali već nekoliko puta otkako je izišao, a znam i osobu koja je već kupila dvd i soundtrack. No - ja mogu reći da je film dobar, ništa više. Nisam bila 'očarana' nakon njega, nit mi se plesalo nakon njega kako su neki rekli, iako mogu reći da je film dosta vesel i pun života. Za to je zadužena ABBA i njihovi hitovi, koje sam slušala od malih nogu i to u mom slučaju daje filmu veliki plus, odlični soundtrack. Oni koji nisu ljubitelji ABBE, sigurna sam da im se film neće svidjeti. Također, jedno upozorenje za one koji tek namjeravaju pogledati film - ne obazirite se na prijevod pjesama, odnosno subtitlove jer ćete si samo ugroziti dojam filma i same pjesme.
Meryl Streep poznajem jako dobro kao glumicu, pogledala sam puno njezinih filmova i kada kažem da je 'vrhunska glumica', znam o čemu pričam. I u ovaj film je unijela dozu svježine i humora, da i ne spominjem kako za svoje godine pjeva izvanredno. Ali, iskreno - film ne bi bio nikakav da nema nje u filmu. Barem meni. Što je čudno, jer jedni od meni najdražih filmova su po žanru upravo mjuzikli. No, ovdje mi nešto fali. Moguće je da sam očekivala puno više od cijelog filma. Oduševljena sam krajolikom Grčke u filmu, i pojavom Meryl Streep - ostatak filma je mogao biti puno bolji.

''Rosie: Typical isn't it? You wait 20 years for a dad and then three come along at once.''



01:28 - Komentiraj { 12 } #

28.01.2009.
Movie: Burn After Reading (Spaliti Nakon Čitanja)

Originalni naslov: Burn After Reading
Redatelj: Joel Coen, Ethan Coen
Uloge: George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Tilda Swinton, Brad Pitt, Richard Jenkins
Žanr: komedija, krimi
Trajanje: 96'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Osbourne Cox (John Malkovich) je CIA-in operativac kome ruže ne cvjetaju ni u poslu ni u braku.


MSG Harry Pfarrer (George Clooney) je pak policajac koji misli samo na sebe. On stalno vara ženu i to čak sa zakonitom suprugom upravo Osbournea Coxa.

Kad Ozzyja otpuste s posla on odluči razotkriti dobro čuvani svijet tajne obavještajne agencije o kojem zapravo i nema baš previše za reći. No kada dokument dospije u krive ruke, one Harryjeve ljubavnice Linde (Frances McDormand) i njenog kolege Chada (Brad Pitt), koji će stvar ponuditi ni više ni manje nego Rusima, život će se svima dodatno zakomplicirati.


Na samom početku, MORAM pohvaliti Brad Pitta koji mi u ovom filmu ima najbolju ulogu, najbolji karakter. Nikad nisam mislila da će me 'Brad Pitt' uspjet nasmijat toliko koliko me je nasmijao u ovom filmu. Zapravo, nisam mislila da će me on ikada uspjet nasmijat. No, uspio je, jer sam na njegove scene plesa i glupiranja umirala od smijeha. I sve one cure koje se pale na njega, u ovom filmu neće toliko sliniti koliko će se smijati. Ili samo ja imam uvrnut smisao za humor.
Film je sam po sebi jako čudan. Jedan tren ćete se smijati, drugi tren iščekivati, dok ćete idući trenutak imati veliki upitnik iznad glave i upitati se; ''wtf?'', što mi se najviše i sviđa u ovom filmu. Što se sve brzo prebacuje iz akcije u komediju, pa iz komedije u tragediju. Smiješno je to što sam nakon prvog gledanja filma ostala sjediti još par minuta s upitnikom iznad glave i pitala se 'je li ovo upravo stvarno bio kraj filma?', jer je kraj jako čudan i neočekivan, te sam naravno film prozvala bezveznim. No, nakon drugog gledanja, shvatila sam da braća Coen i nisu napravili tako loš film. Definitivno se razbija onaj dosadan tijek događaja koji ima svaki krimi film, jer će se dogoditi upravo ono što ste najmanje očekivali. Tko zna, možda će mi idući puta film biti još bolji.
Tako da... Pogledati nakon čitanja.

''Chad: [on the phone] Osbourne Cox? I thought you might be worried... about the security... of your shit.''



20:28 - Komentiraj { 3 } #

28.01.2009.
Movie: Groundhog Day (Beskrajni Dan)

Originalni naslov: Groundhog Day
Redatelj: Danny Rubin
Uloge: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott, Stephen Tobolowsky
Žanr: komedija, fantazija, romansa
Trajanje: 101'
Godina: 1993.
Trailer: LINK
Download: LINK




Što biste napravili kada bi vam se isti dan ponavljao iznova, iznova i iznova...?


MSG Phil Connors (Bill Murray) je egocentričan, nepristojan i sarkastičan meteorolog koji kreće s televizijskom ekipom u maleni gradić Punxsutawney, u Pennsylvaniji snimiti izvještaj o sviscu, čije eventualno pojavljivanje predviđa nastavak zime. Misteriozno, Phil se nađe zaglavljen u vremenu i stalno proživljava jedan te isti dan, 2. veljače. Svakog jutra Phil se budi i susreće iste osobe koje se uvijek ponašaju identično. Nitko osim njega ne primjećuje kako je vrijeme stalo. Ubrzo Phil otkriva prednosti koje mu pruža ponavljanje istog dana i uspijeva ispraviti ranije učinjene pogreške te vremenom promijeniti svoje loše ponašanje.


Ovaj film prikazuju na tv-u svako malo, vjerujem da ga vas je većina pogledala barem jednom. Ja znam da sam ga ja pogledala mali milijun puta, i mogu ga pogledati još toliko puta. Jer ga za sigurno mogu ubrojati u top 5 mojih najdražih komedija ikada. I previše puta sam razmišljala što bih napravila kad bih bila u Philovoj koži, odnosno kada bi isti dan proživljavala puno puta. Fora je u tome što može napraviti bilo što sa sobom, ljudima, stvarima - sutradan se sve to 'poništava', ono što je slomio nije slomljeno, osobu koju je poljubio se toga ne sjeća, i sve kao da se nije ni dogodilo. Jedino što ostaje je njegovo sjećanje, pa sve što nauči u tom danu - zna i sutradan. Tako mi je presmiješno bilo kada je jedan dan naručio sve što se može naručiti u restoranu i sve to pojeo, jer zna da će sutradan biti kao da nije pojeo ništa od toga. Također je svaki dan iznova saznavao nove podatke o osobama, te je tu svoju moć 'iskorištavao' i zavodio žene. Tako se jedan dan puknio smijat Riti (Andie MacDowell) u facu kada mu je rekla da je studirala francusku poeziju, no već drugi dan je počeo citirati francuski kada mu je to rekla lol.

Još jedna od meni dražih scena je kada svaki dan iznova susreće iritantnog prijatelja Neda, kojeg nije vidio od srednje škole (svaki dan mu se on iznova predstavlja) i kada ga jedan dan ni ne pozdravi, već ga samo udari :D Bill Murray je fantastičan, meni definitivno njegova najdraža uloga. Svi njegovi pokreti, govori i izrazi lica su mi smiješni. Pogotovo njegov izraz lica kada ga svakog (istog) jutra na radiu budi pjesma 'I Got You Babe'. I film preporučam svima, ako ga već niste pogledali.

''Phil: I've been stabbed, shot, poisoned, frozen, hung, electrocuted, and burned.
Rita: Oh, really?
Phil: ...and every morning I wake up without a scratch on me, not a dent in the fender... I am an immortal.''




00:51 - Komentiraj { 5 } #

27.01.2009.
Movie: The Birdcage (Krletka)

Originalni naslov: The Birdcage
Redatelj: Mike Nichols
Uloge: Robin Williams, Gene Hackman, Nathan Lane, Dianne Wiest, Calista Flockhart
Žanr: komedija
Trajanje: 117'
Godina: 1996.
Trailer: LINK
Download: LINK




"We are family, I got all my sisters with me ... We are family, Get up ev'rybody and sing!"


MSG Armand Goldman (Robin Williams) je homoseksualac koji vodi ekstravagantni noćni klub Krletka u Miamiju. Ondje nastupaju transvestiti, među kojima je glavna zvijezda Albert (Nathan Lane). Armand i Albert godinama žive kao bračni par. Sve bi bilo savršeno da Alberta ne muči strah od starenja. Često pada u krize i guta razne tablete. Njihov se život mijenja kada ih posjeti Val (Dann Futterman), Armandov sin rođen nakon što je prije dvadesetak godina Armand jednu noć proveo s Katherine (Christine Baranski). Val se treba oženiti djevojkom čiji je otac senator Kevin Keeley (Gene Hackman), poznat kao suosnivač Koalicije za pitanja morala. Val je senatoru i njegovoj supruzi Louise (Dianne Wiest) slagao da mu je otac kulturni ataše u grčkom veleposlanstvu jer ga je bilo sram priznati čime se otac bavi i kako živi. Došao je nagovoriti oca da nakratko promijeni način života jer će senator sa suprugom i kćeri doći u Miami kako bi se s njime upoznao. Val bi želio da Armand odglumi da živi u normalnom braku s njegovom majkom Katherine, a ženskasti Albert morat će postati normalan muškarac. (mojtv.hr)


Vjerovatno jedna od najboljih komedija IKADA. Robin Williams je car sam po sebi a ni Nathan Lane nije daleko. Ukratko, ako vas ovaj film nije nasmijao ili neće nasmijat, onda ne znam što hoće. Ja sam ga nakon duuugo vremena ponovo pogledala s frendicom prošle godine i umirala od smijeha.
Ne mogu izdvojit najsmješniju scenu iz cijelog filma. Ima ih previše.
Armand i Albert su u vezi i imaju sina koji se želi udat za ... ženu! Albert pokušava biti muškarac, što je u njegovoj ženstvenoj krvi nemoguće. Ne može hodat kao muškarac, ne može podignuti čašu bez da diže mali prstić, ne može namazati tost bez da ga lomljenje samog tosta ne uznemiri. I kako će večera s roditeljima od sinove buduće žene dobro proći? Još uz batlera koji ne može hodati u cipelama, a u slobodno vrijeme voli pjevati u tangicama. Sve jasno?

Za kraj još možete pogledati ovaj video, koji sadrži jednu od najsmješnijih scena sa samog početka filma.


"Albert: Don't give me that tone!
Armand: What tone?
Albert: That sarcastic contemptuous tone that means you know everything because you're a man, and I know nothing because I'm a woman.
Armand: You're not a woman.
Albert: Oh, you bastard!"




15:44 - Komentiraj { 1 } #

27.01.2009.
Movie: Igby Goes Down (Igbyjev pad)

Originalni naslov: Igby Goes Down
Redatelj: Burr Steers
Uloge: Kieran Culkin, Claire Danes, Jeff Goldblum, Jared Harris, Amanda Peet, Bill Pullman, Ryan Phillippe, Susan Sarandon
Žanr: drama, komedija
Trajanje: 97'
Godina: 2002.
Trailer: LINK
Download: LINK




Tu smo da pričamo o Igbyju.


MSG Jason Slocumb Jr. tj. Igby je naime odrastao u disfunkcionalnoj obitelji u kojoj je majka Mimi (S. Sarandon) manipulativna gadura sklona alkoholu, drogama i tabletama, a otac (B. Pullman) je zbog teške depresije pokušao samoubojstvo. Njegova djevojka Smookie (C. Danes), koju vara s očuhovom ljubavnicom Rachel (A. Peet), tu je da mu pruži malo nježnosti i pažnje. Majka Mimi mu je trenutno na samrti i njegov stariji brat (R. Phillipe) i on odlučuju je ubiti, a to je trenutak koji će mu promijeniti život... (filmski.net)


Ovaj sam film toliko željela pogledat kad je izašao ali kad jedno vrijeme nije bilo ni u videoteci ni za kupit, ali sam ga na kraju dobila :)
Zašto sam ga htjela pogledat? Pa ne samo radi općenito odlične ekipe glumaca, već zbog samog Kierana Culkina (brata Macaulaya Culkina - kojeg znate iz filmova 'Sam U Kući').
Pa kao što sam već rekla, u ovom filmu glume same face, koje ćete ako ne imenom, prepoznati pojavom.
Rachel (Amanda Peet) je super, najbolja mi je u scenama kad priča s Igbyjem (Kieran). Onda Ryan Phillippe koji je savršen (OMG da) i dobro glumi hladnokrvnog i nezainteresiranog Igbyjevog brata, kojeg ispod svoje maske i voli, samo... na neki čudan način. Banes (Jeff Goldblum) skrbi o Igbyju jer mu je otac umro, a on mu je zapravo i pravi otac. Cijela spletka naravno. Mimi (Susan Sarandon) mi ima najbolju ulogu. Luda mama koja pokušava popraviti samog Igbyja (najsmješnija scena mi je kada sjedi na kućnoj pomoćnici lol).

Film ima i emotivne dijelove. A to su dijelovi Igbyja i njegovog pokojnog oca (koji se na kraju ispostavio da i nije pravi otac) s kojim je bio povezan, a nije imao prilike toliko vremena provotiti s njime zbog njegovog psihičkog stanja. Scena u kupaonici kad se otac pred njime pokušava ubit je tragična.
Film je kompliciran, ali jako pametan i zanimljiv. Ima stvarno puno pametnih i smiješnih quotesa. Na primjerima likova iz filma se može očitat ljudska glupost u toliko puno verzija. Stvarno jako dobro i mogu ga ocjeniti čistom peticom jer film nema zamjerku. Još kao plus - film ima odličnu glazbu, soundtrack je fantastičan.

I kao što sam već dosta puta spomenula u postu, sve se vrti oko samog Igbyja, a svi događaji su reakcija njega, kao što su događaji iz njegovog djetinjstva reakcija - na njega.

"Sookie: What kind of name is 'Igby'?
Igby: The kind of name that someone named 'Sookie' is in no position to question."

"Mimi: I take it you know that D.H. is your father?
Igby: No.
Mimi: Then I'm really glad I told you."




15:03 - Komentiraj { 0 } #

27.01.2009.
Movie: The Cell (Ćelija)

Originalni naslov: The Cell
Redatelj: Tarsem Singh
Uloge: Jennifer Lopez, Colton James, Dylan Baker
Žanr: Znanstveno Fantastični (SF), Horor, Triler
Trajanje: 107'
Godina: 2000.
Trailer: LINK
Download: LINK




Kada je tamo... Catherine vidi sve.


MSG Serijski ubojica ovaj je put Carl (Vincent D'Onofrio), psihopat koji otima i polako ubija djevojke. Carl policiji pada u ruke, ali je u komi i policija ne može od njega izvući priznanje gdje se nalazi zatočena djevojka. Jedinu im pomoć može pružiti neuropsihijatrija, točnije mlada izumiteljica Deane (Jennifer Lopez). Njen institut eksperimentira s tehnologijom koja omogućava terapeutu da uđe u oprostorenu svijest, virtualni svijet pacijenta. Tehnologiju kojom pokušava liječiti autiste Deane sad mora primijeniti na psihopata, ući u virtualni svijet koji je projekcija njegova uma i iscijediti - informaciju. (popcorn.hr)


Pogledah ga tek prije mjesec-dva i još ne mogu vjerovat koliko je dobar, tj koliko je dobro napravljen. Onaj 'drugi svijet' savršeno izgleda, kostimi pogotovo, a da ne pričam o kostimima koje nosi sama Jennifer Lopez. Po meni ovo nije tipičan SF film s glupom radnjom, zapravo čak sam se zapitala dali je moguće ući nekome u snove, i kako bi to bilo.
Film ima dosta elemenata i horora, ne previše strašnih scena ali ima ih dvije-tri koje su strašne. Jedna od scena su one kad Carl Stargher trpa svoju žrtvu u vodu da 'izgubi boju'. I općenito sve te scene. Strašno.
I naravno scene s njim kad mu Catherine (Jennifer Lopez) ulazi u san. Ti su dijelovi najbolje napravljeni. I tu kad Jennifer sjedi na krevetu najbolje izgleda. Kostim je odličan. Te dio sa bazenom i Carlov izlazak iz bazena.
Catherine zapravo pokušava iz njega izvući informaciju gdje je sakrio svoju zadnju žrtvu. Catherine je u par navrata i u velikoj opasnosti. Naravno na kraju sve riješava.

"Catharine Deane: Do you believe there is a part of yourself, deep inside in your mind, with things you don't want other people to see? During a session when I'm inside, I get to see those things."



14:20 - Komentiraj { 3 } #

26.01.2009.
Movie: Serendipity (Igra Sudbine)

Originalni naslov: Serendipity
Redatelj: Marc Klein
Uloge: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Molly Shannon, Bridget Moynahan
Žanr: komedija, romansa, fantazija
Trajanje: 90'
Godina: 2001.
Trailer: LINK
Download: LINK




Sudbina... Sa smislom za humor.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Jednog zimskog dana, usred božićne gužve, pune jurnjave i shoppinga, Jonathan Trager (John Cusack) sreće Saru Thomas (Kate Beckinsale). Bili su dva stranca usred gomile ljudi u New Yorku, sve dok se njihovi putevi nisu isprepleli u božićnoj gužvi, kada postaju žrtve velike međusobne privlačnosti.

Iako su oboje u vezi, Jonathan i Sara provode veče zajedno, lutajući ulicama Manhattana, ne znajući ni imena jedno drugome. Ali, kad se približi neizbježan kraj večeri, njih dvoje moraju donijeti odluku o sljedećem koraku. Kad očarani Jonathan predloži razmjenu brojeva telefona, Sara se usprotivi i predlaže da se sudbina pobrine za njihovu budućnost. Ako im je suđenoda budu zajedno, kaže ona, pronaći će put jedno do drugoga. Barem je takav bio plan. Ali, nije im bilo suđeno. Barem ne te večeri.


Vjerovali vi u sudbinu ili to smatrali samim glupostima, mislim da će vam se u oba slučaja svidjeti lik Sare (Kate Beckinsale)- simpatične engleskinje koja vjeruje da samo sudbina upravlja našim životima. Iako je pomalo naivno i glupo da kaže liku da napiše svoj broj na novčanicu od 5 dolara i kaže da ako ju ona ikad nađe; da im je suđeno. No, iako novčanica od 5 dolara ima milijun diljem Amerike, znate da će kad tad u filmu ona naići baš na tu sa brojem. Samo zato što se radi o romantičnoj komediji. Iako u filmu ima dosta klišea, nešto nalazim u filmu što mi se jako svidjelo i jednostavno ne mogu reći da je samo jedna glupa isklišeizirana romansa. Možda zbog toga što su svi nekad maštali o nečemu tako romantičnom. I ono što glavni likovi rade, to nitko u današnjem svijetu ne bi zapravo radio. Jer se romansa danas viđa samo u filmovima. Sara mi je slatka u filmu, iako me par puta naživcirala što nije davala nikakve šanse nečemu što je protiv sudbine i 'znakova i signala'. John Cusack nema nikakvu posebnu ulogu, upravo onakvu kakvu većina muških ima u ovom žanru filma. Jedna od stvari koja me i inače živcira u romantičnim komedijama, je situacija kada trče za nekim, ili nekog traže, a ta osoba ih je upravo mimoišla. Lijep film iako me nije uspio nešto previše nasmijati osim nekih par scena, nit me uspio rasplakati.

''Sara: You don't have to understand. You just have to have faith.
Jonathan: Faith in what?
Sara: Destiny.''




20:32 - Komentiraj { 1 } #

25.01.2009.
Movie: Reservation Road

Originalni naslov: Reservation Road
Redatelj: John Burnham Schwartz, Terry George
Uloge: Joaquin Phoenix, Jennifer Connelly, Mark Ruffalo, Elle Fanning
Žanr: drama, triler
Trajanje: 102'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK




Da biste saznali istinu, morate saznati tko ju skriva.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Ethan (Joaquin Phoenix) je ugledni profesor književnosti na malom koledžu u Novoj Engleskoj. Sa suprugom Grace (Jennifer Connelly) i kćeri Emmom odlazi na recital gdje njegov desetogodišnji sin svira violončelo. Na povratku staju na benzinskoj stanici i u jednom kratkom trenutku dolazi do tragedije.

Dwight (Mark Ruffalo) je, s druge strane, odvjetnik koji se vraća, sa svojim jedanaestogodišnjim sinom Lucasom sa baseball utakmice. Dolazi na istu benzinsku postaju na Reservation Road. Nesreća se desi tako brzo da Lucas ništa ne shvati, a Dwight u panici bježi - jedini svjedok je Ethan. Proganjani tragedijom oba oca neočekivano reagiraju. Jedan je izluđen mislima o osveti, a drugi osjećajem krivice...


Oni koji duže čitaju blog, znaju da obožavam Jennifer Connelly, uvijek mi je bila predivna i odlična glumica koju sam pratila od početka njezine karijere. Jedva sam čekala da se pojavi link za download ovog filma, kao što jedva čekam da u kina napokon dođe 'He's Just Not That Into You'. U ovom filmu glumi ženu i majku koja je upravo izgubila sina u nesreći, i kroz cijeli film prebacuje krivnju na sebe, kao što većina ljudi rade kada izgube osobu koju vole, i kada se ne mogu nositi s boli. Emocije su jake, i s njene strane, i strane Mark Ruffala i Joaquin Phoenixa, i glumom obojice sam oduševljena. Mark Ruffalo mi je zapeo za oko još od romantične komedije; ‘Just Like Heaven’, a ovdje se pojavljuje kao ubojica koji bježi s mjesta zločina i svakim danom se bori sa grižnjom savjesti. Joaquin Phoenix također ima dosta zahtjevnu ulogu, jer glumi oca izgubljenog sina i ne može se pomiriti s njegovom smrću pa stoga istražuje njegovu smrt i pritom zapostavlja svoju obitelj. Film je dosta realan, sa emocijama i mislima kroz koje prolazi svaka osoba koja se nađe u sličnoj situaciji.

''Grace: Mrs. Wheldon was wondering if you'd like to play in the school concert. Maybe practice with her after school. You don't have to do anything you don't want to do.
Emma: Can you hear music if you're in Heaven?
Grace: [pauses] Yes.
Emma: Okay, then. I'll do it.''




22:10 - Komentiraj { 4 } #

25.01.2009.
Actress: Jennifer Connelly



Jennifer Connelly (punim imenom Jennifer Lynn Connelly) rođena je 12. prosinca 1970. godine, u Catskill Mountains, New York. Gotovo je odrasla pred kamerama, kao mala bavila se manekenstvom, a s 10 godina je nastupala u reklamnim i glazbenim spotovima (Duran Duran - 'Union of the Snake').

Iako je u filmskoj industriji od malih nogu, njezina gluma došla je do izražaja tek u drami 'Requiem For A Dream' 2000. godine i u filmu 'A Beautiful Mind', za koji je nagrađena Oscarom. U braku je s glumcem Paul Bettany-em kojeg je upoznala na snimanju filma 'A Beautiful Mind' i s njim ima sina Stellana. Iz veze s fotografom David Douganom ima još jednog sina, Kaia.

Filmografija:

He's Just Not That Into You (2009)
Inkheart (2008)
The Day the Earth Stood Still (2008)
Reservation Road (2007)
Blood Diamond (2006)
Little Children (2006)
Dark Water (2005)
House of Sand and Fog (2003)
Hulk (2003)
A Beautiful Mind (2001)
Pollock (2000)
Requiem for a Dream (2000)
Waking the Dead (2000)
Dark City (1998)
Inventing the Abbotts (1997)
Far Harbor (1996)
Mulholland Falls (1996)
Higher Learning (1995)
Of Love and Shadows (1994)
The Rocketeer (1991)
Career Opportunities (1991)
The Hot Spot (1990)
Some Girls (1988)
Étoile (1988)
Labyrinth (1986)
Seven Minutes in Heaven (1985)
Phenomena (1985)
Once Upon a Time in America (1984)


Best Quote:

‘’You can't predict what someone else is going to do and when someone else is going to leave."

21:25 - Komentiraj { 12 } #

25.01.2009.
Movie: Lost in Translation (Izgubljeni u prijevodu)

Originalni naslov: Lost in Translation
Redatelj: Sofia Coppola
Uloge: Scarlett Johansson, Bill Murray, Anna Faris, Giovanni Ribisi, Fumihiro Hayashi
Žanr: drama
Trajanje: 102'
Godina: 2003.
Trailer: LINK
Download: LINK




Bob je glumac, Bob je izgubljen, Bob ne priča taj jezik, no na sreću novo prijateljstvo ne treba prijevod.


MSG Bob Harris (Bill Murray) američki je glumac pomalo izblijedjele slave koji u Tokiju snima televizijsku reklamu za whiskey, a Charlotte vrlo mlada djevojka, supruga poslom opsjednutog fotografa (Giovanni Ribisi). Pateći od nesanice, dvoje usamljenih upoznali su se u hotelskom baru i često se sretali na hodnicima zajedničkog hotela. Unatoč razlici u godinama povezala ih je slična situacija - Bob se nalazi u evidentnoj krizi srednjih godina, a Charlotte je upravo završila studij filozofije i ne zna što bi sa sobom. Susret se pretvorio u izuzetno nježno prijateljstvo i ludu zabavu te istraživanje nepoznatog, velikog i drugačijeg Tokija.

Film je u cijelostii snimljen u Tokiju, većinom noću, na ulicama, u zabavnim centrima, klubovima i hodnicima usnulog hotela Park Hyatt koji su poslužili kao savršena scenografija zbog koje je usamljenost glavnih likova bila gotovo opipljiva. Bill Murrayeva odlična gluma ponijela je gotovo cijeli film, na momente je izgledalo kao da glumac karikira samog sebe. Redateljica je ulogu napisala imajući na umu Murraya, čija je velika obožavateljica, a kasnije je provela pet mjeseci nagovarajući ga na istu. 18-godišnju Scarlett Johansson uočila je u filmu "Manny&Lo" gdje ju je zadivila njena sposobnost da kaže puno ne rekavši niti riječi. U filmu stariji Bill, iskusni komičar, reagira više kao dijete, šali se i karikira, a Scarlett, vrlo talentirana, ali ne s toliko iskustva, njegov je opozit, suviše ozbiljna za svoju mladu dob. (filmski.net)


Ovaj sam fim pogledala na preporuku. Sramota ne? Scarlett, Japan, Bill .... a meni ovaj film treba preporučiti. Heh. Sofia Coppola je dobila puno pozitivnih kritika u vezi filma i film je jako zanimljiv. Kao što več sve u opisu piše, glavni u priči su Bob i Charlotte (Bill Murray i Scarlett Johansson). Oboje su izgubljeni. Charlotte u svojim dvadesetima a Bob u krizi srednjih godina. U samom početku njihovog druženja Charlotte mu kaže: 'You're probably just having a mid-life crisis. Did you buy a Porsche yet?'. I njihova prijateljska avantura započinje.
Najviše mi se sviđa što kroz cijeli film imaju zdrav i prijateljski odnos. Znači nema ono da moraju imati sexualni odnos kao i u večini glupih filmova. Čak završe u istom krevetu ali samo spavaju. Isto tako po meni najemotivniji i najbitniji je zagrljaj na samom kraju filma. Prekrasno.
Osim njih dvoje u filmu su naravno i Tokijo, noćni izlasci, snimanje reklame i ostalo. Meni je snimanje reklame bilo jedno od najsmješnijih scana u filmu. Bob je sam po sebi jako smiren i nezainteresiran dok su ljudi u Tokiju sve samo ne to. Te djelove možete vidjeti i u traileru. U par scena se pojavljuje i Anna Faris (nju znate iz glupih uloga kao što su u filmu Scary Movie i sličnim američkim komedijama) naravno iako se kratko pojavila u filmu imala je glupu ulogu poznate pjevačice koja ima promociju u Japanu. Charlotte bi kao trebala biti ljubomorna na nju jer se ona i njen dečko znaju (i imaju 'puno toga' zajedničkog). Kad smo kod Charlottinog dečka, on se nešto malo pojavljuje u cijeloj priči jer mu se sve vrti oko fotografiranja, te je baš zato Charlotte ostavljena sama u hotelu di i upoznaje Boba.
Ulogu Boba nebi moga nitko bolje odglumiti. Bill Murray se odlično uklopio, i izgledom i karakterom. Kroz cijeli film je ravan prema svemu, i telefonskim pozivima obitelji i ljudima u Tokiju. Jedinu pažnju ima Charlotte. Scarlett je isto tako dobro odradila svoju ulogu, scene u sobi su jako dobre, kao i scene s Bobom. Na karaoke su oboje bili super. Tu je i Scarlett ja mislim po prvi puta 'javno' zapjevala s pjesmom Brass in Pocket i taj klip filma možete pogledati ovdje. I da napomenem da u tom djelu ima i rozu periku koja joj slatko stoji. :)
Film nisam pogledala od prošle godine ali znam da sam ga u šutu pogledala bar kojih desetak puta. Ako vas privuče priča i trailer obavezno pogledajte film.

"Charlotte: So, what are you doing here?
Bob: Uh, a couple of things. Taking a break from my wife, forgetting my son's birthday. And, uh, getting paid two million dollars to endorse a whiskey when I could be doing a play somewhere."




15:32 - Komentiraj { 4 } #

23.01.2009.
Movie: Revolutionary Road (Put oslobođenja)

Originalni naslov: Revolutionary Road
Redatelj: Sam Mendes
Uloge: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Michael Shannon, Ryan Simpkins
Žanr: drama
Trajanje: 119'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Mladi bračni par pokušava ostvariti snove selidbom u Pariz ....


MSG April i Frank Wheeler su mladi, naizgled sretan par koji sa svoje dvoje djece živi u predgrađu Connecticuta 1950.-ih. Njihovo samopouzdanje zapravo je maska kojom prikrivaju nezadovoljstvo svojim poslovima i odnosom. Frank radi dosadni, ali dobro plaćen posao, a April je kućanica koja cijeli život želi postati glumica. Odlučni u činjenici da se prikažu boljima od ostalih, odlaze u Francusku očekujući da će tamo ostvariti svoje snove. (mojtv.hr)


Ovaj sam film počela gledat pa sam ga odgađala, jer obično za ovakve tipove filmova moram biti raspoložena. I tako sam jedan dan sjela i odlučila se koncentrirat na film. Zadnji put kad sam gledala Jacka i Rose u filmu.... tj Lea i Kate u filmu sam se utopila u suzama, svaki puta iznova. Ni ovog puta nije bilo nešto drukčije. Ovo je jedan od filmova razlog zašto jako volim drame i realnost, više me se dojmi priča i sam film. A i sebe sam vidjela u nekim scenama. April je (ne)sretna supruga Franka. Ona je zapravo na mjestu na kojem ne želi biti i zarobljena s djecom bez previše opcija. Kad konačno par odluči otići i živjeti život u Pariz, Frank dobije neku promociju, a April saznaje da je trudna s trećim djetetom. Sve završava tragično, naravno za April.
I gledam film i ne razumijem.... Zašto ne otići? Zašto ne riskirati sve u nadi za drugačijim i boljim životom? Novci, promocija i sve neće tako dugo držati sreću, pogotovo kada je više ljudi u pitanju.
Najistaknutiji lik u filmu je John Givings koji posjećuje mladi par s vremena na vrijeme sa svojim roditeljima. John je muškarac koji se liječi i 'nije sav svoj' i baš iz tog razloga dolazi u kuću uzornog para Wheeler na opuštene razgovore. No John zapravo priča o svemu što misli, tako da je sve to na kraju dovelo do svađe. Bio je razočaran kad je saznao da oni ne idu u Pariz, te otišao od njih rečenicom 'I'm glad I'm not that kid' - misleći da Aprilovo nerođeno dijete.


"John Givings: You want to play house you got to have a job. You want to play nice house, very sweet house, you got to have a job you don't like. "

"April Wheeler: I just wanted us to live again. For years I thought we've shared this secret that we would be wonderful in the world. I don't know exactly how, but just the possibility kept me hoping. How pathetic is that? So stupid. To put all your hopes in a promise that was never made. Frank knows what he wants, he found his place, he's just fine. Married, two kids, it should be enough. It is for him. And he's right; we were never special or destined for anything at all. "




16:04 - Komentiraj { 8 } #

23.01.2009.
Movie: Blast From The Past (Ljubav Iz Snova)

Originalni naslov: Blast From The Past
Redatelj: Hugh Wilson
Uloge: Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Christopher Walken, Sissy Spacek
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 112'
Godina: 1998.
Trailer: LINK
Download: LINK




Adam Webber tek u 35.godini upoznaje svijet.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Ekscentrični bračni par Webber s užasom dočekuje vijest o kubanskoj raketnoj krizi (1962. godina je bila najkritičnije razdoblje Hladnoga rata) te se zatvara u izolaciju brižno pripremljenog atomskog skloništa. Calvin Webber (Christopher Walken) je, naime, u podrumu izgradio vjernu repliku kuće i pripremio se za duge godine u izolaciji. Igrom slučaja, na kuću Webberovih pada zrakoplov, a oni, uvjereni da je rat upravo počeo, ostaju u izolaciji sljedećih 35 godina.

U osami njihova skloništa rađa se sin Adam, koji vremenom postaje sve nemirniji među ista četiri zida. Konačno, otac pušta Adama u svijet kako bi izvidio situaciju i nabavio nove namirnice. No umjesto krajolika uništenog ratom, Adam zatječe sumnjivu četvrt Los Angelesa i sreće svoju buduću ljubav, Eve (Alicia Silverstone). Iako je ona nezainteresirana za neobičnog, dobro odgojenog mladića, Adam se ne želi odvojiti od Eve...


Brendan Fraser i Alicia Silverstone su mi tako slatki zajedno, meni jedan od slađih filmskih parova. Film je iz 1999., još kad su oboje bili 'mladi' i Alicia na početku svoje karijere. Mogu iskreno reći da mi je upravo zbog ove uloge Alicia postala jako simpatična, žao mi je samo što rijetko snima nove filmove. Dosta često se ovaj film puštao na tv-u, tako da ga vas je većina vjerovatno već pogledala, ako ne i više puta. Ono što mi se najviše svidjelo u filmu je spontani humor, i sarkazam Alicie Silverstone koja se čudi na svaku Adamovu (Brendan Fraser) rečenicu, jer ne razumije kako ne zna neke osnovne stvari. Jedan od smiješnijih dijelova mi je kada se nađu u predvorju hotela, i kad on drži ruku preko usta jer nije oprao zube. I kada joj sa oduševljenjem kaže da je gledao tv - u boji! U filmu ima niz smiješnih situacija, jer je smiješna i sama pomisao da netko sa 35 godina ne zna ama baš ništa o današnjem svijetu i običajima. Sve u svemu, jako lijepa romantična komedija.

"Eve: Rule number one in North America: no strangers in the car.
Adam: Well if it will make you feel any better, I don't have a gun.
Eve: Oh, well that changes everything."




02:30 - Komentiraj { 4 } #

22.01.2009.
Movie: Madagascar: Escape 2 Africa

Originalni naslov: Madagascar: Escape 2 Africa
Redatelj: Eric Darnell, Tom McGrath
Uloge: (glasovi) Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith
Žanr: animirani film, komedija
Trajanje: 89'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Alex se vrača doma..... U Afriku. I nova avantura počinje....


MSG Ovdje su se stanovnici newyorškog zoološkog vrta po prvi put susreli sa svojom vrstom, što dovodi do cijelog niza zabavnih i simpatičnih situacija. Osim razularene vožnje sa starom postavom, tu je i nekoliko prinova – Mort, miš lemur tužnog pogleda, Alexov otac Zuba, inače alfa mužjak plemena te Alexova majka koja je oduševljena ponovnim susretom s davno izgubljenim sinom. Makunga je drugi alfa mužjak plemena, a tu je i nilski konj Moto Moto, zavodnik s lokalnog napajališta. Afrika se našim junacima čini kao fantastično mjesto, ali svima se po glavi mota jedno pitanje – 'Je li bolja od našeg doma u Central Parku?' (filmski.net)


Pogledala sam ga tek jednom pa još nisam sve detalje pohvatala, ali mogu reći da mi je drugi dio jednako dragi kao i prvi. Nasmijao me jako. Veliki plus je to što glasove daju smiješne face poput Ben Stillera, Chris Rocka i Davida Schwimmera (koji je poznat po ulozi u Prijateljima kao Ross). I baš zbog Davida mi je žirafa među omiljenima, haha.
Alex se konačno vraća doma. I baš je doma zapravo toliko 'malen' koliko je u New Yorku 'velik' i poznat.
Madagaskar je još jedan u nizu novih animiranih filmova koji kroz zdrav humor daje publici pouku. Nema se više što reći, osim da oni koji se vole opustiti i dobro nasmijati uz animirani film - moraju pogledati drugi dio avanture s lavom, žirafom i nilskim konjem.


"Gloria: So you must be Moto Moto.
Moto Moto: The name so nice you say it twice. "




16:51 - Komentiraj { 4 } #

22.01.2009.
Movie: The Hand That Rocks the Cradle (Ruka koja njiše kolijevku)

Originalni naslov: The Hand That Rocks the Cradle
Uloge: Annabella Sciorra, Rebecca De Mornay, Matt McCoy, Ernie Hudson, Julianne Moore
Žanr: drama, triler
Trajanje: 110'
Godina: 1992.
Trailer: LINK
Download: LINK





Što se može očekivati od jedne simpatične dadilje koja se brine o našem djetetu?

Image and video hosting by TinyPic

MSG Kada Claire Bartel (Annabella Sciora) njezin novi doktor Mott (John DeLancie) neprimjereno dodirne za vrijeme pregleda, Claire ga odluči prijaviti. Skandal uskoro dovede do samoubojstva Dr. Motta i pobačaj njegove žene.
Odlučna da dobije i dijete i osvetu, gospođu Mott (DeMornay), pod novim imenom Peyton Flanders, za dadilju angažiraju Claire i njezin muž Michael (Matt McCoy), kako bi se brinula o njihovoj kćeri Emmi (Madeline Zima) i mladom sinu.
Slatka i od pomoći, Peyton se polagano infiltirira u svijet obitelji i kada jednom zadobije njihovo povjerenje, počinje širiti razdor. Claire počinje sumnjati u vjernost svog muža, u vlastite sposobnosti kao majke ali i u vlastiti razum - dok Peyton namjerno pokušava uništiti njezin život i zamijeniti je kao ženu i majku... (filmski.net)


Ovaj sam film pogledala još 90-ih kad se prikazao na televiziji, znam da sam ga imala još snimano na kazeti i da sam ga stalno gledala. Fascinirala me uloga Rebecce De Mornay u liku izmišljene dadilje Peyton Flanders. Bila je tako zla u filmu s tim čednim izgledom. Nevjerovatno kako me zločesta uloga može fascinirati, haha. I prije nekih godinu - dvije sam pokušala naći taj film ali ništa. I kad sam ga konačno dobila bila sam stvarno sretna. Obožavam gledati stare filmove koji imaju zanimljivu priču i koje sam voljela kao mlađa. Ovo je odličan triler sa dobrom glumom što uključuje sporedne uloge, i ulogu Julianne Moore i ulogu Ernia Hudsona koji mi je jedan od najzanimljivijih likova u filmu. Sve se vrti oko laži Peyton koja glumi dadilju u tuđoj kući. Plan joj je osvetiti se za razor njene obitelji. Peyton laže, zavađa muža, prisvaja djete k sebi, radi svađe. Kako sve završava je najbolje saznati kroz film.

"Peyton Flanders: When your husband makes love to you, it's MY face he sees. When your baby's hungry, it's MY breast that feeds him. Look at you! When push comes to shove... you can't even breathe! "



16:01 - Komentiraj { 1 } #

22.01.2009.
Movie: The Life Before Her Eyes

Originalni naslov: The Life Before Her Eyes
Uloge: Uma Thurman, Evan Rachel Wood, Eva Amurri, Gabrielle Brennan, Brett Cullen
Žanr: drama
Trajanje: 99'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK





Kad bi mogao pogledati u budućnost... Kakav bi tvoj život bio? Što bi požalio?

Image and video hosting by TinyPic

MSG Diana (Uma Thurman) je sretno udana žena i majka, međutim, kako se primiče 15-godišnjica pucnjave u njenoj srednjoj školi, njen idilični život počinje da nagrizaju loše uspomene. Diana se uglavnom prisjeća mlade sebe (Evan Rachel Wood) i odnosa koji je imala sa svojom najboljom prijateljicom Maureen (Eva Amurri). Dok Diana počinje da shvata kako su ti mračni dani doveli do pucnjave, ona polako sklapa slagalicu i uviđa kakvu je Maureen imala ulogu u cijeloj tragediji... (videocluboscar.com)


Kada sam pogledala film nisam mogla vjerovati koliko je dobar, točnije ni jedan film me se nije toliko dojmio poslije 'The Hours'. Evan Rachel Wood je odlična i baš mi je drago što se primila ove uloge i općenito ovakvih zahtjevnih uloga. Kad sam prvi puta pogledala film trebalo mi je dosta vremena da dođem k sebi. Zadnjih 5-10 minuta filma sam još par put pogledala, jer se u tim minutama objašnjava sve. Tijekom filma sam očekivala da će netko drugi završit mrtav ali me kraj iznenadio. Iako sam ga već sada dosta puta pogledala, neke scene nisam povezala, a svakim gledanjem otkrijem nešto novo i drugačije. Uma Thurman je Evan u budućnosti i mislim da se uklopila u ulogu. Scena koja me najviše muči je kada Uma (Diana McFee) izlazi na cestu i ugleda svog muža s Evan (mlada Diana). Ne razumijem značenje te scene. A najbolja scena mi je na groblju kada Evan (mlada Diana) vidi nadgrobnu ploču s natpisom 'Ema' i sam početak i kraj - ulazak u školski toalet. Ponavljanje scena bi trebalo imati posebno značenje i odvlačiti nam pažnju. Ovo je jedan od filmova koje bi ja odmah preporučila ako ste ljubitelji drama i filmova s značenjem. Ušao je u moj top 5 najboljih filmova do sada.

"Mr. McClood: ... the heart is the body's strongest muscle, that the brain has more cells in it than our galaxy has stars ... "



02:08 - Komentiraj { 1 } #

21.01.2009.
Obavijest (By: Lucy LB)

No no no no. Ne zatvara se blog.
Blog dobiva novog člana :)

S tim da sam ja trenutno zauzeta i ne mogu vodit ovaj blog u malo više od idućih tjedan dana, a kako OB vidim ne piše postove jer već ima 2 redovita bloga koja vodi, sa zadovoljstvom vam predstavljam novu Press Pause članicu; Marionette. Sigurna sam da će tako svi fanovi filmova i oni koji čitaju blog, redovito moći čitati recenzije filmova (uskoro i serija). S tim da otprilike podjednako (pre)često gledamo filmove.

Welcome, Marionette <3
20:35 - Komentiraj { 1 } #

09.01.2009.
Movie: The Strangers (Stranci)

Originalni naslov: The Strangers
Uloge: Liv Tyler, Scott Speedman, Kip Weeks, Gemma Ward, Laura Margolis
Žanr: horor, triler
Trajanje: 85'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Zaključajte vrata. Pretvarajte se da ste na sigurnom.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nakon proslave kod svoji prijatelja, mladi par Kristen (Liv Tyler) i James (Scott Speedman) vraćaju se sa u vikendicu kako bi se odmorili od napornog dana.

No ni ne slute da će noć pred njima biti najgora u njihovom životu, nakon što čuju kucanje na vratima u kasnim noćnim satima, i trojica maskiranih stranaca upadne u kuću i počne ih terorizirati.

Image and video hosting by TinyPic

Ne volim kad poslije horora ostanem bez dojma, onda očito nešto fali - u suprotnom bi imala neko mišljenje. I iako sam ga pogledala 2 puta, još uvijek nisam sigurna sviđa li mi se film ili ne. Liv Tyler je dobra glumica, i sve to stoji. Ali u ovom filmu mi je ostavila neki mlak dojam. Dok bježi od tih ubojica, dok vrišti i plače - baš i nemam neki dojam da zapravo želi da ju ne ubiju, i da joj je svejedno hoće li iz te vikendice izići živa ili mrtva. Ni sami ubojice me nisu previše impresionirali, uglavnom bi samo stajali na mjestu par sekundi, a zatim se povukli u sjenu. No, bilo je i napetih dijelova, onakvih kakvih je trebalo biti puno više u filmu; kao npr. kada je Jamesov prijatelj došao po njih u njihovu vikendicu. Jednog od 'stranaca' glumi i poznata manekenka/model Gemma Ward, no tijekom cijelog filma ima masku preko lica, tako da nećete vidjeti ništa od lijepog lica. Kraj filma većina ljudi nije shvatila, možda ih je zbunilo to što su radnju s početka filma prebacili na kraj. Uglavnom ljude zbunjuje zašto bi potpuni stranci ubijali nedužni par. Kao što su i sami rekli na kraju filma 'Because you were home', što mislim da sve objašnjava - oni su poremećeni serijski ubojice koji ubijaju koga god stignu samo iz zabave. A s tim da tijekom filma i sami govore kako su sami u tome mjestu, to bi značilo da su bili na krivom mjestu u krivo vrijeme. Nije film previše oduševio, ljudi se oduševe samo zato što je kraj 'misteriozan', a zapravo je mogao biti puno bolje razrađen.

''Pin-Up Girl: It'll be easier next time.''


20:56 - Komentiraj { 11 } #

07.01.2009.
Movie: Girl, Interrupted (Prekinuta Mladost)

Originalni naslov: Girl, Interrupted
Uloge: Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea DuVall, Brittany Murphy, Elisabeth Moss
Žanr: biografski, drama
Trajanje: 127'
Godina: 1999.
Trailer: LINK
Download: LINK




Drama snimljena prema istinitom događaju, smještena u 1967. godini.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Susanna (Winona Ryder) je depresivna i izgubljena, i bez planova nakon završetka srednje škole. Osim čestih priviđanja, imala je i aferu sa očevim obiteljskim prijateljem. Zbog pokušaja samoubojstva pomoću aspirina i boce votke, psihijatar ju šalje u Claymoore, mentalnu instituciju; koja je puna ludih i bučnih ljudi.

Tamo upoznaje Georginu; koja je patološki lažljivac, Polly; koja je od vatre dobila ožiljak na licu, Daisy (Brittany Murphy) koja ne želi jesti u prisutnosti drugih ljudi, i Lisu (Angelina Jolie) koja je najviše divlja od svih njih.
S vremenom joj sve one postanu najbolje prijateljice, i osvijetle Susanni put do nekoga koga je davno izgubila - sebe.

Image and video hosting by TinyPic

Angelina se u ovom filmu napokon pokazala glumicom, i dokazala da zna glumiti i bez oružja u rukama. I za ovu ulogu dobila je Oscara. Iako ju ne volim ni kao ličnost, a ništa previše ni kao glumicu, drago mi je da je nagrađena za ovu ulogu. Uvijek sam mislila kako nije lako glumiti lude i poremećene osobe (možda griješim), a sve glumice u ovom filmu pokazale su da i to znaju. Osim Angeline, pohvale i Winoni Ryder koja ima dosta zanimljiv lik, i s tim nježnim crtama lica djeluje dosta uplašeno. Što u filmu zapravo i je; uplašena i zbunjena. Brittany Murphy koja uvijek ima vrckave i simpatične uloge, ovdje je depresivna i očajna, što mi se svidjelo. Drugačija je od Brittany koju smo do sad viđali i na koju smo navikli. No ipak, najzanimljiviji dijelovi filma povezuju se s Angelinom, i njenom temperamentnom naravi. Jedan od smješnijih dijelova mi je kada prijeti medicinskoj sestri da će si zabiti olovku u aortu, taj dio imate u traileru. Sviđa mi se i soundtrack filma, pogotovo predivna pjesma 'Downtown' koju izvorno pjeva Petula Clark, a u jednoj sceni ju pjevaju Angelina i Winona, kako bi smirile prijateljicu. Sviđa mi se kraj filma, kada se sve polako vraća na svoje mjesto. Preporučam film, ne obazirite se na ovo 'biografski', samo je snimljen po istinitom događaju.

''Susanna: Have you ever confused a dream with life? Or stolen something when you have the cash? Have you ever been blue? Or thought your train moving while sitting still? Maybe I was just crazy. Maybe it was the 60's. Or maybe I was just a girl... Interrupted.''


17:33 - Komentiraj { 1 } #

03.01.2009.
Movie: The Messengers (Glasnici Zla)

Originalni naslov: The Messengers
Uloge: Kristen Stewart, Dylan McDermott, Penelope Ann Miller, John Corbett
Žanr: drama, horor, triler
Trajanje: 90'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK




Postoje dokazi da su djeca vrlo osjetljiva na nadnaravne pojave. Oni vide ono što odrasli ne mogu. One vjeruju u ono što odrasli poriču. I oni nas pokušavaju upozoriti.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Roy Solomon (Dylan McDermott), sa svojom ženom Denise, njihovom tinejdžerskom kćeri Jessicom (Kristen Stewart) i njihovim malim sinom Benom, preseli se iz Chicaga na staru farmu u Sjevernoj Dakoti kako bi očvrstili svoju obitelj. Jedan od razloga selidbe je Royova nezaposlenost i Jessicina automobilska nesreća, koja je donijela ozbiljne probleme Benu.

Roy na farmi zasadi suncokrete i zaposli stranca Burwella kako bi mu pomogao s njima do žetve. Kada Jessica počne viđati duhove u kući, roditelji joj ne vjeruju. Dok im ona nastoji pokazati da nije luda, niti želi privući njihovu pažnju, otkriva sudbinu bivših vlasnika kuće.

Image and video hosting by TinyPic

Napokon horor/triler koji nije glupost. Ima, naravno puno boljih i originalnijih, ali za razliku od ostalih horora koje sam pogledala u zadnje vrijeme, ovaj je poprilično dobar. Iako nisam sigurna u to, govori o tome kako mala djeca imaju neku sposobnost da vide ono što odrasli ne vide. Točnije - duhove. A opet, zanima me kada ta 'sposobnost' nestaje? No, bilo kako bilo, film su napravili dosta dobro. Stavili slatkastog dječačića kako prstom upire u prazninu u prostoriji, a on zapravo vidi duhove i čudovišta, i pritom se smješka. U filmu glumi i Kristen Stewart, koju ste imali priliku gledati u 'Sumraku', i ovdje igra ulogu tinejdžerice koja se preselila u novi grad, i uskoro počinje viđati čudne stvari u kući. Ono što me i inače živcira u hororima je kada se nekom ne vjeruje kada viđa duhove i paranormalne stvari. U ovom slučaju, njezini roditelji koji ne vjeruju sve dok i njih ne počnu napadati, a onda se naravno ispričavaju što joj nisu vjerovali. Nisam sigurna je li film prerada nekog japanskog horora, jer film ima nekih elemenata zbog kojih sam to pomislila. Nema nikakvu posebno kompliciranu priču, niti pretjerane zaplete, ali ne vjerujem da će ikome biti dosadan.

''Jess: You see them too... Don't you?''


00:03 - Komentiraj { 7 } #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE