Movie: The Notebook (Zima Za Dvoje) - Press Pause - Blog.hr
07.10.2008.
Movie: The Notebook (Zima Za Dvoje)

Originalni naslov: The Notebook
Uloge: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner, Gena Rowlands
Žanr: drama, romansa
Trajanje:123'
Godina: 2004.
Trailer: LINK
Download: LINK




Priča o nesretnoj ljubavi dvoje mladih ljudi koje su rastavile klasne razlike i rat.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Radnja filma odvija se u Južnoj Karolini četrdesetih godina prošloga stoljeća. Zajedno sa prekrasnom, 17-godišnjom kćeri Allie (Rachel McAdams), imućna obitelj Hamiltonovih dolazi na odmor u malenom mjestu. Lokalnom dečku Noahu Calhounu (Ryan Gosling) Allie odmah zapinje za oko. Njezin zarazni smijeh osvoji ga već pri prvom susretu na karnevalu te ju poziva na spoj. Pod prijetnjom da će se baciti s vrtuljka ukoliko ga odbije, Noah uspjeva 'dobiti' Allie. Početak je to prave ljetne romanse i svega što ide s tim.

Noah je siromašan dečko iz radničke klase, zaposlen u drvnoj industriji što se neće svidjeti Allienim roditeljima koji se žestoko protive ovoj vezi. Kao i svaka ljetna ljubav i ova brzo završava te se Allie na jesen vraća kući u New York. Temperamentni mladi ljubavnici ne rastaju se na najljepši način no obećaju si da će pisati. Prije nego što će otići u rat, Noah piše Allie, no sva njegova pisma završavaju u rukama Aliine majke. Allie u međuvremenu upoznaje Lona Hammonda (James Marsden), vojnika iz imućne obitelji kojeg njezini roditelji objeručke prihvaćaju. Ubrzo se zaručuje no ne može zaboraviti Noaha te ga, sedam godina nakon njihovog posljednjeg susreta, odlučuje posjetiti.

Image and video hosting by TinyPic

Film je osvojio čak 7 nominacija i 11 nagrada, od kojih je najviše pamćenja ona za 'MTV Best Kiss Award', koji možete pogledat ovdje. Preslatki su bili na dodjeli, odvojite 2 minute za to :) Rachel & Ryan su i u stvarnom životu zajedno, 'The Notebook' ih je spojio, i od onda su zajedno, ne računajući samo jedan kratki prekid. Meni su osobno od svih mogućih holivudskih parova, njih dvoje najdraži, i jedino me oni kao par zanimaju, nikakav Brad i Angelina. I iskreno se nadam da će uskoro pred oltar :D lol.. Btw, glavna glumica u ovom filmu danas slavi rođendan, sasvim slučajno sam pisala ovaj post baš danas. Nije namjerno, I swear :D

Image and video hosting by TinyPic

Što reći o samom filmu? Predivno <3 Moj definitivno najdraži film ikada. Volim drame i volim romanse, i kada se to spoji, i uz to stave moju najdražu glumicu i predivnu ljubavnu priču - ne mogu a da ga ne uvrstim u top 3 najdraža filma ikad. Film me nasmijao, rastužio, rasplakao i ostavio neki poseban trag. Za razliku od nekih filmova koje sam gledala preko 10 puta, ovaj sam gledala samo 3-4 puta, no svaki put je vrijedio jako puno. Pun predivnih quotesa (za post se nisam mogla odlučiti za samo jedan, pa je Sandro pomagao), rečenica, osjećaja i ljubavi prije svega. Ne vjerujem da postoji osoba kojoj je film bio dosadan ili kome se nije svidio. Rachel i Ryana su svoje uloge odigrali vrhunski, i između njih se vidi potpuna kemija, što upotpunjuje i odličan scenarij, priča i njihov međusobni odnos u filmu. Svakako jedna od ljepših ljubavnih priča, zajedno sa Moulin Rougeom, naravno :) Najljepših scena je i previše. Ne bih mogla odvojiti samo jednu. Sve je predivno, od samog početka. Počevši od toga kako je Noah bio potpuno samopouzdan kada je prvi puta vidio Allie, jer je znao da je posebna i od početka je vjerovao da će ju uspjeti osvojiti i da je spreman napraviti sve za nju kako bi ju usrećio. Na prvom izlasku mi je bilo fora kad su ležali na sred ceste i pričali o željama, snovima i stvarima koje ih upotpunjuju. Tad se razvila ta ljubav koja nije mogla biti jača.

Image and video hosting by TinyPic

Ono što mi je smetalo kroz cijeli film, su Alliini roditelji, koji joj nisu dopuštali da se viđa s njima jer 'nije dovoljno dobar za nju', ali ljubav uvijek pobjeđuje. Potajice odlaze u napuštenu kuću, i Noah obećaje kako će jednog dana kupiti tu kuću za njih i urediti ju, što i napravi za nekoliko godina. Jedna od ljepših scena je bila kad je ona nakon nekoliko godina došla do njega, i kada su plovili u čamcu sa hrpom labudova oko njih <3 U cijelom filmu, negativac je bila Allieina mama, koja je skrivala sva pisma koja joj je Noah pisao tijekom godina i koja se najviše protivila njihovoj vezi. Kraj filma mi je općenito najvažniji dio filma, ako kraj ne valja - ne valja ništa, a ovdje je kraj predivan. Spremite se na to da ćete se rasplakat više puta, no to je ono što potvrđuje da je film jako dobar. Od svih filmova koje sam vam ikad preporučila - ovaj vam jedino iskreno od srce preporučam. Sigurna sam, i uvjerena da neće biti onih kojima se film neće svidjet.

''Allie: Do you think that our love can create miracles?
Noah: Yes I do. That’s what brings you back to me each time.
Allie: Do you think our love can take us away together?
Noah: I think our love can do anything we want it to.''




Rachel McAdams (30)
23:02 - Komentiraj { 17 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE