Press Pause
30.06.2009.
Movie: The Last House On The Left (Posljednja Kuća Na Lijevo)

Originalni naslov: The Last House on the Left
Redatelj: Dennis Iliadis
Uloge: Garret Dillahunt, Michael Bowen, Joshua Cox, Riki Lindhome, Aaron Paul, Sara Paxton, Monica Potter, Tony Goldwyn, Martha MacIsaac, Spencer Treat Clark
Žanr: triler, horor
Trajanje: 110'
Godina: 2009.
Trailer: LINK
Download: LINK


Da netko povrijedi osobu koju volite... Koliko daleko ste spremni otići kako biste i vi povrijedili njih?


MSG Mari Collingwood (Sara Paxton) krenula je s roditeljima Emmom i Johnom na odmor u njihovu zabačenu kuću na jezeru. U obližnjem gradiću Mari posjećuje frendicu Paige, koja radi u jednom dućanu. Tamo djevojke upoznaju tajnovitog mladića Justina koji ih poziva kod sebe na joint. No, uskoro u njegovoj kuću dolaze njegov otac Krug, poremećena maćeha Sadie i ujak Francis.

Misleći da djevojke znaju kako je Krug bjegunac iz zatvora i višestruki ubojica, odlučuju ih oteti i odvesti u šumu. Po putu Mari pokušava pobjeći što izaziva bijes otmičara i pokreće lavinu sadističkog iživljavanja. No... (film-mag.net)


Napokon!! Horor/triler koji me oduševio! Iz dana u dan gledam filmove zanimljive, dosadne, komplicirane, ali nikako da naiđem na horor koji će me držat nervoznom cijelo vrijeme. I evo ga. Film koji me je toliko ugodno iznenadio, da ga preporučam svima i odmah. Film traje skoro 2 sata i bome mogu reći da nije bilo scena koje su mi bile dosadne i nezanimljive. Cijelo vrijeme tijekom gledanja sam bila živčana iščekujući što će se dogoditi, i svaka scena kao da je željela da tražim još i još.
'Mala' Sara Paxton me iznenadila samo tako. Ugodno iznenadila. Iza sebe ima hrpu teen komedija i bezveznih filmova, tako da sam ju uvijek svrštavala u onu grupicu (pre)mladih glumaca u Hollywoodu, kao Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale itd. Ali ovdje je pokazala da može odraditi i dobar posao u ozbiljnijem filmu. Scena gdje ju lik siluje je stvarno šokantna i grozna, sva sam se naježila na nju. Jako realno prikazano.


Sviđa mi se kako su prikazali kako civilizirani ljudi mogu pokazati svoje mračne (ili možda najmračnije) strane, kada im netko povrijedi osobu koju vole. I koliko su daleko spremni otići za tu osobu.
U filmu mi je najviše žao Justina (Spencer T. Clark), dečka čiji je tata psihički bolesnik koji ga je tjerao da gleda sve gadosti koje je radio; počevši od silovanja pa sve do ubijanja ljudi. I još očekivao da mu on pomaže te time 'postane muškarac'.
Film je prerada istoimenog klasika od prije 40 godina, i definitivno želim pogledati original jer me ova prerada oduševila. Ljubitelji horora/trilera, skinite film odmah. Vjerujem da ćete biti oduševljeni kao što sam i ja bila.

''Krug: Do you want to hear what I did to Mari? I bet you do. Pervert. You want to hear how tight your little homecoming queen was?
John Collingwood: No. I want to hear you beg for your fucking life.''



Lucy

23:09 - Komentiraj { 5 } #

29.06.2009.
Movie: The Ten

Originalni naslov: The Ten
Redatelj: David Wain
Uloge: Paul Rudd, Adam Brody, Rob Corddry, Winona Ryder, Famke Janssen, Jessica Alba, Jon Hamm, Ken Marino
Žanr: komedija
Trajanje: 96'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK


10 priča, svaka inspirirana jednom od 10 zapovijedi.


MSG Stojeći kraj dvije table, Jeff (Paul Rudd) obećava kako će prikazati 10 kratkih priča, od kojih je svaka inspirirana jednom od 10 biblijskih zapovijedi.

'The Ten' je satirična, ali urnebesna ilustracija kako loše ponašanje može poslužiti za dobru komediju. Svaka priča je ispričana na drugačiji način, ali sadrži likove i događaje koji se prepliću.
Čovjek koji preživljava pad iz aviona, i njegova zaručnica udaje se za drugog prije nego se zaljubi u marionetu. Kirurg koji uzrokuje smrt pacijenta, i u zatvoru pokušava izabrati svog partnera - samo su neke od priča. Između svake priče prikazan je trijangl između Jeffa, Gretchen (Famke Janssen) i Liz (Jessica Alba).


Za one koji se rijetko nasmiju i na pravu komediju, ovaj film ne samo da mu se neće svidjeti, već će malo koju foru skužiti, i film će mu se činiti kao gubitak vremena. Ja sam mu dala priliku prije svega zbog moje najveće ljubavi Adam Brodya (koji se nažalost nalazi u premalo scena u filmu), ali i zbog Paul Rudda, koji me svojom glumom oduševio u ‘Forgetting Sarah Marshall’. No, kad sam vidjela da su u film spojili i Jessicu Albu i Winonu Ryder, bila sam malo skeptična, s tim da je Jessica prosječna glumica koja uloge dobiva na temelju izgleda, a Winona na temelju talenta. I onda sam se razočarala u Winonu, pala mi je njezina ‘vrijednost’ u očima, jer ako je ovakva uloga najbolje što može, onda joj karijera definitivno ide u krivom smjeru. S tim da je ovo filmić bez neke prevelike poante, ne znam zašto je izabrala igrati ulogu u njemu, kad iza sebe ima 2 nominacije za Oscara. U filmu se pojavljuju još neki poznati glumci, među njima i Famke Janssen, koja je bila sasvim ok.

Ne znam, mene je film nasmijao, iako ima stvarno bolesnih fora i scena, al u tome i je fora. Ne mogu se odlučit za jednu najdražu zapovijed iz filma, svaka ima smiješnih scena i situacija. Ma, uostalom… Pogledajte barem trailer. Nije vrsta humora koja bi svakom legla.

''Jeff Reigert: Gretchen... Hey, I was in the neighborhood. I thought I'd come by and take a shit.''


Lucy

14:01 - Komentiraj { 3 } #

28.06.2009.
Movie: The Fountain (Fontana Života)

Originalni naslov: The Fountain
Redatelj: Darren Aronofsky
Uloge: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn, Mark Margolis
Žanr: drama, fantastika, ZF, romansa
Trajanje: 96'
Godina: 2006.
Trailer: LINK
Download: LINK



Što kad biste mogli živjeti zauvijek?


MSG Tomasovo (Hugh Jackman) putovanje prikazano je kroz tri različite priče u kojima traga za izvorom vječne mladosti. Započinje u Španjolskoj u 16. st. kada kreće u potragu za izvjesnom fontanom života koja garantira vječnu mladost.

Nastavlja kao moderni znanstvenik Tommy Creo koji očajnički nastoji pronaći lijek za rak koji će uskoro stajati života njegovu voljenu ženu Isabel (Rachel Weisz).

Sljedeće njegovo putovanja odvija se u 26. st. gdje kao astronaut analizira svoja putovanja. Tri se priče spajaju u jednu istinu u kojoj se Thomas suočava sa ljubavi, životom, smrću, ljubavi, duhovnošću i ponovnim rođenjem. (filmski.net)


Predivno u svakom smislu. Film je napravljen stvarno umjetnički i artistički, ima tako lijepih scena, i veliku većinu filma sam plakala. Govori o prolaznosti života, ponovnom rađanju i čovjekovom težnjom za besmrtnošću i vječnim životom. Te kako je to jedna od stvari koje nećemo pronaći, koliko god posvetili živote toj potrazi.
Hugh Jackman i Rachel Weisz su fantastični, Hugh me zadivi svakom svojom ulogom. Brad Pitt je navodno trebao uzeti ovu ulogu, drago mi je da nije, jer ga ne mogu zamisliti u ovakvoj ulozi. Hughu je savršeno ‘legla’.
Film nije jednostavan za shvatiti, nakon prvog gledanja ćete imati neke ‘rupe’ u priči, i dosta stvari će vam biti nejasne. Ali ako se dobro skoncentrirate na film (ili još bolje, pogledate ga više puta), shvatit ćete cijelu bit i ljepotu filma.


Sviđa mi se kako se poklapaju sve 3 priče koje se prate u filmu; prošlost, sadašnjost i budućnost, i kako se sve vrti oko vremena, kojega je sve manje, i pokušavamo napraviti toliko toga, a ponekad jednostavno znamo da je za neke stvari kasno, ali se s time ne želimo pomiriti.
Najljepše scene u filmu su mi one iz budućnosti, gledajući samo te scene sam plakala, jer su stvarno predivno napravljene.
Čovjek bi iz trailera pretpostavio da je film glupost, tako da se ne oslanjajte na njega, nije ni prvi ni zadnji film koji je totalno drugačije prikazan u traileru. Preporučam da ga pogledaju oni koji vole drugačije filmove, a ne samo ove svakidašnje, i oni koji vole tražiti neke 'skrivene' poante filma.

''Tom Creo: All these years, all these memories, there was you. You pull me through time.''


Lucy

02:23 - Komentiraj { 2 } #

27.06.2009.
Movie: London

Originalni naslov: London
Redatelj: Hunter Richards
Uloge: Chris Evans, Jessica Biel, Joy Bryant, Jason Statham, Isla Fisher
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 92'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK



It's all about London.


MSG Kad sazna da mu bivša djevojka ubrzo odlazi u Los Angeles, njujorški hipster Syd (Chris Evans) odlazi s Englezom Batemanom na ludu zabavu koja obiluje drogom. Kasnije tog dana Syd i Bateman se nađu na oproštajnoj zabavi Sydove bivše.

Dok Syd pokušava skupiti hrabrost da se suoči s London, nekoliko sjećanja otkriva nam njihovu uzbudljivu vezu. (kamo.hr)


Ovakvih filmova treba biti više! Ovako čudnih i neobičnih, a zanimljivih sa dobrom pričom i glumcima. Na početku da odmah razjasnim, naziv filma ne odnosi se na grad London (kao što sam ja mislila), već na djevojku koja se tako zove, i oko koje se sve na neki način vrti. Glumi ju Jessica Biel, koja je i u ovome filmu pokazala kako ima savršeno izgrađeno atletsko tijelo, sigurna sam da se 90% muške ekipe na setu filma zastidjelo kada je vidjelo da Jessica ima više mišića od svih njih lol.

Ono što je najzanimljivije je to da se 95% filma odvija u – kupaonici, gdje Syd (Chris Evans) prepričava priču o svojoj bivšoj (London), svakom poznaniku i prijatelju na partyu. Uz to, svi šmrču kokain. Očajno ju pokušava vratiti, jer ju ne može i ne zna zaboraviti i preboljeti. S tim da se on cijelo vrijeme nalazi gore u kupaonici, dok je London dolje na partyu, već sam poludila misleći; ‘’zašto kvragu više ne ode dolje i razgovara s njom umjesto što tu šmrče kokain?!’’, a onda opet – u tome i jest cijela poanta. Cijeli film je jako dobro osmišljen iako priča nije ništa previše duboka i osjećajna.

''Bateman: Personally, I'd much rather regret something I'd done rather than something I was too afraid to do.''


Lucy

18:05 - Komentiraj { 1 } #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE