Press Pause
27.11.2008.
Movie: Pleasantville

Originalni naslov: Pleasantville
Uloge: Tobey Maguire, Reese Witherspoon, Jeff Daniels, Joan Allen, William H. Macy, J.T. Walsh, Don Knotts, Paul Walker
Žanr: fantazija, komedija, drama
Trajanje: 124'
Godina: 1998.
Trailer: LINK
Download: LINK



Pleasantville je svijet 50-tih, mjesto u kojem otac zna što je najbolje, a majčina je zadaća briga za domaćinstvo.

Image and video hosting by TinyPic

MSG David (Tobey Maguire) je samac, usamljen i nesretan svojim životom, a od stvarnosti bježi gledajući - Pleasantville; svoju omiljenu sapunicu gdje je sve mirno i ugodno. Njegova sestra (Reese Witherspoon), daleko spolno aktivnija od svog brata, ulazi u borbi za vrlo čudnim daljinskim, kojeg su dobili nekoliko trenutaka nakon što se TV pokvario, od poprilično čudnog majstora.

Uskoro se nalaze u Pleasantville-u, kao Bud i Mary-Sue - potpuno promijenjeni, crno-bijeli, u drugačijoj odjeći i s novim roditeljima; ugodnijim. David, iako oduševljen situacijom, ipak pokušava naći izlaz iz nje. Dok se on pokušava uklopiti (pomoću svog znanja o seriji), ona radi što želi. Jedan događaj vodi do drugog, i što više počinju kršiti pravila, to se više pojavljuju boje u ovom crno-bijelom gradiću.

Image and video hosting by TinyPic

Volim gledati starije filmove, s početka nečije karijere. Pogotovo ako se radi o karijeri meni drage osobe. Snimljen prošlog desetljeća (wow kako dobro zvuči) 1998., ni Reese Witherspoon nije imala pojma da će jednog dana biti plavuša s Harvarda, Paul Walker da će postat brz i žestok, kao što ni Tobey Maguire nije znao da će postati čovjek-pauk. Najviše mi se sviđa uloga Jennifer (Reese), koja je na neki način najviše zaslužna za pomutnju u savršenom gradiću Pleasantvilleu. Najsmiješniji su mi svi likovi iz te serije, i kako je sve savršeno; kada se igra košarka - svi zabijaju koš, kod njih nikad nije padala kiša, žene nisu čule za seks. Što dovodi do meni najsmiješnijeg dijela kada Jennifer objašnjava mami kako je moguće zadovoljiti se i bez tatine pomoći :D Film me dosta podsjeća na 'The Stepford Wives', iako se ovdje ne radi o robotima, već o likovima iz serije, ali su svijetovi u oba filma savršeni, bez mana. No, s vremenom (i s više seksa), grad će početi dobivati svoje boje. Na kraju moram spomenuti i Joan Allen, glumicu koja je glumila i u 'The Notebook', sviđa mi se razvoj njezine uloge. Film je nominiran za 3 Oscara i svakako ga trebate pogledati.

''Jennifer: How come I'm still in black and white? I've had, like, ten times as much sex as the rest of these girls, and I still look like this. I mean, they spend, like, an hour in the back seat of some car and all of a sudden they're in Technicolor?
David: I don't know. Maybe it's not just the sex.''



23:29 - Komentiraj { 8 } #

26.11.2008.
Movie: Rendition (Nestali Zarobljenik)

Originalni naslov: Rendition
Uloge: Omar Metwally, Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Meryl Streep
Žanr: drama, triler
Trajanje: 122'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK




Što učiniti kada netko koga volite, jednostavno - nestane?

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nakon što teroristička bombardiranja ubiju jednog američkog izaslanika u stranoj zemlji, istraga vodi do Egipćanina koji već godinama živi u SAD-u, i u braku je s Amerikankom. Njega otimaju na povratku kući, i odvode ga u zemlju gdje se incident dogodio, kako bi ga ispitivali, što uključuje i mučenje.

S druge strane nalazi se Isabella Fields El-Ibrahimi (Reese Witherspoon) koja očajno pokušava pronaći svog muža Anwara (Omar Metwally) iako treba roditi svaki tren. Odlazi u Washington i saznaje da joj supruga terete optužbama za terorizam. Ali osoba koja stoji iza svega toga, odbija joj pomoći i ne daje joj nikakve informacije.

Image and video hosting by TinyPic

Ako ste gledali 'Babel', i svidio vam se - svidjet će vam se i ovaj film. Slične je tematike, odnosno i ovaj se bavi temom američke vanjske politike i njihov način 'rješavanja problema'. Kao ni u Babelu, ni ovdje ne nedostaje dobrih glumaca. Meryl Streep kao i uvijek ima odličnu ulogu, i pokazala je kako talent ni s godinama ne nestaje. I baš zato što mi se njezina uloga zgadila, to pokazuje koliko zna glumiti. Ni Reese Witherspoon nije imala laku ulogu, trudne žene koja samo što se ne porodi, a muž joj nestaje. Cijeli film bori se za svoju obitelj, pokušava odgonetnuti što se zapravo događa, jer samo želi mir u obitelji. No, to očito ne može dobiti jer joj je muž Egipćanin, ali u USA živi legalno. Politika i samo politika. Točnije - američka politika; mučenje i optuživanje krivih osoba samo kako bi došli do informacija. Svidjela mi se i uloga Jake Gyllenhaala, koji je jedini pokazao da je čovjek - i oslobodio nevinog čovjeka. Stvarno moćan film o američkom terorizmu prema ostalim narodima. Ima groznih scena od kojih sam se ježila, kada sam gledala kako muče tog nevinog čovjeka. Iako je film pokazao barem jedan mali dio svega onoga što se događa u američkoj politici, mislim da su to mogli još više razraditi. Ali američka politika je ogroman pojam, kada bi se netko usudio snimiti sve o njoj, sigurno da ne bi stalo u 122 minute filma.

Douglas Freeman: ''If you torture one person you create ten, a hundred, a thousand new enemies.''


18:52 - Komentiraj { 2 } #

23.11.2008.
Movie: Taken (96 Sati)

Originalni naslov: Taken
Uloge: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace
Xander Berkeley, Holly Valance, Katie Cassidy
Žanr: akcija, triler, drama
Trajanje: 93'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



Oteli su mu kćer. Pronaći će ih, Uloviti ih. I ubiti.


MSG Liam Neeson glumi Bryana Millsa, bivšeg agenta CIA-e koji ostavlja posao kako bi spasio vezu sa svojom kćeri Kim (Maggie Grace), koju su oteli trgovci seksualnim robljem. Iako preko volje, Bryan je dozvolio Kim da s prijateljicom Amandom (Katie Cassidy) ode u Pariz posjetiti muzeje – premda će njih dvije ustvari slijediti U2 po Europi. Ubrzo nakon što su sletjele, neki im čovjek upada u smještaj i otme ih. Bryan je već žrtvovao svoj brak sa (sad već) bivšom ženom Lenore (Famke Janssen) i ne želi ponoviti istu grešku s kćeri.

Image and video hosting by TinyPic

Baš čitam dojmove na internetu, svima je film predobar, i kažu da dugo nisu pogledali nešto tako dobro. Slažem se sa njima, svi filmovi tog žanra su bili ništa posebno, al ovaj je stvarno dobar. U naša kina će možda tek doć, ili ne će uopče, ali hrvatska publika mogla ga je pogledati na Zagreb Film Festivalu, film je izašao početkom ove godine u Francuskoj (nije američke produkcije, što se primejti), a Amerikanci će ga skupa sa Švabama vidjeti slijedeće godine. Šta da vam kažem, film vas prikova za ekran, jer osim što je tema dobra, radnja se odvija tempom koji zadržava vašu zainteresiranost. Nije ko oni filmovi koji ima viška nepotrebnih scena. Ovaj je stvarno po mjeri. Možda samo početak koji je dugačak, al ipak je to uvod gdje zapravo upoznajemo sve likove. IMDB mu je dao visokih 7.8 od 10 bodova rejtingaa, ja bi mu dao i više. Svakako ga preporučam, definitivno nećete požaliti što ste ga pogledali, iako možda nevolite baš taj žanr. Baš mi je drago što sam ga skinuo, sad mi je jedan od najdražih filmova.

Kim: You don't have to worry.
Bryan: That's like telling water not to be wet, sweetie.


00:52 - Komentiraj { 3 } #

19.11.2008.
Movie: Erin Brockovich

Originalni naslov: Erin Brockovich
Uloge: Julia Roberts, Albert Finney, Aaron Eckhart, Marg Helgenberger
Žanr: biografija, drama
Trajanje: 130'
Godina: 2000.
Trailer: LINK
Download: LINK




Erin je nezaposlena samohrana majka, s velikim minusom na računu.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nakon izgubljenog sudskog spora, za prometnu nesreću koju nije skrivila, od odvjetnika besramno traži posao kao naknadu za gubitak. Uskoro se zapošljava kod njega, Eda Masryja (Albert Finney), kao recepcionistica. Iako ju nitko ne shvaća ozbiljno, uskoro se počinje zanimati za neobičan slučaj tvtke Pacific Gas & Electric Company, koja pokušava kupiti zemlju čiju je vodu na tom području zagadila opasnim tvarima, koje uzrokuju stravične bolesti među stanovnicima.

Uskoro ulazi dublje u slučaj i saznaje kako mjestu Hinkley prijeti velika opasnost od zagađanih kroma, te im pokušava pomoći. Zajedno sa šefom, pokreće tužbu protiv tvrtke koja je odgovorna za to, i time parnica ulazi u povijest kao najveća direktna parnica u povijesti SAD-a.

Image and video hosting by TinyPic

Trenutno imam Julia Roberts tjedan, tako da mi ne zamjerate što recenziram 2 njena filma zaredom. Pregledavam njezinu filmografiju, i naletim na Erin Brockovich, film koji sam gledala davno, davno. I danas sam ga ponovo pogledala i prisjetila se kako je to lijep film, i kako je Julia jedna od vrhunskih glumica, koja me svakom ulogom oduševi. Za ovu je čak dobila i Oscara, za najbolju glumicu. S tim da je radnja nastala po istinitom događaju, Julia je morala odglumiti očajnu, ali i poprilično jaku samohranu majku koja radi samo kako bi nahranila svoju djecu. Divim se njezinoj osobnosti, karaktereru i ponašanju. Prošla je kroz grozne stvari u životu, tako da joj više nije ni teško posvađati se sa potpunim strancem, popljuvati šefa i kolege na poslu. Jedan od dražih dijelova mi je bio kada joj suradnica na poslu kaže kako su krenule 'na krivu nogu', na što joj ona odgovara: ''That's all you got, lady. Two wrong feet in fucking ugly shoes''. I još uz to njezin izraz lica kad to govori :D ono što me najviše oduševilo je to što je sve u filmu istinito, što je ta žena stvarno osvojila sve te novce, preuzimajući rizik u borbi protiv tvrtke koja zarađuje bilijune. Sve to kako bi pomogla stanovništvu i izborila se za njihova prava.

Erin: ''How 'bout this for a number? Six. That's how old my other daughter is, eight is the age of my son, two is how many times I've been married - and divorced; sixteen is the number of dollars I have in my bank account. 850-3943. That's my phone number, and with all the numbers I gave you, I'm guessing zero is the number of times you're gonna call it.''


13:30 - Komentiraj { 10 } #

16.11.2008.
Movie: Pretty Woman (Zgodna Žena)

Originalni naslov: Pretty Woman
Uloge: Richard Gere, Julia Roberts, Ralph Bellamy, Jason Alexander, Laura San Giacomo
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 119'
Godina: 1990.
Trailer: LINK
Download: LINK




Priča o ljubavi koja pobjeđuje klasne razlike.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Edward Lewis (Richard Gere) je bogati, bezkompromisni poslovni čovjek kojemu je posao preuzimanje tvrtki, a zatim njihovo prodavanje komad po komad. Uskoro dolazi u Los Angeles i odlučuje se opustiti u društvu prostitutke. Na taj poziv odgovara Vivian Ward (Julia Roberts), prostitutka koja za život zarađuje na Hollywood Boulevardu. Ona mu se ubrzo svidi, te joj plati da ostane s njim cijeli tjedan, kako ne bi sam odlazio na luksuzne večere i pojave.

Kemija između njih dvoje postaje vidljiva već nakon par dana, što ih potakne na preispitivanje njihove 'poslovne suradnje'. S jedne strane imamo poslovnog čovjeka koji je napokon pronašao osobu koja ga veseli i koja ga je uspjela iznenaditi. Dok s druge gledamo mladu djevojku koja vidi svoju šansu za veliki preokret, ali i novi početak.

Image and video hosting by TinyPic

Još jedan od filmova koje mogu pogledati uvijek, a Julia Roberts i Richard Gere mi čine predivan par. Vjerujem da ga vas je većina pogledala barem jednom, ako ne i svi, jer mislim da je film davnih dana postao klasik. Jedna od ljubavnih priča koje su po milijunti put pokazale kako je u ljubavi sve moguće. Sviđa mi se Vivianina osobnost, način na koji gleda na život, i koja je uvijek svoja, bez obzira na to kako ju drugi gledali, i što mislili o njoj. Jedan od najdražih dijelova mi je onaj kada obilazi sve skupe trgovine kako bi potrošila svoj novac, a prodavačice ju mole da iziđe iz trgovina zbog toga što nije 'prikladno' obučena, i kada nakon nekog vremena dolazi s Edwardom u trgovinu i odjednom im se svi zaposlenici ulizuju samo zato što im je rekao kako će ovdje potrošiti ogromne količine novca. A još draže mi je kada jedan dan skupo obučena dolazi u istu trgovinu iz koje su je istjerali, koju možete pogledati ovdje, prezakon scena :D Uz Juliu i Richarda, svidjela mi se uloga njezine prijateljice Kit (Laura San Giacomo), koja mi je presimpatična i koja me jako podsjeća na 'Dadilju', odnosno Fran Drescher.

''Vivian: That would make you a... Lawyer.
Edward: What makes you think I'm a lawyer?
Vivian: You have that sharp, useless look about you.''



22:52 - Komentiraj { 5 } #

14.11.2008.
Movie: Running With Scissors (Život Na Rubu)

Originalni naslov: Running With Scissors
Uloge: Annette Bening, Brian Cox, Joseph Fiennes, Evan Rachel Wood, Joseph Cross
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 120'
Godina: 2006.
Trailer: LINK
Download: LINK




Djetinjstvo Augustena Burrughsa prevedeno u disfunkcionalnoj obitelji prikazano prema njegovim vlastitim memoarima.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Šestogodišnji Augusten (Joseph Cross) nije mogao birati svoju obitelj no da jest zasigurno ne bi odabrao onu koja mu je sudbina dodijelila. Majka Deirdre (Annette Bening) je samoproglašena pjesnikinja koja nije još ništa izdala no živi u iluziji da je planetrano slavna. Otac Norman (Alec Baldwin) je profesor matematike, alkoholičar koji se davno prestao opterećivati obiteljskim problemima i brakom.

Brak pred raspadom Deirdre nastoji spasiti posjetima psihijatru Dr. Finchu čije metode su poprilično neuobičajene. Nakon neuspjeha u liječenju Deidre završava u motelu na terapiji valiumom, a nesretni Augusten u obitelji Finch u kojoj se umjesto bombona konzumiraju sedativi. Tako putuje iz jednog pakla u drugi u 'Adams like' obitelji koju čine kćer Hope (Gwyneth Paltrow) opsjednuta Biblijom, gospođa Finch (Jill Clayburgh), buntovna kćer Natalie (Evan Rachel Wood) i Neil Bookman (Joeph Fiennes), usvojeni, poremećeni 35-godišnji sin.

Image and video hosting by TinyPic

Čudniji film od ovoga ne sjećam se kad sam zadnji put gledala. Čudan, glup ili bolestan, ni sama nisam sigurna kakav je točno. Svi likovi (doslovno svi) imaju poremećen život, ali i poremećenu psihu. Glavni glumac u djetinjstvu je proživio sve i svašta, kako bi već kao tinejdžer postao gay. Mama ga, nakon razvoda s mužem daje svom psihijatru na usvajanje, jer joj treba vremena za oporavak (btw i ona je luda, umislila si da je poznata pjesnikinja i živi u nekom svom svijetu), a obitelj tog psihijatra je nešto slično Adams family. Gwyneth Paltrow je kćerka koja vjeruje u sve moguće, pa je tako mačku zatvorila u kavez i držala ju u njemu 4 dana bez hrane i vode, a kad je mačka umrla rekla je kako je umrla od leukemije lol. Da bi nakon nekoliko dana kuhala ručak i rekla kako je paprikaš napravljen od te mačke, jer ju je mačkin duh navodno zamolio da ju iskopa i od nje napravi paprikaš. Sam psihijatar je lud kao i svi ostali, jedno jutro budi sve članove obitelji kako bi gledali njegov 'jutarnji izmet' koji je isplivao na površinu, i koji je navodno Božji znak. Evan Rachel Wood u cijeloj obitelji je još i najnormalnija, iako ni ona baš nije svoja. Definitivno odlična gluma. Sve u svemu, bolestan film, ovo su samo neke sitnice koje su me šokirale koliko su glupe i besmislene lol, ali pogledajte cijeli film ako vam se gleda nešto čudno. Ono što je meni najzanimljivije je ovaj podatak koji sam tek sad saznala - produced by: Brad Pitt :D

''Augusten Burroughs: According to Hope, Freud died of kitty Leukemia. According to me, Freud died of being trapped in a laundry basket for four days without food or water.''


13:39 - Komentiraj { 9 } #

13.11.2008.
Movie: A Cinderella Story (Pepeljuga)

Originalni naslov: A Cinderella Story
Uloge: Hilary Duff, Chad Michael Murray, Jennifer Coolidge, Julie Gonzalo, Regina King
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 95'
Godina: 2004.
Trailer: LINK
Download: LINK





U ovoj modernoj preradi, pepeljuga svog princa na bijelom konju pronalazi na webu, a umjesto cipelice gubi mobitel.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Štreberica Sam Martin (Hillary Duff) nakon očeve smrti živi s pomajkom i polusestrama. Početak je to teškog razdoblja za mladu srednjoškolku koju očeva udovica prisiljava na težak rad dok ju polusestre tretiraju kao sluškinju. Društveni joj se život svodi na nekoliko bliskih prijatelja.

Vidici će joj se proširiti kad upozna svog princa na bijelom konju, i to na internetu. Nakon razmjenjivanja mailova, ljubavnici se odlučuju sastati na školskom plesu u povodu Noći Vještica. Sam se nemalo iznenadi saznavši da je njezin princ superpopularni igrač footballa Austn Ames. Uznemirena i uplašena, u strahu od odbijanja, ona bježi s plesa netom prije ponoći ostavivši mobitel.

Image and video hosting by TinyPic

Koliko god skromna filmografija Hilary Duff bila, pogledala sam ju cijelu i mogu reći da mi je se ova njezina uloga jedina baš sviđa. Kao i sam film. Naravno, bez Chada ne mi baš bilo tako zanimljivo kao što je. Uloga njezine 'pomajke' je idealna za glumicu Jennifer Coolidge, koja uvijek glumi umjetne glupače i mislim da nema bolje osobe za takve uloge od nje, za njih je rođena. Iako priča sama po sebi već viđena, ali simpatična - ima mi malo previše 'Disney dijelova' kao većina Hilarynih filmova. Odnosno, vidi se da je film rađen za mlađu publiku, a humor je na razini... Ne znam čega. Nema humora lol, bar meni ne. Rađen je na isti kalup kao stotine tinejdžerskih filmova, počevši od HSM (koje btw, ubijte me al nisam pogledala), i ostalih filmova u kojima su glavni glumci - maloljetni. No, s tim da se radi o pepeljugi, normalno je da će bit za mlađu publiku :D Pepeljuga mi je uvijek bila jedna od ljepših bajki, i mislim da nisu unijeli previše truda u scenarij i mislim da su mogli puno bolje. Hilary i Chad mi začudo jako dobro izgledaju zajedno, iako mi je uz njega uvijek nekako najviše pristajala Sophia Bush. Najdražih dijelova u filmu nema previše, cijeli film mi je simpatičan iako nemam neki određeni dio koji me oduševio. Jedino mi se jako svidio njen govor u muškoj svlačionici kad mu je sve rekla u facu, i dio kad ju napokon poljubi na stadionu :)

''Sam: I know that guy that sent those emails is somewhere inside of you, but, I can't wait for him... Because waiting for you is like waiting for rain in this drought. Useless and disappointing.''


13:08 - Komentiraj { 7 } #

12.11.2008.
Movie: 88 Minutes (88 Minuta)

Originalni naslov: 88 Minutes
Uloge: Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski, Amy Brenneman, Deborah Kara Unger, William Forsythe
Žanr: krimi, drama, triler
Trajanje: 108'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK




Jack Gramm ima 88 minuta kako bi razriješio ubojstvo. Svoje vlastito.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Dr. Jack Gramm (Al Pacino) proslavio se kao ključni svedok na suđenju serijskom ubojici, Johnu Forsteru, koji je na kraju upravo zbog Jackovog svjedočenja i osuđen na smrt. Jednog jutra dobiva telefonski poziv. Misteriozni glas mu govori da ima još 88 minuta života. Ubojica je precizan, prati svaki Jackov pokret. Mnogi je ljudi koji ga okružuju i svi postaju sumnjivi.

Sada Jack mora upotrijebiti sve svoje sposobnosti i vještine kako bi suzio spisak osumnjičenih na kojem se nalaze odbačena ljubavnica, nezadovoljni student i još jedan serijski ubojica koji hara gradom.

Image and video hosting by TinyPic

Kad sam vidjela glavnu ulogu Al Pacina, pomislila sam da je film očito dobar, s tim da je Pacino odličan glumac, koji je imao podosta 'jakih' i zahtjevnih uloga. Neki su mi rekli kako je film strašno glup, bezvezan i dosadan, ali sam se naravno morala sama u to uvjeriti, i sad mi je strašno žao što sam tako tvrdoglava da sam mahnila rukom i na onaj komentar 'najgluplji film ikad snimljen'. Da, film JE glup, film nema smisla i ovakvu radnju filma nalazimo u svim onim 'CSI type' serijama i filmovima, o ubojstvima i suđenjima. Ekipa zaslužna za naziv filma vjerovatno je mislila kako će ta brojka 88 privući gledatelje, što su i uspjeli. Ali vjerovatno nisu razmišljali o tome da kada nas već privuku - onda nam trebaju i dati nešto pametno. Nabacali su toliko sporednih likova, među kojima se nalazi hrpetina zaboravljenih glumaca, i time su valjda htjeli zbuniti nas gledatelje kako ne bismo znali tko je zapravo taj serijski ubojica. Čula sam kako je nekima jedino kraj bio zanimljiv i napet, i većina njih nikad ne bi pogodili da je serijski ubojica - taj koji je. Ja sam znala odmah od početka. I onda sam shvatila da sam očito gledala previše filmova lol, jer te ubojice skužim u roku od ODMAH. Film je poprilično spor, dosadan i monoton, Pacino me nije razočarao u glumi koliko u odabiru uloge. Što mu je ovo trebalo?

''Dr. Jack Gramm: I've learned that time does not heal the wound. It will, though, in it's most merciful way, blunt the edge ever so slightly.''


00:40 - Komentiraj { 7 } #

11.11.2008.
Movie: Enough (Sad Je Dosta)

Originalni naslov: Enough
Uloge: Jennifer Lopez, Bill Campbell, Tessa Allen,
Juliette Lewis, Dan Futterman
Žanr: triler, drama
Trajanje: 115'
Godina: 2002.
Trailer: LINK
Download: LINK




Samo-obrana nije ubojstvo.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Konobarica Slim (Jennifer Lopez) mislila je da će njen život postati bajka kada se udala za Mitcha, čovjeka svojih snova. Nakon rođenja njihovog prvog djeteta čitav njen savršeni svijet se ruši kada otkriva Mitchevu tajnu, mračnu stranu - njegov posesivni i zlostavljajući alter-ego, koji je u stanju svu ljubav, povjerenje i mir pretvoriti u čisti užas i teror. Zabrinuta za sigurnost djeteta, Slim bježi s kćeri.

No, skrivanje nije dugo potrajalo jer Mitch ju pronalazi, no ponovo uspije pobjeći, no sada strane se okreću, sprema se suprostaviti. Provaljuje u njegovu kuću, i svemu staje na kraj.

Image and video hosting by TinyPic

Film je poprilično star, gledao sam ga te godine kada je izašao, i nikada poslije. Bilo je vrijeme da ga se podsjetim, pa sam ga skinuo sa interneta. Tih 115 minuta podsjetilo me kako je film odličan. Više je psihološki triler, što čini radnju napetom, pa kad ga gledate, uživite se toliko da vas određene scene trgnu sa stolice. Jennifer je svoju ulogu, kao i svi u filmu odradila odlično. Al njoj se posebno divim, jer gluma joj je toliko jaka da u njenim očima u filmu se vidi taj starh, što ne vidim često. Ova joj je definitivno jedna od najboljih uloga po mome mišljenju, možda je to zbog žanra filma, al toliko sam se uvjerio u njenu ulogu, da sam zaboravio da je to film, zaboravio da je to ona, već mi je na pameti samo bila žena koja bježi od svog posesivnog muža, koja čuva svoje dijete, i želi mir u svojem životu. Što se tiče radnje, vrlo brzo ide, tako da stvarno nema nepotrebnih scena, sve je dobro odrađeno od strane produkcije, a i tema je odlična, i kao dosta filmova, o njoj razmislite minutu dvije. Koliko žena trenutačno dobiva batine od svog muža, koliko žena trenutačno želi uzet svoju djecu i pobjeć, ali živi u strahu, i ništa ne poduzima. Vjerujem da je takvih mnogo, i nadam se da če izaći iz takve veze, braka što prije. Jedina smiješna točka u filmu je kada mala Gracie moli mamu da nazovu tatu na putu do doma, pa sam zato odabrao taj quote za kraj.

Gracie: I like going by Grandma's, but do we have to drive for 55 hours, just to reach some phone booth? Can we call Daddy this time?
Slim: No!
Gracie: PLEASE, PLEASE...
Slim: Stop begging, you look like a dog.


14:12 - Komentiraj { 8 } #

09.11.2008.
Movie: Vicky Cristina Barcelona

Originalni naslov: Vicky Cristina Barcelona
Uloge: Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Rebecca Hall, Javier Bardem, Chris Messina
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 96'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Privlačna i misteriozna tragikomedija koja će lako šarmirati svoje gledatelje prekrasnim ambijentom i odličnim glumačkim ostvarenjima.


MSG Amerikanke Vicky (Rebecca Hall) i Cristina (Scarlett Johansson) provode ljeto u Barceloni odsjedajući kod Vickine rodjakinje Judy. Vicky je praktična i tradicionalna, vjerna svom pragmatičnom i rijetko romantičnom dečku Dougu. Cristina je pak spontana i nesigurna u svoje životne ciljeve, a pošto je nedavno izašla iz veze, slobodna je za nova iskustva. Na jednoj izložbi djevojke upoznaju umjetnika Juana Antonia (Javier Bardem). Njih troje se uskoro nađu u vrtlogu strasti, vina i umjetnosti. Cristina je oduševljena, a Vicky skeptična prema novim životnim iskustvima. No, Juan Antonio još je pod dojmom nesretne ljubavi sa svojom nestabilnom bivšom ženom Marijom Elenom (Penelope Cruz).


Hmm, šta reći o ovome filmu, osim da je predivan. Svidio mi se odmah, iako sam bio skeptičan nakon što sam prethodno pogledo trailer. Sa frendicom sam ga išao pogledat u kino, i definitivno mi je drago što sam pogledo baš ovaj film umjesto tam nekih Buntovnica u internatu. Nakon filma osto sam pod dojmom od odlične glume Penelope Cruz, ona taj španjolski čini tako zanimljivim da poželite isti dan upisati neki tečaj, a same scene snimane po lokacijama u Španjolskoj natjeraju vas da razmislite o Barceloni, i Španjolskoj općenito kao idealnoj destinaciji za vaše slijedeće putovanje. Srećom bio sam u Barceloni, prošao sam dosta Španjolske i stvarno je predivno tamo. Romantike u filmu definitivno ne fali, a svemu naravno pridonese i muzika, koja je u ovom filmu odlična, pogotovo glavna glazbena tema koja se ponavlja nekoliko puta. Preporučam da skinete soundtrack nakon što pogledate film, ako ne soundtrack, onda neku kompilaciju pjesama, instrumentala odsviranih na akustičnoj, po mogučnosti španjolskoj gitari.


Najviše od svega na razmišljanje vas potakne kraj filma. Ljeto, ljetna avantura, ljubavi, romansa... dođe kraj ljeta i sve se vraća u normalu, tj. sve je isto kao i prije. Mislm da je poznato da mnoge ljude ljeto zna promjenit, primjetili ste to na nekim osobama, kad se vrate s ljetovanja. Pomislite si, da li ih uopće poznajete? Mislim da se meni takvo ljeto nije još dogodilo, možda to želim, al možda ne, ali više žudim za putovanjem i iskustvima, a to promjeni čovjeka, otvori mu nove horizonte, i često drugačije gleda na neke stvari.

Juan Antonio: "I would like to invite you both to spend the weekend. We'll eat well, we'll drink wine, we'll make love."
Vicky: "Who.. who exactly is going to "make love?""
Juan Antonio: "Hopefully the three of us."


23:53 - Komentiraj { 6 } #

07.11.2008.
Movie: Sweet Home Alabama (Šminkerica Sa Sela)

Originalni naslov: Sweet Home Alabama
Uloge: Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen, Mary Kay Place
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 108'
Godina: 2002.
Trailer: LINK
Download: LINK




Melanie Carmichael, njujorška je modna kreatorica u usponu , a u jednom momentu zaprosi je najpoželjniji muškarac u gradu.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Ali prosidba za Melanie (Reese Witherspoon) ne predstavlja nikakvu romansu iz bajke. Ona ima tajnu prošlost koja uključuje farmera Jakea (Josh Lucas), neotesanog muža, za kojeg se udala u srednjoj školi i koji joj odbija dati razvod.

Odlučna da okonča svoj brak i sve veze sa svojim starim životom, vraća se u Alabamu. Došavši kući, dočeka je hladni tuš, Jakeu ne pada napamet dati joj razvod, ljutit što je davno samo pokupila stvari i otišla bez pozdrava. Melanie u svojim nastojanjima da dobije ono po što je došla, uvidi da joj Jake i nije toliko odbojan i da joj nedostaju mnoge stvari vezane uz roditeljski dom. Čini da ono što je mislila da želi zapravo to i nije...

Image and video hosting by TinyPic

Dosta star film, od prije 6 godina, ali ga još uvijek volim. Neki dan sam ga gledala na nekom programu i prisjetila koliko mi je drag. Nije me toliko fascinirao cjelokupan film, koliko me fascinirala priča i gluma glavnih glumaca. Posebno naglasak Reese Witherspoon. Najviše mi se svidjela činjenica da se očito i one stare ljubavi mogu probuditi, posebice ako su bile jake. I iako smo mislili da smo ih ostavili daleko iza nas. Predivna mi je i jedna od mnogih poruka filma - da svi na kraju završimo tamo gdje smo i 'počeli'. Melanie je napustila život na selu, kako bi započela glamurozni život u gradu kao modna dizajnerica. Ali na kraju je shvatila kako joj tamo nije mjesto, iako joj se život činio savršenim. Jedna od ljepših scena mi je kada ju zaručnik dovede u ogromnu zlatarnicu (Tiffany's, naravno), u kojoj su samo njih dvoje i prodavači i kaže joj da izabere najljepši. I zanimljivo mi je kad dolazi u Alabamu kako bi tražila razvod od svog muža kojeg nije vidjela godinama, i kad joj on odbija dati razvod, pa ona potroši sav novac sa njihovog zajedničkog računa :D Jako lijepa ljubavna priča i o tome kako na kraju krajeva ne možemo birati koga volimo.

''Melanie: You're the first boy I ever kissed, Jake, and I want you to be the last.''


21:00 - Komentiraj { 7 } #

05.11.2008.
Movie: Sestre Po Trapericama 2

Originalni naslov: The Sisterhood of the Traveling Pants 2
Uloge: America Ferrera, Blake Lively, Alexis Bledel, Amber Tamblyn
Žanr: avantura, komedija, romansa
Trajanje: 117'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



Treće je ljeto otkako su najbolje prijateljice od rođenja Lena, Carmen, Bridget i Tibby položile prisegu i postale sestre po trapericama.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Carmen, Bridget, Tibby i Lena godinu su dana starije, i iako je njihovo prijateljstvo čvršće nego ikada, u rujnu ih čeka odvajanje koje nosi prizvuk trajnosti – odlazak na koledž. Točnije, na četiri različita koledža u četiri različita grada. Iako su se djevojke dogovorile kako se neće razdvajati više od četiri sata vožnje jedna od druge - znaju kako ih, htjele to ili ne, čeka stvaran život.

Tibby (Amber Tamblyn) s dečkom odlučuje prijeći na slijedeću stepenicu u vezi, i zajedno spavaju na 10. godišnjici njihove veze. No, kondom puca i Tibby se nalazi u nesigurnoj poziciji, bojeći se da ne zatrudni. Carmen (America Ferrera) se vraća kući i saznaje da njezine prijateljice više nisu toliko sentimentalne kako su nekada bile, i zbog toga odlazi u Vermont sa prijateljicom s Yale-a, kako bi dobila ulogu u predstavi.

Lena (Alexis Bledel) pomiruje se s Kostosovim brakom i zaljubljuje se u drugog dečka kojeg je upoznala na satovima crtanja. Bridget (Blake Lively) ne može podnijeti sve tajne koje je njezin otac skrivao od nje, i odlazi u Tursku kako bi se bavila arheologijom, kako bi saznala što je nekada bila.

Image and video hosting by TinyPic

Film je nastavak 1.dijela, o kojemu možete pročitati ovdje. Drago mi je da su ostale iste glumice, kada sam čula da se snima 2. dio odmah me zanimalo namjeravaju li mijenjati i glumice. U podosta nastavaka nekih filmova potpuno promjene glumce, samo je tema filma jednaka. Iako ima i slučajeva kada ostave naziv filma, stave brojku 2 pored njega, a glumce i radnju promjene. Što mi nikako nema smisla. Tako da mi je drago da je ova 'fantastična četvorka - Blake, America, Alexis, Amber - ostala na istom mjestu :) Sjećam se kada sam prvi put čula za ovaj film, prva pomisao mi je bila 'Što je toliko zanimljivo u trapericama koje pristaju četirima prijateljicama i one im donose sreću'. I mislila sam da je film glupost. Sva sreća pa svim filmovima dajem priliku, pa sam pogledala ovaj - i oduševila se. Sve 4 glumice već ste sigurno sretali u serijama u kojima imaju glavne uloge (Ugly Betty, Gossip Girl, Gilmore Girls, Joan of Arcadia). I ne mogu se odlučiti koja mi je draža. Svaka ima 'ono nešto'. Lena je mirna, povučena cura koja traži svoju ljubav, Tibby mi se sviđa jer je užasno sarkastična, Bridget je avanturistica i 'najzabavnija' od njih 4, dok je Carmen nekako najosjećajnija. Najdraži dio u filmu (ovog 2. dijela) mi je kada Lena dolazi na sat crtanja, i upoznaje jednog predivnog crnca, i kad se sva uspaniči kada skuži da je upravo taj crnac ono što treba crtati - ali golog lol. Pogledajte barem prvi dio, nemojte samo suditi prema nazivu.

''Bridget: The past is always with us - so it's time I stopped running.''


21:25 - Komentiraj { 13 } #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE