Press Pause
28.04.2009.
Movie: Changeling (Zamjena)

Originalni naslov: Changeling
Redatelj: Clint Eastwood
Uloge: Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Colm Feore, Amy Ryan, Michael Kelly
Žanr: drama, misterija
Trajanje: 141'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



Kako bi pronašla sina, napravila je ono što se nitko nije usudio.


MSG Molitve Christine Collins (Angelina Jolie) uslišene su nakon što joj je vraćen oteti sin. Jednog jutra 1928. u Los Angelesu u radničkom predgrađu Christine odlazi na posao i pozdravlja sina. Kada se vrati kući, Christininog sina nema. Potraga traje mjesecima, da bi na kraju Christine dobila informaciju da će joj sin biti vraćen. No, postoji problem. Vraćeno dijete nije njeno.

Suočena sa korumpiranom policijom i skeptičnom javnošću Christine očajnički traži odgovore. Napokon dolazi do istine koja će ju zauvijek promjeniti.Temeljeno na istinitom događaju koji je potresao kalifornijski pravni sustav, Changeling je priča o majci koja u potrazi za sinom čini sve što može i o onima koji će je u njenoj potrazi pokušati spriječiti na sve moguće načine. (kamo.hr)


Gle ti vraga, kako je Clint Eastwood opet napravio odličan film. Sve ga više cijenim kao redatelja, jer definitivno zna prikazati dobru priču na filmu. Stvarno šteta što film nije odnio ni jednog Oscara, od one 3 nominacije. Jer je film predivan.
Nikad nisam vidjela Angelinu u tako dobroj ‘glumačkoj formi’, jer me nije ovako ugodno iznenadila još od ‘Girl, Interrupted’. Što me podsjetilo – obje meni Angelinine najdraže uloge sadržavaju njezin boravak u ludnici. Blijedo lice i (pre)mršavo tijelo su se dobro poklopili sa psihičkim stanjem njezine uloge, i pojačali taj očaj, umor i iscrpljenost.


Film me još više privukao kada sam čula da se radi o istinitom događaju, pa kao veliki fan drama nisam mogla propustiti ovu istinitu priču. Kao i svaki, film ima predvidljivih scena, no ništa previše što bi vam pokvarilo gledanje. Scene u ludnici su mi grozne; od svih zaposlenih tamo, do odvratnog doktora i scena kada ‘kažnjavaju’ pacijente u sobi broj 18. No, svejedno dobro napravljeno, iako mislim da su u 2 i pol sata filma mogli snimiti malo više scena u ludnici, a neke prudužene dijelove skratiti.

Nemam zamjerki za film, priča je stvarno odlična, i sam film je jako zanimljiv. Neka vas ne obeshrabri to što film traje više od 2 sata. Ako ste stvarno ljubitelj drama, neće vam biti žao. To vam obećajem.

''Christine Collins: Maybe he's out there somewhere, afraid to tell the truth, afraid of what will happen to him or to me. But one thing I know is that boy gave me something I didn't have before.
Detective Lester Ybarra: What's that?
Christine Collins: Hope.''



Lucy

14:13 - Komentiraj { 5 } #

21.04.2009.
Movie: The Promotion

Originalni naslov: The Promotion
Redatelj: Steve Conrad
Uloge: Seann William Scott, John C. Reilly
Žanr: komedija
Trajanje: 86'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Doug je spreman za promociju. Kao i Richard.


MSG Sa 33 godine, Doug Stauber (Seann William Scott) je spreman za promociju. On je oženjen, želi kupiti kuću, i pomoćni je menadžer u supermarketu u Chicagu, koji gradi novu trgovinu u njegovom susjedstvu. Šef mu govori kako je uvjeren da će postati menadžer u novoj trgovini. No, iz Canade dolazi Richard Wehlner (John C. Reilly), koji je jednako zainteresiran za tu poziciju. Richard, čini se ima 'demone iz prošlosti', no pomoću motivacijskih kaseta, spreman je na pobjedu.

Kako bi se Doug trebao ponašati prema Richardu? Kao prema prijatelju, kolegi, konkurenciji, ili neprijatelju? Obojicu čekaju jednaki osobni i životni testovi.


Blaaaa!! Ne znam što sam očekivala od filma sa Seann W.Scottom u glavnoj ulozi. Inače glumi teške kretene u komedijama. U ‘Dude Where’s My Car’ mi je to budaliranje čak i bilo simpatično, ali ovo? Nije mi ni smiješan, ni uloga mu nije takva da treba biti smiješan, nit je ozbiljan, nit je zanimljiv.
Ne razumijem one koji su za film rekli da je ‘dubokouman i pametan’, jer se film navodno 'vrti' oko dva odrasla čovjeka koja moraju srušiti tuđe snove da bi ostvarili svoje. Bla, bla, bla. Nema tu meni ni sentimentalnosti, ni osjećaja, ni previše humora. Humora je bilo možda u 2 scene (dio kada svi stavljaju papirnate vreće na glave, i dio kada Richard psuje i dere se na brod u boci), ostalo je bilo tako dosadno da sam nekoliko puta tijekom filma razmišljala o tome da prekinem film i odem raditi nešto pametnije. Šteta što nisam.

John C. Reilly je dobar glumac, uvijek ću ga pamtiti po ulozi u 'Chicagu' (za one koji ne znaju, za tu ulogu je nominiran za Oscara), ali ne mogu reći da mu ova uloga stoji, jer je uloga bezvezna, iako je glavna.

Radnja filma podsjeća na ‘Employee of the Month’ (u kojemu btw glumi i ni-u-čemu-talentirana-Jessica-Simpson), koji mi je puno draža komedija zbog Dane Cooka čiji je humor fantastičan. ‘The Promotion’ je jedan od onih filmova koje sam pogledala jednom i nikad više. I koji ću zaboraviti već sutra.

Richard: ''We're all just out here trying to get some food... Sometimes, we bump into each other.''


Lucy

18:42 - Komentiraj { 4 } #

18.04.2009.
Movie: Eyes Wide Shut (Oči Širom Zatvorene)

Originalni naslov: Eyes Wide Shut
Redatelj: Stanley Kubrick
Uloge: Tom Cruise, Nicole Kidman, Madison Eginton, Sydney Pollac, Rade Šerbedžija, Lelee Sobieski
Žanr: misterija, triler
Trajanje: 159'
Godina: 1999.
Trailer: LINK
Download: LINK



Cruise. Kidman. Kubrick.


MSG Bill Harford (Tom Cruise) liječnik je, oženjen kustosicom Alice (Nicole Kidman). Alice svom suprugu jedne večeri prizna jednu od svojih seksualnih maštarija, nakon čega Bill postaje iznimno ljubomoran, a potom i opsjednut njezinom fantazijom.

Iako se radi samo o maštariji, Bill ne može iz glave izbiti pomisao da netko dira njegovu suprugu. Takvo ga razmišljanje dovodi u razne seksualne situacije, od kojih je svaka na neki način povezana sa smrću... (filmski.net)


Pogledala sam zasada četiri filma Stanley Kubricka, i mogu reći da su me sva četiri oduševila i ostavila bez teksta, i jedva čekam pogledati i ostale. Svi njegovi trileri zapravo imaju tu nekakvu dozu nečeg jezivog, čak i onda kada to nije namjera.
‘Eyes wide shut’ je film koji je svakim gledanjem sve bolji, a ujedno i zadnji film koji je Kubrick producirao. Definitivno je dobio vremensku neograničenost u stvaranju filma, jer traje više od 2 sata. No, svaka scena je jako kvalitetno napravljena, pogotovo ona kada Bill (T. Cruise) prvi puta potajno dolazi u dvorac gdje se održavaju orgije, i šokantne scene koje su se događale u njemu. Posebno fantastično-jeziva je i glazba u filmu, klavir je bio pun pogodak jer je donio još dodatne jeze.

Cruise i Kidman su odličan par na platnu (iako su meni osobno bili i u pravom životu), mislim da je svaka uloga Nicole nakon ovog filma bila sve bolja i bolja. U filmu glumi i naš glumac Rade Šerbedžija, što samo dokazuje koliko je dobar u svome poslu, jer vjerujem da nije lako izboriti se za ulogu u jednom Kubrickovom filmu. Svi glumci su pun pogodak, moram pohvaliti i Leelee Sobieski, ovo mi je njezina dosada najbolja uloga, njezino specifično lice se jako dobro poklopilo sa njezinom ulogom.

Uz film je potrebno i razmišljanje, ali je cijela priča zanimljiva tako da će vam oči biti širom otvorene tijekom cijelog filma.

''Dr. Bill Harford: No dream is ever just a dream.''


Lucy

14:10 - Komentiraj { 2 } #

11.04.2009.
Movie: Fur: An Imaginary Portrait Of Diane Arbus

Originalni naslov: Fur: An Imaginary Portrait Of Diane Arbus
Redatelj: Steven Shainberg
Uloge: Nicole Kidman, Robert Downey, Jr., Ty Burrell
Žanr: biografija, drama
Trajanje: 122'
Godina: 2006.
Trailer: LINK
Download: LINK



Polubiografski film o krajnje misterioznoj, nekonvencionalnoj, legendarnoj američkoj fotografkinji čiji su omiljeni motiv bili čudaci.


MSG Ovaj polubiografski film vodi nas u unutarnji svijet Diane Arbus, legendarne američke fotografkinje koja je privlačila javnost od sredine pedesetih godina sve do samoubojstva 1971.

Često depresivna i introvertirana kućanica Diana Arbus (Nicole Kidman) živi sa suprugom fotografom i dvoje djece. Novi enigmatični susjed (Robert Downey Jr) postaje Dianin ljubavnik i otkriva u njoj veliku umjetnicu, za što je i bila predodređena. (tportal.hr)


Ako niste fan krzna i dlaka, ne preporučam film. Ne, u filmu se ne prikazuju ubijene životinje, već je film previše… A koja je prava riječ… Dlakav? Malo je falilo da mi se i Robert Downey Jr. zgadi, s tim da je tijekom cijelog filma prekriven od glave do pete u dlakama. Ali je previše zgodan kao glumac, da bi mi ga neka bolesna uloga zgadila :D
Kad sam već kod bolesnog, tako nekako bi opisala film. Barem većinu dijelova. Uvrnut, čudan i pomalo bolestan. Ima stvarno uvrnutih dijelova, a još uvrnutije je to što Diane (N. Kidman) izgleda sasvim normalno (za razliku od 90% ostalih likova u filmu), a zapravo se ‘’pali na čudake’’ i sama tijekom filma postaje čudakinja. Definitivno ne možemo znati što se ljudima zapravo sviđa, i koliko ljudi oko nas su zapravo čudaci, a čine nam se sasvim normalni.

Nisam ni znala da je Diane Arbus bila jako poznata američka fotografkinja u 20. stoljeću, ali mogu reći da mi se takva vrsta umjetnosti nimalo ne sviđa, jer me sve njezine fotografije samo uznemiruju i plaše. Kao i likovi i neke scene u filmu. Iako se radnja vrti i oko ljubavi, i iako je kraj dosta dobro napravljen što se tiče kraja te ljubavne priče, ugođaj u filmu mu nije ljubavni ni u jednom trenu. Možda zato što sam se previše čudila i zgražala na neke scene, pa se nisam fokusirala na tu čudnu, ljubavnu priču.
Ako ste fan Nicole Kidman, pogledajte film. Ja sam ga gledala isključivo zbog nje. Stvarno čudan film, definitivno najčudniji njezin. A i jedan od čudnijih koje sam pogledala u zadnje vrijeme.

''Diane Arbus: What are you talking about? You want me to watch you die?
Lionel: I want you with me, that's all.
Diane Arbus: But is this what you did? Made me fall in love with you to watch you...
Lionel: I don't see it that way at all. I love you.''



Lucy

22:39 - Komentiraj { 3 } #

09.04.2009.
Movie: Bewitched (U Naručju Vještice)

Originalni naslov: Bewitched
Redatelj: Nora Ephron
Uloge: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine, Steve Carell
Žanr: komedija, fantazija, romansa
Trajanje: 102'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK



Be warned. Be ready.


MSG Glumac čija je slava potamnjela pokušava pronaći savršenu ženu da glumi vješticu Samanthu u adaptaciji stare serije, televizijskoga klasika. Kad je nađe, neće ni znati da je ona uistinu- vještica.
Glumac Jack Wyatt (Will Farrell) odluči glumiti Darrina, glavni lik u filmu prema uspješnoj seriji iz 60-ih godina, U naručju vještice. Film bi mogao pomoći Jackovoj karijeri, ali mu nedostaje osnovna stvar: savršena Samantha.

Kad Jack upozna Isabel (Nicole Kidman), dragu djevojku koja očajnički želi voditi normalan život, ona će ga očarati i bit će uvjeren da ona mora igrati glavnu ulogu - i to ne samo na filmu. Ali Jack ne shvaća da je Isabell doista vještica i da će im se život vrtoglavo promijeniti!


Na listi svih filmova Nicole Kidman (jedne od mojih najdražih glumica ikafa), ovaj film me najviše razočarao. Mislim da je Nicole vrhunska glumica, sa pravim talentom kakav ima možda još neki manji postotak glumaca u Hollywoodu. Zbog toga ne razumijem zašto je prihvatila ovakvu bezveznu ulogu nekakve praznoglave i naivne vještice plavuše, jer to stvarno nije za nju. Pogotovo ne nakon što je glumila tako dobre uloge, u predivnim filmovima, i nakon što je dobila Oscara. Ovakvu ulogu prihvaćaju oni koji se tek probijaju na sceni. Ne Nicole Kidman. To me malo razočaralo.
No, svjetlu stranu svemu daje Will Ferrell, koji mi se kao komičar sve više i više dopada, i uzbuđena sam svaki put kada krenem gledati komediju s njim, jer znam da će to biti jedan od filmova na koje ću se smijati od srca. I to na glupe fore. To je ono što volim kod njega. Što i njegov najgluplji humor pali kod mene, jer mi se jednostavno sviđa kao komičar. Nešto slično kao i slučaj s Jim Carrey-em. Samo što Will još ima puno posla da bi došao blizu Jimove pozicije.

No, da u filmu nema Will Ferrella, uvjerena sam da mi u filmu ne bi bilo smiješno ama baš ništa. Tako da film preporučam jedino ako ste Willov fan. Ako niste, stvarno nema potrebe za gledanjem ovog filma. A ako ste fan Nicole Kidman; bolje utrošite vrijeme na njezin bilo koji drugi film, samo ne ovaj. Npr. 'Moulin Rouge'? 'The Hours'?

''Isabel Bigelow: Guess what? I'm a witch!
Jack Wyatt: Guess what? I'm a Clippers fan! ''



Lucy

14:16 - Komentiraj { 4 } #

08.04.2009.
Movie: Definitely, Maybe (Koja Je Ona Prava?)

Originalni naslov: Definitely, Maybe
Redatelj: Adam Brooks
Uloge: Ryan Reynolds, Abigail Breslin, Isla Fisher, Derek Luke, Rachel Weisz, Elizabeth Banks
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 112'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



Tri veze. Tri katastrofe. Jedna zadnja šansa.


MSG Will Hayes (Reynolds) je usred razvoda, i njegova jedanaestogodišnja kćer Maya (Abigail Breslin) želi razumjeti što je pošlo po zlu u vezi njezinih roditelja. Zamoli oca da joj ispriča cijelu priču o tome kako je sreo njenu majku. Will nevoljko pristaje, ali promjeni imena svih koji su uključeni, ostavljajući na Mayi da dešifrira tko je, u priči, njena majka.

U njegovoj ispovijesti se pojavljuju tri prekrasne žene: Summer (Rachel Weisz), April (Isla Fisher) i Emily (Elizabeth Banks). Will skače iz veze u vezu, zbunjujući samog sebe i sve oko sebe. Sa kojom će na kraju završiti, koja je prava za njega? (filmski.net)


Tri riječi kojima bi najbolje opisala ovaj film su - (užasno) zabavan, smiješan i zanimljiv. S obzirom da se radi o ljubavnoj priči, svi su prije gledanja spremni na klišee koji su prisutni u tom žanru. A iznenadit ćete se koliko će ih ovdje malo biti. Jedan muškarac i tri neuspješne veze; i cijeli film ćete se premišljati koja bi od te tri mogla biti 'ona prava', kao što ćete i mijenjati mišljenja o svakoj tijekom filma. Sve tri glumice koje tumače te likove, su dosta dobro izabrane, sviđa mi se taj nekakav 'raznoliki' izbor. I iako mi je Rachel Weisz jako draga kao glumica, ne mogu reći da mi je simpatičnija od ostale dvije. To ne mogu reći ni za jednu. Svaka ima ono nešto.

Ryan Reynolds (neki ga možda znaju samo po tituli muža Scarlett Johansson) mi je odličan odličan! Definitivno meni njegova najdraža uloga, tijekom filma me cijelo vrijeme nasmijavao, pogotovo dijelovi kada očajno viče; ''What am I doing here?!?'', ta rečenica se pojavlja par puta u filmu lol, najsmješniji dio mi je kada to vikne u facu nekoj ženskoj koja radi s njim u tvrtci :D
Abigail Breslin mi je draga još od 'Little Miss Sunshine', i ovdje je imala dobru ulogu, preslatka mi je kad napravi facu u jednom dijelu filma, kad pita tatu; 'You smoked?' - tako mi je slatka ta scena :) I da... Primjetila sam da u svakom filmu izgleda poprilično pametno za svoje godine.

Redatelj filma je isti onaj koji je zaslužan za 'Bridget Jones: The Edge of Reason', pa ako vam se svidjela Bridget, nikako ne biste trebali propustiti ovaj film.

''April: You and me, it'd kinda be like cats and dogs.
Will Hayes: Oil and water.
April: Sand paper and bare ass.
Will Hayes: That's gross.''


Maya Hayes: ''Dad, I can't believe you smoked... and drank... and was such a slut... But I still love you.''


Lucy

02:01 - Komentiraj { 3 } #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE