Movie: Dark Water (Mračne Vode) - Press Pause - Blog.hr
06.10.2008.
Movie: Dark Water (Mračne Vode)

Originalni naslov: Dark Water
Uloge: Jennifer Connelly, Ariel Gade, John C. Reilly, Tim Roth
Žanr: drama, horor, triler
Trajanje:105'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK




Američka verzija japanskog horora 'Hideo Nakata'.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Dahlia Williams (Jennifer Connelly), nedavno razvedena, čvrsto odlučuje zaboraviti na prošlost i razvod koji je bio bolan, a borba za starateljstvo nad djetetom još bolnija i trajnija. Odlučuje započeti novi život sa svojom petogodišnjom kćeri Ceciliom (Ariel Gade) u jeftinom, starom i tužnom stanu u Roosevelt Islandu, NY. Kako se sve više diže temperatura oko žestoke borbe za skrbništvo nad njezinom kćeri, Dhalia polako puca po šavovima, baš kao što to čine i odvodne cijevi u njezinoj vlažnoj zgradi. Neprestano kapanje i curenje s vremenom preraste u poplavu mračne vode i pratećih misterioznih događaja koji se počnu odvijati u napuštenom stanu iznad Dahliinog.

Problem je taj što nikako da razluči je li sve umislila ili ne. Gdje prestaje proizvodnja njene mašte, a počinje stvarnost, ma koliko neobična i neuobičajena bila. Je li stan doista i uistinu personifikacija nečeg, možda nekog? Ili je sve samo umislila?

Image and video hosting by TinyPic

Još jedna u nizu američkih verzija japanskog horora, čiji original (još) nisam pogledala, ali sam sigurna da hoću. Nakon mnogih neuspješnih američkih prerada koje sam do sada gledala, ni jedan me nije zainteresirao toliko da bi pogledala i original. Iako bi trebalo biti obrnuto - trebala bi prvo pogledati original, a tek onda ako mi se svidi pogledati i remake. No uvijek sam vjerna filmskoj industriji u Americi, pa je to vjerovatno razlog zašto prvo gledam američku veriju. Ali ovaj film sam sigurna da ću pogledati original. Prvenstveno zbog Jennifer Connelly koju stvarno volim, i koja mi je kao glumica jako draga, i drama joj ide odlično. Njezino stanje u filmu nije lako; očaj i depresija u svakom obliku. Kroz cijeli film je umorna, iscrpljena od života i to se na njoj vidi, iako se smiješi iz dana u dan samo kako bi njena kćerka bila sretna. Paralalno s njenim raspoloženje, i cijeli Roosevelt Island je hladan, tmuran, pun sivila i kiše, što mi se jako svidjelo. Odjednom se prikazala i mračna strana NY-a, puna sivih zgrada i mjesta na kojima ne bi baš voljela živjeti. I sam njihov stan i zgrada mi izgledaju kao da smrde po nečemu pljesnjivom, što još više naglašava jad i bijedu. Ona njena mala je slatka, ali me plašila jedino kad je pjevala 'Itsy bitsy spider', uvijek mi je bilo nešto scary u tome kad djeca sama u sobi pjevaju te pjesmice, i još s krivim tonovima lol. Ali na kraju mi je nje bilo strašno žao, jer je ostala bez svoje mame koja ju je nastojala zaštititi. Što se tiče dijela horora i trilera, moram napomenuti da je direktor filma isti onaj koji je zaslužan za 'The Ring' (Krug), pa ako vam se taj film svidio, trebate pogledati i ovaj.

''Dahlia: I can't be her mother... I don't know how to be myself!''


19:49 - Komentiraj { 15 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE