Movie: Pleasantville - Press Pause - Blog.hr
27.11.2008.
Movie: Pleasantville

Originalni naslov: Pleasantville
Uloge: Tobey Maguire, Reese Witherspoon, Jeff Daniels, Joan Allen, William H. Macy, J.T. Walsh, Don Knotts, Paul Walker
Žanr: fantazija, komedija, drama
Trajanje: 124'
Godina: 1998.
Trailer: LINK
Download: LINK



Pleasantville je svijet 50-tih, mjesto u kojem otac zna što je najbolje, a majčina je zadaća briga za domaćinstvo.

Image and video hosting by TinyPic

MSG David (Tobey Maguire) je samac, usamljen i nesretan svojim životom, a od stvarnosti bježi gledajući - Pleasantville; svoju omiljenu sapunicu gdje je sve mirno i ugodno. Njegova sestra (Reese Witherspoon), daleko spolno aktivnija od svog brata, ulazi u borbi za vrlo čudnim daljinskim, kojeg su dobili nekoliko trenutaka nakon što se TV pokvario, od poprilično čudnog majstora.

Uskoro se nalaze u Pleasantville-u, kao Bud i Mary-Sue - potpuno promijenjeni, crno-bijeli, u drugačijoj odjeći i s novim roditeljima; ugodnijim. David, iako oduševljen situacijom, ipak pokušava naći izlaz iz nje. Dok se on pokušava uklopiti (pomoću svog znanja o seriji), ona radi što želi. Jedan događaj vodi do drugog, i što više počinju kršiti pravila, to se više pojavljuju boje u ovom crno-bijelom gradiću.

Image and video hosting by TinyPic

Volim gledati starije filmove, s početka nečije karijere. Pogotovo ako se radi o karijeri meni drage osobe. Snimljen prošlog desetljeća (wow kako dobro zvuči) 1998., ni Reese Witherspoon nije imala pojma da će jednog dana biti plavuša s Harvarda, Paul Walker da će postat brz i žestok, kao što ni Tobey Maguire nije znao da će postati čovjek-pauk. Najviše mi se sviđa uloga Jennifer (Reese), koja je na neki način najviše zaslužna za pomutnju u savršenom gradiću Pleasantvilleu. Najsmiješniji su mi svi likovi iz te serije, i kako je sve savršeno; kada se igra košarka - svi zabijaju koš, kod njih nikad nije padala kiša, žene nisu čule za seks. Što dovodi do meni najsmiješnijeg dijela kada Jennifer objašnjava mami kako je moguće zadovoljiti se i bez tatine pomoći :D Film me dosta podsjeća na 'The Stepford Wives', iako se ovdje ne radi o robotima, već o likovima iz serije, ali su svijetovi u oba filma savršeni, bez mana. No, s vremenom (i s više seksa), grad će početi dobivati svoje boje. Na kraju moram spomenuti i Joan Allen, glumicu koja je glumila i u 'The Notebook', sviđa mi se razvoj njezine uloge. Film je nominiran za 3 Oscara i svakako ga trebate pogledati.

''Jennifer: How come I'm still in black and white? I've had, like, ten times as much sex as the rest of these girls, and I still look like this. I mean, they spend, like, an hour in the back seat of some car and all of a sudden they're in Technicolor?
David: I don't know. Maybe it's not just the sex.''



23:29 - Komentiraj { 8 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE