Movie: Kuća Od Pijeska I Magle - Press Pause - Blog.hr
16.08.2008.
Movie: Kuća Od Pijeska I Magle

Originalni naslov: House Of Sand And Fog
Uloge: Jennifer Connelly, Ben Kingsley, Ron Eldard, Frances Fisher
Žanr: drama
Trajanje: 126'
Godina: 2003.
Trailer: LINK





Sukob oko 'obične' kuće pokreće lavinu događaja koji poprimaju oblik sudara različitih kultura i nacionalnosti te poručuje da nas ne razdvaja samo mržnja i netrpeljivost, već i naši snovi i nadanja.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Film govori o kući koja uništava živote ljudi sukobljenih oko njezinog vlasništva. Za Kathy Nicolo (Jennifer Connelly) ona je sigurnost i ostavština pokojnog oca, dom koji pod svaku cijenu želi zadržati. Kuća predstavlja nadu za život koji je gotovo nepovratno izgubljen u njezinoj ovisnosti o drogi zbog koje je upropastila brak. Jedna administrativna pogreška zaprijeti cijelom 'okretanju nove stranice' i kuća biva prodana na aukciji za samo dio onoga što zaista vrijedi.

Kupac je Massoud Amir Behrani (Ben Kinglesey), osoba koja u kupovini vidi ispunjenje američkog sna, dugogodišnjih čežnji još od vremena kada je sa svojom porodicom napustio Iran. Čak ga okoliš i ambijent sjeverne Kalifornije podsjećaju na Iran i predio u kojem je prije živio. Kako bi kupio kuću - sinonim za dio bogatstva, sigurnosti i poštovanja koje je napustio dolaskom u SAD, u kupovinu je uložio svu životnu ušteđevinu zarađenu crnčenjem u Americi. Ni jedan ni drugi ne žele se odreći doma pa njihov sukob eskalira.

Image and video hosting by TinyPic

Ovaj film je poprilično star, ali morala sam ga predstaviti. Gledala sam ga jučer nakon dugo vremena, zadnji put sam ga gledala prije neke 4 godine, tako da se praktički nisam ni sjećala radnje. Ali sada vidim da sam ga tek sada pogledala sa punom pažnjom, koje je vrijedan. Odlična drama, i jako tužna priča, koja samo dokazuje koliko se zapravo svi međusobno osuđujemo, mrzimo i okrivljujemo za sve, i kako se sve sudi prema nacionalnosti. Film je stvarno tužan, i Jennifer Connelly me svakom ulogom sve više oduševljava, ovom ulogom je pokazala koliko je zapravo dobra. Ako ste ljubitelji drama, ni slučajno zaobići ovu.

Massoud: ''Please, I want only for my son. I beg you. I will do whatever is your will. I will purchase ten kilos of the finest seed and I will find an American mosque and I will feed them to all the birds outside. I will let the birds cover me and peck out my eyes! Please, God, my nazr is in your hands!''


16:27 - Komentiraj { 6 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE