Press Pause
30.09.2008.
Movie: Music And Lyrics (Glazba I Stihovi)

Originalni naslov: Music And Lyrics
Uloge: Hugh Grant, Drew Barrymore, Brad Garrett, Kristen Johnston, Haley Bennett
Žanr: komedija, romansa, glazbeni
Trajanje: 95'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK




Glazba i stihovi, osamdesete i današnjica, romansa i komedija, Hugh Grant i Drew Barrymore.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Davno u osamdesetima, Alex Fletcher (Hugh Grant) bio je član uspješne pop grupe na koju su se palile tinejdžerke. 20 godina kasnije, zahvaljući trendu nostalgije za osamdesetima, Fletcher još nastupa ali samo na raznim zabavama i godišnjicama mature, a glavne obožavateljice su mu sredovječne žene s muževima i djecom. Ipak, njegov menadžer Chris Riley (Brad Garrett) donosi mu dobru priliku za povratak na scenu. Kraljica popa Cora Corman (Haley Bennett) želi da baš Alex napiše pjesmu koju će zajedno otpjevati na nastupu za par dana. Problem je što Alex godinama nije skladao pjesme a nema ni dobrog tekstopisca na raspolaganju.

Ubrzo saznaje da je Sophie Fisher (Drew Barrymore), djevojka koju je unajmio da se brine za njegovo cvijeće, vrlo vješta s riječima i rimama te ima dara za poeziju. Usprkos talentu, Sophie ima problema sa samopouzdanjem i osjećajem manje vrijednosti, a još se nije oporavila od veze sa bivši profesorom koji u svom uspješnom romanu detaljno obrađuje lik koji se temelji baš na Sophie. Usprkos početnim dvojbama, Sophie počinje surađivati s Alexom i stvarati predivne pjesme. Alex i Sophie će uskoro otkriti dvije stvari: što Cora zaista planira s njihovom pjesmom i što osjećaju jedno prema drugome.

Image and video hosting by TinyPic

Drew Barrymore me ugodno iznenadila u ovom filmu. Uvijek mi je bila samo ok glumica, vjerovatno zato što me ni u jednoj njenoj komediji nije zapravo nasmijala, tako da sam bila uvjerena da me ni ovdje neće pretjerano zabaviti. No, iako me Hugh može nasmijati svugdje i uvijek, izgleda da je i Drew izrasla u dobru komičarku. Možda nema scena u kojima ćete pišati od smijeha na njene izjave, ali se definitivno osjeća prisutnost humora. Barem u odnosu na njene ostale komedije. Najbolje su mi bile njene reakcije na Corinu (cura za koju pišu pjesmu) preradu njene u Hughove pjesme, u kojoj se ženska valja po podu i praktički svršava lol. Coru glumi Haley Bennett, nova mlada glumica koju glumačka (ali i pjevačka) karijera već čeka. Njezin lik mi je najdraži u cijelom filmu, ukratko - nije normalna. Soundtrack filma je odličan, pogotovo pjesme koje pjeva Haley (Slam, Buddha's Delight i Entering Bootytown) koje možete poslušati klikom na naziv pjesme. I naravno glavna pjesma oko koje se sve vrti; Way Back Into Love. Iako ima par dosadnih dijelova u filmu bez kojih bi film bio odličan, nemam nekih većih primjedbi za njega. Pogledati ako ništa drugo zbog glavnih glumaca i soundtracka ;)

''Alex: Sleeping with a clown above my bed... ''Clown" is not right.
Sophie: That's "cloud." Why would you put a clown in your bed?
Alex: It would not be the first time''




Monica Bellucci (44) // Fran Drescher (51)
15:32 - Komentiraj { 8 } #

29.09.2008.
Movie: The Devil Wears Prada (Vrag Nosi Pradu)

Originalni naslov: The Devil Wears Prada
Uloge: Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker, Adrian Grenier
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 109'
Godina: 2006.
Trailer: LINK
Download: LINK




Film nastao prema istoimenom bestselleru Lauren Weisberger, bivše tajnice glavne urednice američkog Vogue-a, Anne Wintour, koja je nakon što je dala otkaz - napisala roman.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Friška diplomantica Andy Sachs (Anne Hathaway) dobije posao pomoćnice glavne urednice modnog časopisa 'Runway', američke modne Biblije. Naivna i nadobudna Andy, bez ikakvog znanja o modi, svijetu glamura i uređivačkoj politici matične kuće, prihvaća posao snova, smatrajući to odskočnom daskom u novinarskoj karijeri. No, prva štikla magazina, glavna urednica Miranda Priestly (Meryl Streep), uskoro će joj pokazati koliko je nesposobna i neugledna.

Da bi postala savršena asistentica tom savršeno pedikiranom modnom vragu od glave do pete zavijenom u Pradu, Andy će morati i svo svoje slobodno vrijeme posvetiti Mirandi, naučiti besprijekorno hodati u novim 'Manolicama' i razlikovati Dolcea od Gabbane. I, usput, izgubiti dečka (Adrian Grenier), prijatelje i sav svoj privatni život.

Image and video hosting by TinyPic

Jedan od zanimljivijih filmova te godine, čudim se pa ga prije nisam recenzirala. Osim same tematike filma; mode, sviđa mi se što radnja i likovi nisu slučajni, već se radi o nečemu stvarnom, nešto što je autorica romana na svojoj koži iskusila. Iako je film dobio velike pohvale i nominacije za Oscara, mislim da nam nije u potpunosti prikazao modni svijet u pravom svjetlu. Dobro je prikazana ta (velika) predanost poslu, bez koje se ne može ostvariti modna karijera, ali mi se čini da su mogli još malo detaljnije prikazati što se zapravo događa kada se svjetla s modne piste ugase. Film je stvarno prava modna revija; i kao što mnogi kažu 'reklamni spot velikim kreatorima', jer skoro pa nema kreatora i modne marke koja nije spomenuta u filmu.

Image and video hosting by TinyPic

Ono što je mene fasciniralo u filmu su glavne uloge koje su dobro odabrane i izvanredno izvedene. Počevši od Anne Hathaway kojoj je poslije 'Princezinih dnevnika', ponuđena još jedna uloga smotane i pomalo 'nesposobne' djevojke. U nekim scenama mi ju bilo neugodno gledat, kao npr. kad je prvi put došla u Mirandinu kuću kako bi joj ostavila stvari, nikad neću zaboravit kako ju je ova pogledala lol. Sviđa mi se i to što se na kraju filma ipak vratila na svoje 'ja', jer je shvatila da ne pripada u modnom svijetu punom odricanja. Zatim Emily Blunt! Meni osobno omiljena uloga u cijelom filmu. Živčana ženska dušom i tijelom predana poslu kako bi uspjela barem upola kao njena šefica. Provale tijekom filma su joj originalne, pogotovo kad spušta Andy i njezino oblačenje. A njena crvena kosa joj daje dojam još veće kučke. I na kraju, Meryl Streep koja je pokazala kako je jedna od vodećih i utjecajnijih glumica današnjice. Uklopila se u ulogu potpuno, kao da i ne glumi. Najdraži dio u filmu mi je kad Andy iz ružnog pačeta postaje labud, tj. kada svu neukusnu odjeću zamjenjuje dizajnerskom. Dio s ogromnim ormarom punim modnih krpica i dodataka je wow. Sve u svemu, pohvale svim glumcima, glavnim i sporednim. Ako vas zanimaju pogreške sa snimanja (bloopers) možete ih pogledati ovdje, gdje možete primjetiti Emily i njeno 'shit' i 'fuck it' milijun puta hahaha.

''Emily: You sold your soul to the devil when you put on your first pair of Jimmy Choo's, I saw it.''


15:45 - Komentiraj { 15 } #

28.09.2008.
Movie: Život Ili Nešto Slično

Originalni naslov: Life Or Something Like It
Uloge: Angelina Jolie, Edward Burns, Tony Shalhoub, Christian Kane
Žanr: komedija, romansa, drama
Trajanje: 103'
Godina: 2002.
Trailer: LINK
Download: LINK




Priča o uspješnoj TV novinarki koja zbog predanosti poslu zapostavlja normalan život.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Televizijska novinarka Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) ima sređen i ugodan život. Zaručena je za profesionalnog igrača bejzbola i uskoro se planira vjenčati, a na poslovnom planu također joj cvjetaju ruže. Kao najuspješnijoj novinarki lokalne TV postaje ukazala joj se prilika za rad na nacionalnoj televiziji. Kako bi se pripremila za novi posao, mora surađivati s iskusnim snimateljem Peteom (E. Burns) s kojim baš i nije u najboljim odnosima.

Na prvom zajedničkom poslu odlaze k proroku Jacku (T. Shalhoub) koji redovito pogađa vremensku prognozu i ishode sportskih utakmica. Ovaj put, uz uobičajene informacije, Jack govori Lanie da joj je ostalo još samo tjedan dana života. Ona prvo pomišlja da je riječ o Peteovoj neslanoj šali, no kad sazna da nije i da je k tome Jack točno predvidio vremensku prognozu i rezultat utakmice, počinje se bojati za svoj život i razmišljati kako ga nije proživjela punim plućima.

Image and video hosting by TinyPic

Ovo mi je najdraži Angelinin film, poslije 'Girl, Interrupted' za kojeg je nagrađena Oscarom i koji ću recenzirati u jednom od postova. Sadašnji, odnosno noviji naslovi s njom su mi nezanimljivi, dosadni i većinu ih ni nisam pogledala, a i ona sama je precijenjena, pa nije ni čudo što u zadnje vrijeme sve češće izabire uloge sexy akcijskih bombi i ikona. Tako da je ovaj film olakšanje u usporedbi sa svim njenim ostalim filmovima. Sama radnja mi je odlično prorađena i osmišljena, o tome kako svaki dan trebamo proživljavati kao da je zadnji, odnosno da trebamo isprobati sve što smo uvijek željeli-odmah, i da trebamo uzeti svaku priliku koju nam život pruži, jer nikad ne znamo koliko je daleko (ili blizu) naš posljednji dan u životu. Najdraži dio u filmu mi je kad na vijestima koje se puštaju uživo, pijana dolazi na posao i snima reportažu sa štrajkašima i s njima pjeva Rolling Stonese i njihovu 'Satisfaction', u trenirci i s neurednom kosom. Još jedna stvar koju moram spomenit je Angelinina plava kosa lol. Koliko god joj kosa izgledala predivno, još nisam sigurna dal mi se sviđa na njoj ili ne. Čudna je, to sigurno. Iako mislim da uz ovu ulogu odlično pristaje. Preporučam film Angelininim fanovima, a pogotovo onima koji to nisu, jer je ovaj film suprotnost u odnosu na ostale u kojima 'osvaja' oružjem u rukama.

''Cal: Is this you breaking up with me? Well will you think about it for a minute?
Lanie: A minute just seems like a really long time to waste.''




Hilary Duff (21) // Dita von Teese (36) // Naomi Watts (40)
18:49 - Komentiraj { 6 } #

27.09.2008.
Movie: Walk The Line (Hod Po Rubu)

Originalni naslov: Walk The Line
Uloge: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin, Robert Patrick
Žanr: biografski, glazbeni, romansa
Trajanje: 135'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK




Joaquin Phoenix i Reese Witherspoon propjevali u Mangoldovom filmu o Johnnyu Cashu.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Joaquin Phoenix u filmu glumi country legendu, a Reese Witherspoon tumači June Carter, ljubav njegova života. Filmska priča počinje prizorima iz pjevačevog čemernog djetinjstva. Malom Johnnyu pogiba brat uz kojeg je bio posebno vezan, a otac (Robert Patrick) alkoholičar za njegovu smrt krivi svojeglavog Johnnya. Dok ovaj utjehu traži u gospelu i radiju, za uho mu zapinje glas djevojčice June Carter. 1955, po dolasku u Memphis, Cash s gitarom ulazi u lokalni studio. Šef studija ga ne dočekuje baš blagonaklono, a kod kuće ga čeka razmažena žena Vivian (Ginnifer Goodwin) i dijete. Nakon što ga producent okrutno odbija rekavši mu da se vrati s nečim što će ljudi htjeti slušati, Cash vadi jednu staru stvar. U tom trenutku rođena je sveamerička zvijezda, 'muškarac u crnom' s dubokim glasom, prodornim pogledom i žestokim tekstovima 's ruba'.

Johnny kreće s nastupima po klubovima zajedno s Jery Lee Lewisom, Elvisom i anđeoskim glasom iz djetinjstva, June Carter. Život s racionalnom i proračunatom Vivian uskoro ga počne gušiti pa glazbena suradnja s vrckastom pjevačicom prerasta u nešto više. Potisnute traume iz djetinjstva i Juneino uporno odbijanje tjeraju Johnnya u brojne epizode s drogom, a njegovo pjevanje o Folsomu konačno dobiva i realno uporište jer zbog tableta završi u zatvoru. Priča se na kraju preokreće u odu ljubavi na relaciji Carter - Cash, te gledamo kako ga ona svojom vjerom i upornošću vadi iz ralja depresije i droge u koje je zapao.

Image and video hosting by TinyPic

Kad je film došao u kina, odmah sam znala da ću ga gledat, ako ne zbog same Reese koju obožavam, onda zbog Casha, jer nisam bila previše upoznata s njim, njegovim životom ni pjesmama. Nisam veliki fan biografskih filmova, ali mi je drago da sam ovaj pogledala. Reese je odglumila svoju ulogu savršeno, stvarno mi je drago da je za to dobila Oscara, začudila sam se kako ima predivan glas. Sve scene u filmu su morali otpjevati sami tako da je sve prirodno, nema montaže. Bili ljubitelji country glazbe ili ne, svima koji su gledali film se sviđa soundtrack. Meni su osobno najdraže pjesme 'Time's A Wastin' i 'It Ain't Me Babe', koju možete pogledati klikom na naziv i čuti predivni glas od Reese :) Nemojte samo mahnuti rukom kad vidite da se radi o biografiji ili o Johnny Cashu, začudit ćete se koliko se ljudi svidio film i kolike je pohvale dobio. Kako svi nakon filma traže soundtrack, u slučaju da planirate pogledati film i svidi vam se, evo link za soundtrack na kojem se nalazi i Time's A Wastin, koja se nažalost ne nalazi na službenom sountracku.

''June Carter: Y'all can't walk no line!''



Gwyneth Paltrow (36)
23:03 - Komentiraj { 8 } #

26.09.2008.
Movie: Elizabethtown

Originalni naslov: Elizabethtown
Uloge: Kirsten Dunst, Orlando Bloom, Susan Sarandon, Judy Greer, Jessica Biel
Žanr: drama, komedija, romansa
Trajanje: 123'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK




Drew-ov život se iznenada mijenja, gubi smisao. Mlada mu djevojka pomaže da ponovo pronađe izgubljeno svjetlo. Drama, komedija i ljubavna priča.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nakon što je tvornicu cipela iz Oregona doveo do gubitka stotine milijuna dolara, Drew Baylor (Orlando Bloom) biva otpušten zbog svoje pogreške, a istovremeno dobiva 'otkaz' i kod djevojke Ellen. Na rubu samoubojstva, njegov život dobiva novi smisao kad ga smrt oca vrati u rodni Elizabethtown (Kentucky) kako bi ispunio njegove posljednje želje, niti ne sluteći da će upoznati pravo lice svog oca i obiteljske korijene tek nakon njegove smrti.

Na putu kući upoznaje optimističnu mladu ženu Claire (Kirsten Dunst) u koju se zaljubljuje. Ona mu pomaže da preboli očevu smrt i na jednostavan način uči ga što stvarno znači biti živ. Ta romansa pomoći će Drewu da ponovo pronađe sebe i svoj život vrati u kolosijek.

Image and video hosting by TinyPic

Iako je film snimljen 2005., ja sam ga tek jučer pogledala po prvi put. Jedina stvar koja mi se nije svidjela su 2 nepotrebna sata. Ima nekih dijelova koji su stvarno viška i cjelokupan dojam filma bi bio puno bolji bez njih. Samo nepotrebno traje dugo. Kirsten i Orlando su mi presladak par, ona puno bolje paše uz njega nego uz Spidermana haha. Najdraži dijelovi u filmu su mi s njih dvoje, žao mi je što takvih dijelova nije bilo više, a malo manje nekih dosadnih dijelova. Ako ste mislili da se sve vrti oko njih i njihove 'romanse'-krivo mislite. Upravo to je ono što diže tu romansu na veću razinu. Jer nećete gledati tijekom cijelog filma kako njih dvoje stvaraju rom.komediju lol. Najljepši dio u filmu su mi zadnjih pola sata, kada se Drew (Orlando) vraća kući prema karti koju je napravila sama Claire (Kirsten), a karta je napravljena u obliku scrapbooka, bilježnice u kojoj se nalazi hrpa slika, cd-ova i uputa kako doći do najljepših mjesta u Elizabethtownu. To mi je definitivno najljepši dio u cijelom filmu, nakon kojeg sam potpuno zaboravila na sve one dijelove u filmu tijekom kojih sam zijevala. Još jedan od dražih dijelova mi je kada cijelu večer, noć i jutro pričaju preko telefona, dok jedu, spremaju, ona mijenja pijesak za mačku i lakira nokte, a on piša, pjeva ili gleda obiteljski album :D Dobar film, dosta drugačiji od ostalih drama i rom.komedija kakve ste gledali, jer zapravo i ima neku radnju.

''Claire: Trust me. Everybody is less mysterious than they think they are.''


23:59 - Komentiraj { 5 } #

25.09.2008.
Movie: Just Like Heaven (Samo Nebo Zna)

Originalni naslov: Just Like Heaven
Uloge: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue, Dina Waters, Ivana Miličević
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 95'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK




Romantična komedija s Reese Witherspoon i Mark Ruffalom u glavnim ulogama. U filmu se pojavljuje i naša glumica Ivana Miličević.

Image and video hosting by TinyPic

MSG David Abbott (Mark Ruffalo) je mladi arhitekt koji unajmljuje stančić u mirnom dijelu San Francisca. Ne sluteći da će broj osoba u stanu iz jedne prerasti u dvije, David se vrlo brzo počinje osjećati kao kod kuće, svinjeći svuda uokolo. Međutim, jednog dana na vratima stana se pojavljuje prelijepa mlada žena Elizabeth (Reese Witherspoon), nepopustljivo tvrdeći da je stan njezin.

David je uvjeren da se radi o jednoj velikoj pogrešci, sve dok Elizabeth ne nestane, misteriozno kao što se i pojavila. Kada nakon mnogo neobičnih situacija sazna da je to duh mlade žene (zapeo između neba i zemlje), odluči joj pomoći. Kako potraga odmiče, Elizabeth saznaje sve više o svom životu prije kome istovremeno osjećajući nešto za Davida. Iako potpuno različite osobe, ta veza, naoko nemoguća, prerasta u ljubav. Međutim, vremena za njihovo zajedništvo sve je manje, a David mora održati dato obećanje - osloboditi ih zauvijek.

Image and video hosting by TinyPic

Ovo mi je jedan od dražih filmova s Reese Witherspoon, poslije 'Cruel Intentions' i 'Legally Blonde'. Pogledala sam ga stvarno puno puta, i evo neki dan sam ga opet pogledala na nekom programu. O glavnim glumcima sve naj, Reese mi je jedna od najdražih glumica, a i Mark mi je jako sladak. Ono što možda ne znate je da se u ovom filmu pojavljuje i naša glumica Ivana Miličević koja ima hrvatske korijene i ženska dosta dobro glumi, i isto tako odlično priča engleski. Ali iskreno, i u faci joj se vidi da ima hrvatskih korijena u njoj lol. Film je sladak, ima smiješnih scena, npr. najsmiješnije mi je bilo kad Mark poziva sve moguće ljude koji se bave duhovima, da izbace Reese-in duh iz stana, počevši od svećenika koji svetom vodom prska po stanu :D Ako vas zanimaju pogreške sa snimanja iliti bloopers, možete ih pogledati ovdje, Reese mi je preslatka :) Simpatična romantična komedija sa jednako simpatičnom postavom glumaca.

''David: You saved lives.
Elizabeth: Yeah, including my own. I saved my life, for later. I just... I never thought there wouldn't be a later.''




Catherine Zeta-Jones (39) // Will Smith (40)
23:58 - Komentiraj { 10 } #

24.09.2008.
Movie: Monster In Law (Za Sve Je Kriva Svekrva)

Originalni naslov: Monster in Law
Uloge: Jane Fonda, Jennifer Lopez, Michael Vartan, Wanda Sykes
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 101'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK




Prvo je upoznala je muškarca svojih snova. Zatim je upoznala njegovu majku.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Charlotte Cantillini iliti Charlie (Jennifer Lopez) je jedna fina mlada dama – pristojna, skromna, voli pse i kuhanje, prema svima je prijateljski nastrojena i lojalna, a najbolji joj je prijatelj gay. Nakon brojnih ljubavnih neuspjeha, koji se uglavnom svode na bezvezne sastanke naslijepo, ona konačno upoznaje pravog – Dr. Kevina Fieldsa (Michael Vartan), kirurga, koji joj momentalno uzvrati jednako nježnim emocijama. Da bi sve bilo proper i tradicionalno, Kevin svoju odabranicu odluči predstaviti svojoj majci.

Upravo na tom mjestu počinje pravi zaplet, a motiv je jednak onom iz starih bapskih priča – ta prokleta punica! Viola Fields (Jane Fonda), nekad poznata televizijska voditeljica čija je karijera završila incidentom (tokom jedne emisije uživo pokušala je ubiti sugovornika), smatra da je ljepuškasta Charlie nedostojna njezinog ljubljenog sina. I da stvari budu još gore, a njena samokontrola mjerljiva u promilima – žešće je navučena na alkohol i tablete, iznimno je posesivna, egoistična i spremna na sve ne bi li promijenila Kevinovu odluku. Cilj sabotaže je jasan: poniziti Charlie te je natjerati da ostavi njezinog premilog dječačića.

Image and video hosting by TinyPic

Jennifer Lopez stvarno jako volim, iako više kao pjevačicu nego glumicu, ali ne mogu reći da su joj filmovi dosadni, jer nisu. Možda ova romantična komedija nije nešta wow, i nećete dobiti ništa što već niste vidjeli u milijun drugih američkih rom. komedija, ali ova nije tako loša. Jenn je već glumila u nizu filmova tog žanra i stalno glumi dobrice I slatkice (što joj i pristaje), ali bih ju iskreno htjela vidjet u ulozi glavne negativke. Mislim da bi tek onda pokazala kako zapravo stoji s glumom, jer ovom ulogom nije ništa pokazala. Jane Fonda je, s druge strane lik koji je zaslužan za komediju u filmu, kao i njena pomoćnica Ruby. Da nema njih, atmosfera u filmu bi bila bljutava, a i glavni muški lik je skoro pa neprimjetan. Neki film uspoređuju sa ‘Meet the parents’, ali u ženskoj verziji. Slične radnje kao i tamo, Fonda i Lopez se prepucavaju tijekom cijelog filma. Ono što mi je jedino malo glupo je dio kad joj Fonda namjerno u hranu stavi orahe (na koje je alergična), i Jenny dan prije vjenčanja cijela faca natekne i grozno izgleda, to mi je onak malo pretjerano i nepotrebno. Fora mi je što se u filmu i sama J.Lo našalila na račun svoje stražnjice, u sceni kad joj Fonda da premalu haljinu, pa ju slučajno zbog svoje ‘zamamne guze’ podere. Slatkasta romantična komedija ok za jedno gledanje.

''Ruby: Charlie's face will blow up like a balloon!
Viola: Good, then it will match the rest of her body.''



23:34 - Komentiraj { 15 } #

23.09.2008.
Movie: Doručak Kod Tiffany

Originalni naslov: Breakfast at Tiffany's
Uloge: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen, Martin Balsam
Žanr: drama, romansa, komedija
Trajanje: 115'
Godina: 1961.
Trailer: LINK
Download: LINK




Klasik šezdesetih sa Audrey Hepburn u ulozi mlade, lijepe, ambiciozne partijanerice slobodnog duha.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Na samom se početku upoznajemo sa prelijepom Holly Golightly (Audrey Hepburn), mladom ženom u potrazi za bogatim ženikom, koja nakon još jedne burne noći, ranim jutrom razgledava izloge omiljenog joj dućana nakita - Tiffany.

Holly živi punim plućima. Često priređuje tulume na kojima se skuplja svakakva ekipa uključujući i stariju gospodu koja će platiti razne vrste usluga. To joj pomaže u plaćanju stanarine i održavanju načina života na koji je navikla. Između ostalih, u njezinoj zgradu je uselio pisac Paul Varjak (George Peppard). Iako je u noveli njegov lik bio homoseksualno orjentiran, ovdje to nije slučaj. Paul se intenzivno zanima za Holly koja također nije hladna te ga poziva na jednu od svojih zabava.

Početak je to neobične ljubavne priče u kojoj će Paul pokušati saznati nešto više o misterioznoj Holly. Što se krije iza njezinog oklopa te zašto svaki tjedan posjećuje izvjesnog mafijaša u zatvoru samo su neka od pitanja koja ga muče.

Image and video hosting by TinyPic

S tim da mi je danas rođendan, odlučila sam recenzirati jedan od meni dražih filmova. Nikada nisam imala samo jedan najdraži film, tako da ne mislite kako mi je ovaj no.1. Sigurna sam da ste za ovaj film čuli svi, jer nema gdje se ne spominje. Ipak se radi o klasiku, ali i legendi Audrey Hepburn. Donedavno, na netu se malo gdje mogao pronaći film za download, nit se film puštao na tv-u, tako da nisam sigurna da li ga je itko od vas pogledao. Film je klasik, romansa i nekima koji su ga pogledali je film dosadan, glup, bez radnje bla bla. Ali meni se film jako svidio. Toliko da sam pogledala cijelu filmografiju Audrey Hepburn (jučer završila), i oduševila se. Nije svatko za 'crno-bijele' filmove, i totalno razumijem to da se nekima film ne sviđa ni u kom pogledu. Kod mene je ostavio nekakav utisak i od onda sam jednostavno počela obožavati klasike. Što je za mene jako čudno, jer sam uvijek mislila kako me to nikad neće zanimat.

Image and video hosting by TinyPic

Gluma Audrey Hepburn je izvanredna, što definitivno mogu reći nakon svih pogledanih filmova s njom. Najdražeg dijela u filmu nema, jer je cijeli film kao cjelina predivan. Ali jedan od dijelova koje bi izdvojila je onaj u taksiju kada ju on nagovara da ostane s njim i da njih dvoje pripadaju jedno drugom. Također mi se sviđa njen stan, koji je stalno u neredu i njena 'bezimena' mačka 'Cat' :) Kostimografija u filmu je izvanredna, sve izgleda tako predivno na sitnoj Audrey koja je po tome i zapamćena. Također, soundtrack je predivan.

Image and video hosting by TinyPic

Ono što jedino tražim od vas je da ovaj film pošteno i detaljno prokomentirate (oni koji su ga pogledali), od najdražeg do najdosadnijeg dijela, jer vam u suprotnom neću vjerovat da ste ga gledali hahaha. Ako ga niste pogledali, zanima me vaše mišljenje o klasicima i jeste li koji pogledali.
Preporučam film svima koji ga nisu pogledali, čak i ako niste ljubitelj klasika. Jer ovo već prelazi u kulturu :P

Paul Varjak: ''You know what's wrong with you, Miss Whoever-you-are? You're chicken, you've got no guts. You're afraid to stick out your chin and say, "Okay, life's a fact, people do fall in love, people do belong to each other, because that's the only chance anybody's got for real happiness." You call yourself a free spirit, a "wild thing," and you're terrified somebody's gonna stick you in a cage. Well baby, you're already in that cage. You built it yourself.''


23:44 - Komentiraj { 8 } #

21.09.2008.
Movie: Wedding Crashers (Lovci Na Djeveruše)

Originalni naslov: The Wedding Crashers
Uloge: Owen Wilson, Vince Vaughn, Christopher Walken, Rachel McAdams, Isla Fisher
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 119'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK




Owen Wilson i Vince Vaughn na humorističan način uvode u svijet upadanja na vjenčanja i traženja 'one prave', naravno, samo za jednu noć.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Dvojica nepopravljivih ženskaroša John (Owen Wilson) i Jeremy (Vince Vaughn) svoje vikende provode upadajući na tuđa vjenčanja, ne bi li iskoristili romantičnu atmosferu koja vlada da upoznaju zgodne djeveruše. Kako se sezona vjenčanja počinje polako približavati svom kraju, Johna počinje 'gristi' savijest i obuzimati osjećaj krivice za sva švrljanja uokolo.

Prijatelj Jeremy nagovara ga na još jednu, posljednju invaziju na vjenčanje i to jedne od kćeri utjecajnog ekscentričnog političara Williama Clearyja (Christopher Walken). Stvari se počinju komplicirati kada se John zaljubi u drugu kćer (Rachel McAdams) utjecajnog političara, ali saznaje da ona ima dečka - šminkera i jetsetera Sacka (Bradley Cooper). S druge strane, Jeremy obrađuje treću sestru, Gloriju (Isla Fisher), što rezultira pozivom njega i Johna na raskošno obiteljsko imanje na nekoliko dana.

Image and video hosting by TinyPic

Toliko je dobrih glumaca u filmu, da bi mi se film svidio i da je radnja filma totalno glupa. Prije svega, dvojac Vaughn & Wilson, koji su zaslužni za komediju u filmu, nadam se da će i u budućnosti snimiti još zajedničkih filmova, jer si odlično pristaju. Pogotovo Vince Vaughn, koji me oduševio ovom ulogom, sve pohvale njemu :D Isto tako oduševila me i Isla Fisher koju sam stvarno počela voljet jer je ženska presimpa, a u ovom filmu glumi malu napast, odnosno malog vražićka. Definitivno najsmiješnije u filmu je kad ona stalno proganja Vaughna, a on jedva čeka da pobjegne jer ga ženska siluje i zlostavlja kad god stigne lol. U filmu se pojavljuje i Will Ferrell; oh God, taj čovjek koliko god imao glupe uloge, glupe izraze face i glupe izjave - nikad mi neće dosadit, i definitivno me zna nasmijat u svakom filmu i samom njegovom pojavom. U ovom filmu, as usual glumi kretena, koji ženske nalazi - na pogrebima lol. Najsmiješniji dijelovi u filmu su svi oni sa Fishericom, ne znam je li ona ili jako dobra u glumljenju takvih uloga ili je po prirodi luda. Ali znam da joj je ova uloga jedna od boljih. Svakako pogledajte film ako ste fan bilo kojeg glumca iz filma, i ako vam se gleda komedija.

John: ''What are you doing? It's a game of touch football, every time I look over you're on your ass again.''



Stephen King (61) // Bill Murray (58) // Luke Wilson (37) // Nicole Richie (27)
20:17 - Komentiraj { 9 } #

20.09.2008.
Movie: The Heartbreak Kid (Zavodnik)

Originalni naslov: The Heartbreak Kid
Uloge: Uloge: Ben Stiller, Michelle Monaghan, Malin Akerman, Jerry Stiller Sadler, Jeffrey DeMunn
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 115'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK




Još jedna (ovaj put osrednja) komedija braća Farrelly koji su dosada napravili hrpu komičnih klasika - 'Glup i gluplji', 'Ja, ja i Irena' i 'Svi su ludi za Mary'.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Eddie Cantrow (Ben Stiller) živio je prilično normalnim samačkim životom sve dok u njega nije ušetala zanosna plavuša Lila (Malin Akerman). Bila je to ljubav na prvi pogled te je Eddie, pod pritiskom svoga oca Doca (Jerry Stiller) i najboljeg prijatelja Maca (Rob Corddry), nakon samo tjedan dana poznavanja, zaprosio 'ljubav svog života'. Odmah nakon vjenčanja, mladi par odlazi na zasluženi medeni mjesec u Mexico, a na putu do tamo Eddie otkriva da Lila ipak nije oličenje savršenstva.

Putujući obalom Californie Eddie shvaća da je počinio strašnu pogrešku. Njegova ljupka žena pretvara se u nepodnošljivu i iritantnu vješticu te on po dolasku u Mexico čini sve kako bi što manje vremena provodio s njome. Ipak, Eddie na svom medenom mjesecu upoznaje simpatičnu Mirandu (Michelle Monaghan), djevojku u kojoj prepoznaje svoju srodnu dušu. Naravno da ona nema pojma da je on oženjen te sada Eddie mora smisliti kako da se izvuče iz ralja nepodnošljivog braka te kako osvojiti ženu svojih snova.

Image and video hosting by TinyPic

Da nema Ben Stillera (koji je btw vidno ostario i postao sijed lol), film bi proglasila jadnim, ali eto ima glavnu ulogu i nekoliko dobrih fora i smiješnih scena u filmu, tako da baš i nije totalna glupost. Malin Akerman, koja ima glavnu žensku ulogu je očito luda za ulogama glupača, jer je upravo to glumila i u filmu '27 Dresses', kao i u ovom filmu. Ovdje glumi iritantnu Benovu problematičnu ženu, i na dosta trenutaka me podsjetila na Cameron Diaz. Jedan od smiješnih dijelova s njom je kad u autu pjeva sve moguće pjesme koje se puštaju na radiu lol, i kad su prvi put u krevetu. A općenito u filmu su me najviše nasmijali oni meksički svirači (nemam pojma kak se zovu) koji stalno idu za njima i sviraju hahaha, to se pojavljuje u nekih zadnjih 10 sekundi trailera, i presmiješno je :D U filmu ima dosta dijelova koji su valjda trebali bit smiješni, ali se meni iskreno čini da su neke scene stvarno forsirali, što mi je glupo. To mi je primjedba filmu, jer prečesto pokušavaju biti smiješni. A i malo su pretrpali 'prošlost' te njegove ženske, onak nema čeg ženska nije napravila i u kakve se gluposti nije uvalila. Ukupan dojam filma je niš posebno, samo nekoliko baš smiješnih scena na koje sam se kidala od smijeha.

''Eddie: You're in debt? What kind of debt?
Lila: You know, the kind where you owe a lot of money to people.''



Yep, prošlo je tri tjedna čak a da nisam promjenio dizajn, pa eto bilo je vrijeme. Na dizajnu se nalazi Chace Crawfrod iz popularne serije Gossip Girl o kojoj ćemo se potrudit napisat post što prije. Ali treba sažet prvu sezonu i početak druge u jedan zanimljivi tekst koji nije preeedugačak. Boje polako prelaze na jesenske, hehe da budemo u toku, pa eto, uživajte. Malo mi je duže trebalo slaganje dizajna, jer se uvijek zeznem sa širinom boxeva u photoshopu, al vrijedilo je, dizajn je ispao odlično.Potrudit ću se napisat koji post, imam o čemu pisat. Tolko od mene, xo xo Orange Boy

01:02 - Komentiraj { 5 } #

19.09.2008.
Movie: The Mist (Magla)

Originalni naslov: The Mist
Uloge: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher, Toby Jones, William Sadler, Jeffrey DeMunn
Žanr: drama, horor, ZF
Trajanje: 127'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK



Stephen King je danas poznat kao ''onaj lik koji je nekada pisao odlične horor priče'', i na svu sreću „The Mist“ je njegova novela iz 1980., vremena kada je ime Stephen King nešto predstavljalo.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Radnja 'Magle' smještena je u maleni gradić u Maineu te započinje nakon što opaka oluja pohara lokalno područje. David Drayton (Thomas Jane), njegov sin Billy (Nathan Gamble) i susjed Norton (Andre Braugher) zapute se u gradski supermarket kako bi kupili toliko potrebne namirnice. Uskoro primjećuju da se nad cijeli gradić polako nadvija misteriozma bijela magla, ali ne mogu ni slutiti što se u njoj skriva. Uskoro se nađu zatočeni u supermarketu s još nekolicinom građana, a ono što slijedi je borba za vlastiti život protiv nemilosrdnog i stravičnog neprijatelja.

Među njima se nalazi i vjerski fanatik, gospođa Carmody (Marcia Gay Harden) koja tvrdi da je jeziva magla i ono što se skriva u njoj ni više ni manje nego kazna od samoga Boga. Neki kažu da je ovo što se događa rezultat eksperimenta koji je pošao ukrivo u obližnjoj vojnoj bazi, a ostali misle da se iza svega krije elementarna katastrofa. Tenzije među zatočenim građanima uskoro postaju neizdržive te sada moraju odlučiti hoće li ostati gdje jesu i čekati da se magla raziđe, ili će riskirati i pokušati pobjeći iz grada.

Image and video hosting by TinyPic

Dvije riječi - Stephen King! Legenda za koju su svi čuli i koja je zaslužna za sve meni odlične naslove ('1408', 'The Green Mile', 'The Shining' and many, many more). Žao mi je samo što nisam prvo pročitala novelu, jer mi je kod nekih naslova draže prvo pročitati dobru knjigu, a potom pogledat film. Zanima me kako je kraj dočaran u knjizi, jer je kraj definitivno ono od čega sam se naježila. Film je napravljen o-d-l-i-č-n-o, a baš taj kraj koji su kritičari popljuvali, je onaj dio koji je mene najviše impresionirao, i mislim da bi se razočarala da je završio ikako drugačije, odnosno onako kako svi očekuju da će završiti. Film prije svega pokazuje kako su ljudi zapravo JAKO primitivni, i jedan od dražih quotesa mi je definitivno ovaj koji se nalazi na kraju posta. Na pametan način su u filmu dokazali upravo to, na što su ljudi sve spremni kad su uplašeni. Ali i kako se trebamo bojati 'čudovišta' među nama, više nego 'čudovišta iz magle', tj. nečeg nepoznatog. Cijeli film odigran je u velikoj trgovini, pun ljudi i predrasuda. Najviše me naživcirao lik žene koja kroz cijeli film govori kako je to Božje djelo, i kako se sve to radi o Sudnjem danu. Živcira me kao prvo jer je sasvim krivo prenijela Božju poruku, kojeg je predstavila kao osvetnika, a kao drugo jer je upravo ona kriva za većinu međusobnih sukoba prisutnih. Ali iako je negativan lik, film ne bi prošao bez nje. Nemojte odmah mahnuti rukom kad vidite da je žanr, između ostalog i ZF, pogledajte barem trailer pa onda komentirajte.

Ollie: ''Leave it alone, David. You can't convince some people there's a fire even when their hair is burning. Denial is a powerful thing.''
16:36 - Komentiraj { 14 } #

18.09.2008.
Movie: Dead Silence (Smrtna Tišina)

Originalni naslov: Dead Silence
Uloge: Amber Valletta, Ryan Kwanten, Donnie Wahlberg, Michael Eugene Fairman, Joan Heney
Žanr: horor, misterija, triler
Trajanje: 90'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK




Udovac se vraća u rodno mjesto kako bi istražio ženinu smrt sumnjajući da je ona povezana sa duhom ubijenog, poludjelog trbuhozborca.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Uspavani gradić Ravens Fair poznat je između ostalog po priči o Mary Show. Legenda kaže da je riječ o poludjelom trbuhozborcu, ženi optuženoj za ubojstvo dječaka. Gnjevni mještani ulovili su Mary, odrezali joj jezik te je potom ubili. Naposljetku su je pokopali zajedno sa njezinom kolekcijom lutaka.

Praznovjerni stanovnici Ravens Faira uvjereni su da je od tog trenutka mjesto ukleto. Zakopane lutke su nestale te se tu i tamo pojavljuju svakih nekoliko godina. Za to vrijeme, pod okriljem noći mještani bivaju brutalno ubijeni, a odrezani jezici upućuju na vezu sa ukletom Mary. Jedna od žrtava je i svježe vjenčana Lisa Ashen. Njezin muž Jamie odlučuje istražiti pozadinu legende i pronaći ubojicu svoje nesuđene životne suputnice kao i motive okrutnih ubojstava.

Image and video hosting by TinyPic

U filmovima se ne bojim čudovišta, serijskih ubojica, čak ni egzorcista. Što dokazuje to da me ni jedan horor ni triler ne oduševi, odnosno ne uplaši. Ali lutke... One stvarno mogu ono, 'scare the hell out of me' lol. Nešto imaju u sebi što me jednostavno plaši, jedine lutke koje me ne plaše su Barbie, Ken i kompanija. Ove ostale se bojim pogledat u oči. I zato mi se ovaj horor sviđa. Jer je pun lutaka, točnije scary lutaka. Direktor ovog filma direktor je 'Slagalice strave' iliti 'Saw', samo što ovaj nema baš toliko bolesnih scena, ali ima strašnih. Priča, odnosno radnja je odlična, a kraj me fascinira. Odlično napravljeno. Nema poznatijih glumaca što je dobro jer se onda mogu koncentrirat na radnju, a ne na nečiju glumu. Najdraži dio mi je kad se sve lutke s police odjednom počnu micat i izobličavat. A ono što mi je išlo na živce je kad se ženska na početku filma počne smijat kad vidi da joj netko pred vratima ostavi tu scary lutku. Naravno, kasnije crkne, odnosno 'biva ubijena by the doll', tako da se lutka smije zadnja lol. Definitivno horor za pogledat, nije samo film sa nabacanim scary scenama.

''Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. And if you see her do not scream; Or she'll rip your tongue out, at the seam.''


23:58 - Komentiraj { 15 } #

17.09.2008.
Movie: Failure To Launch (Kod Kuće Je Najljepše)

Originalni naslov: Failure To Launch
Uloge: Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker, Justin Bartha, Kathy Bates, Zooey Deschanel
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 97'
Godina: 2006.
Trailer: LINK
Download: LINK




Tripp na pragu četrdesete još uvijek živi s roditeljima. Nakon što upozna prekrasnu Paulu, konačno se poželi osamostaliti... Problem? Paula je plaćena da se druži s njim.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Tripp (McConaughey) je 35-godišnjak koji još uvijek živi s roditeljima, očekuje da mu mama Sue (fenomenalna Kathy Bates) kuha, čisti, pere i pegla, a tu situaciju koristi da se izvuče iz ljubavnih veza kad postanu ozbiljne. No Trippovim je očajnim roditeljima dozlogrdilo imati bebu na pragu četrdesetih u kući pa angažiraju djevojku iz snova - Paulu (Sarah Jessica Parker), profesionalku koja zavodi muškarce te ih natjera da se odsele od roditelja - da ga zavede. Razmaženi sinčić odmah 'pada' na Paulin šarm i brojne talente, ali ubrzo posumnja da su mu roditelji smjestili...

Image and video hosting by TinyPic

Romantična komedija, onako, za izgubit sat i pol kad vam je dosadno. Još jedna u nizu romantičnih komedija, u kojoj jednostavno možete pogledati glavnog glumca i glumicu i znate da će na kraju završit zajedno. Matthew je prosječan, dok mi je S. J. Parker super-dosadna. Ne znam što je točno zaslužno za to, ali što god ta žena napravila i kakvu god ulogu imala, nikad mi neće bit zanimljiva. Ali zato mi je jedino zanimljivo biće u filmu bila Zooey Deschanel, koju sam već pohvalila u recenziji filma 'The Happening', ona je zaslužna za cijelu komediju u filmu, uzalud trud Matthewu jer mi nije ovdje bio smiješan. Najdraži dio mi je kad ta Zooey pokušava ubit pticu koja joj stalno cvrkuće pod prozorom, i s njom se zajebava tijekom cijelog filma lol. A i predobro joj stoji uloga ženske koja ne obraća ni 1% pozornosti na dečke i koja je totalno hladna prema svemu :D da nema nje u filmu, ne vjerujem da bi film uopće pogledala do kraja, mislim da bi mi se oči počele sklapat. Tako da je Zooey jedina zanimljiva u filmu. Ostalo je velikim dijelom dosada.

Tripp: ''It's going to take a stick of dynamite to get me out of my parents' house.''


23:38 - Komentiraj { 9 } #

16.09.2008.
Movie: Mislim Da Volim Svoju Ženu

Originalni naslov: I Think I Love My Wife
Uloge: Chris Rock, Kerry Washington, Gina Torres, Steve Buscemi
Žanr: komedija
Trajanje: 94'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK




Sretno oženjeni uredski službenik sanja o drugim ženama dok ne susretne ljubavnicu jednog starog prijatelja koja ga želi zavesti.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Chris Rock potpisuje scenarij i režiju, te se pojavljuje u glavnoj ulozi remakea bračne komedije 'Chloe in the Afternoon' Erica Rohmera iz 1972. On je Richard Cooper, poslovni čovjek koji živi američki san u savršenom braku sa prelijepom, inteligentnom ženom (Gina Torres) i brižnom majkom njegovoj djeci.

Usprkos tomu Richard umire od dosade maštajući o flertu sa gotovo svakom pripadnicom ljepšeg spola koja mu se nađe u vidnom polju. Fantazija ostaje samo u njegovoj glavi sve dok se jednog dana u njegovom uredu ne pojavi stara prijateljica prema kojoj je osjećao nešto više, prelijepa, slobodoumna Nikki (Kerry Washington) koja će ga staviti na ozbiljnu kušnju.

Image and video hosting by TinyPic

Ako ćemo usporediti humor Chris Rocka u seriji 'Everybody hates Chris' s ovim filmom, mogu samo reći da sam razočarana. Poprilično. Spomenutu seriju obožavam, pogledala sam mislim sve epizode koje se ikad snimljene i oduševljena sam serijom, glumačkom postavom, glumom i humorom. Vjerovatno sam zato sva bila ufurana kad sam vidila Chrisa u glavnoj ulozi, ali i na mjestu producenta i direktora ovog filma. I eto, razočaram se. Film ima sveukupno 3 baš smiješne scene koje traju 10 sekundi, ostalo je - ništa, nothing, nada. Nit humora, nit zanimljivih scena, jedino što je dobro napravio je to što je našao prezgodnu žensku koja glumi Nikki (koja me btw podsjeća na crnu Albu). A žena mu je ružna lol. Dosadan film sa najmanjim mogućim minimumom komedije, i sa prejadnim krajem u kojem pjevaju!? Ne znam što im je to trebalo, valjda da stave točku na i, nakon razočaravajućeg filma. Bezveze, bezveze.

Richard: ''You know, some people say life is short and that you could get hit by a bus at any moment and that you have to live each day like it's your last. Bullshit. Life is long. You're probably not gonna get hit by a bus. And you're gonna have to live with the choices you make for the next fifty years.''



Alexis Bledel (27)
21:53 - Komentiraj { 8 } #

15.09.2008.
Movie: Guess Who (Pogodi Tko Dolazi Na Večeru)

Originalni naslov: Guess Who
Uloge: Bernie Mac, Ashton Kutcher, Zoë Saldańa, Judith Scott
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 103'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK




'Guess Who' je remake filma 'Guess Who's Coming to Dinner' iz 1967. godine, u kojoj su zamijenjene uloge. U originalu crnac je upoznavao obitelj svoje bijele zaručnice, a sada bijelac upoznaje obitelj svoje crne zaručnice.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Percy Jones (Bernie Mac) ponosan je na to što uvijek ima pravo, osobito kada je riječ o dobrobiti njegove obitelji. Kada njegova kći Theresa (Zoë Saldańa) kući dovede svoga novog dečka, Simona Greena (Ashton Kutcher) kako bi upoznao Percyja i njegovu ženu, Percy još ne zna da je Simon zaprosio Theresu i da planira objaviti njihove zaruke na proslavi njihove 25-godišnjice braka. Što se Percyja tiče, nijedan muškarac nikada neće biti dovoljno dobar za njegovu curicu. Kako ovaj put ne bi bilo neugodnih uznenađenja, Percy, službenik u banci, kreditno će provjeriti Simona. Ovaj mladić, uspješan burzovni mešetar, na papiru se čini zbilja dobrim, i Percy se prvi put zapravo veseli susretu s kćerinim dečkom. Ipak, mladić kakvoga je zamislio neće se pojaviti na njegovim vratima. Percy je užasnut kada mu kći predstavi - bijelca.

Nakon početnoga šoka, Percy počinje ispitivati Simona o njegovoj obiteljskoj povijesti, obrazovanju, karijeri i omiljenim sportovima. Iako osjećajući da mora zadiviti svoga budućeg tasta, Simonovi opetovani pokušaji da ostavi dobar dojam uzaludni su. Percy svaki put odbije njegov pokušaj - s urnebesno smiješnim rezultatom - i daje si zadatak da raskrinka Simona kao varalicu i time potkopa kćerinu vezu s njime.

Image and video hosting by TinyPic

Pored svih Ashtonovih filmova (i njegovu cijelu fimografiju sam pogledala haha), ovo je samo tipičan primjer njegovih komedija. Film dosta podsjeća na 'Meet the parents', koji je naravno puno bolje napravljen, odglumljen i osmišljen od ovoga, iako i ovaj ima svojih presmiješnih trenutaka. Ali, svejedno, Kutcher ne može konkurirati Ben Stilleru koji je uvelike bolji i zbunjeniji. Bernie Mac je odlično odglumio strogog oca koji 'samo štiti svoju kćerkicu', s onim svojim prodornim pogledom lol. Ashton je očito već potpuno ufuran u filmove tipa 'curin tata me ne voli', već smo u nekoliko njegovih filmova mogli naići na istu temu. Ali - film sam po sebi nije uopće loš. Zapravo, poprilično sam se nasmijala u nekim dijelovima. Npr., najdraži dio mi je kad za večerom pričaju rasističke viceve (link), i kad Ashton isprobava donje rublje svoje zaručnice :D Iako (ponavljam), nije originalan kao 'Meet the parents', vrijedan je gledanja, dobra komedija, s manjom dozom romanse.

Simon: ''That's just it, she's everything I'm not. You know, she's my other half. Without her I'm not whole. You know the thing about meeting your other half is you're walking around, you think you're happy, you think you're whole, then you realize you ain't shit without her.''



Heidi Montag (22)
21:24 - Komentiraj { 10 } #

14.09.2008.
Movie: Zauvijek Djeveruša, Nikad Nevjesta

Originalni naslov: 27 Dresses
Uloge: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman, Ed Burns, Melora Hardin, Judy Greer
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 107'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Isplati li se u životu uvijek biti dobar i paziti na svačije želje i prohtjeve? Jane je upravo takva, ali stvari se mijenjaju kada je u pitanju muškarac.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Jane (Katherine Heigl) je živahna stanovnica New Yorka s odličnim poslom, stanom i kolekcijom ružnih haljina za djeveruše koje nikada više neće obući. Toliko je uključena u tuđe ljubavne živote da željno iščekuje bilo kakvo vjenčanje. Tome svjedoči Kevin, novinar (James Marsden) koji shvaća da mu je prvorazredna priča o vječnoj djeveruši prilika za napredovanje.

Janein uredno organiziran život postaje sve samo ne to kada seksi mlađa sestra Tess (Malin Akerman) stigne iz Europe i odmah zarobi srce Georgea, Janeinog šefa (Ed Burns). 'Uvijek na usluzi Jane' uskoro bude angažirana da planira još jedno vjenčanje, no dolazi do ozbiljnih komplikacija jer je ona potajno zaljubljena u Georgea.

Image and video hosting by TinyPic

Prvi put sam ovaj film pogledala u kinu, jučer sam ga pogledala po 2. put. Naravno, kako svaki put kada pogledate film iznova, naiđete na nešto novo, ja sam skužila to da mi se ovaj film sviđa lol. Prvi put kad sam ga gledala, nije ostavio baš nekakav poseban dojam, ali sada sam skužila da je ovaj film zapravo dosta dobra romantična komedija. Odnosno, za razliku od ostalih ovogodišnjih prejadnih romantičnih komedija. Zanimljive uloge; Katherine i preslatki James s tim njegovim divnim plavim okama, a i ženska koja glumi prijateljicu od Katherine je već glumila u jednom filmu vezano za vjenčanja ('The Wedding Planner' s J.Lo), ne znam ni sama kak sam se tog sjetila haha. Stvarno ne bih mogla odvojiti najdraži dio, jer ih ima puno, ali onaj koji mi je bio najsimpatičniji je kad Katherine i James (odnosno Jane i Kevin), u kafiću pjevaju Bennie & the Jets i kad ju on uči kako reći ne :D Ako vam je dosta jadnih romantičnih komedija u kojima nema ni romantike nit komedije, pogledajte ovaj film, totalna je suprotnost i osvježenje.
P.S. Ovo je 50. recenzirani film na ovom blogu :)

Kevin: ''You'd rather focus on other people's Kodak moments than make memories of your own!''


22:37 - Komentiraj { 8 } #

13.09.2008.
Movie: The Quiet (Tišina)

Originalni naslov: The Quiet
Uloge: Elisha Cuthbert, Edie Falco, Camilla Belle, Shawn Ashmore, Martin Donovan
Žanr: drama, triler
Trajanje: 96'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK




Naoko savršeni život tinejdžerke iz obitelji srednje klase u potpunosti će se promijeniti prinovom u obitelji, siročetom čiji će dolazak otkriti mračne tajne obitelji.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nina Deer je jedna od popularnijih djevojaka u kvartu čemu uvelike pridonosi mjesto plesečice/navijačice u srednjoškolskom sastavu. Njezini roditelji usvajaju gluhonjemu rođakinju Dot koja je ostala bez roditelja što remeti Nininu svakodnevnu rutinu.

Ninina obitelj, njezini kolege iz škole i ostali koji dolaze u kontakt sa Dot pronalaze u nesretnoj djevojci osobu kojoj se mogu povjeriti. Ona im služi kao svojevrsni ispušni ventil, škrinja u koju mogu spremiti svoje tajne znajući da one neće izaći na vidjelo. Ipak, glavna nepoznanica je Dotina priča koja bi mogla isplivati na površinu.

Image and video hosting by TinyPic

Iako pomalo bolesna priča, to daje još veći dojam trilera. Prvi razlog zašto sam htjela pogledat film je zbog Elishe, kojoj ova uloga odlično stoji. Roditelji od nje očekuju da posvojenoj djevojci daje podršku, no ona je prema njoj sve gora i baš glumi - kučku. S tatom ima bolestan odnos, što pridonosi svemu tomu. Glumica koja ima ulogu gluhonijeme cure mi iskreno i izgleda ko da je gluhonijema. Ako ništa drugo, bar se nije morala mučit sa pamćenjem teksta haha. Najjača mi je mama te Nine u filmu, žena je doslovno pukla od stresa, tak da mi je kraj više smiješan nego strašan ili tužan lol. Nije loš triler, naravno ima ih milijun koji su puno bolji. Ali nije loš za jedno gledanje.

Nina: ''When I first met you, I mean when you first moved in, I hated you. I hated your face, your dumb blank stare. But now that I feel like I know you again that's all changed. It's so nice to know there's someone whos life sucks more than mine.''


23:40 - Komentiraj { 5 } #

12.09.2008.
Movie: Get Smart (Uhvati Smarta)

Originalni naslov: Get Smart
Uloge: Steve Carell, Anne Hathaway,
Dwayne Johnson, Alan Arkin
Žanr: akcija, komedija, krimi
Trajanje: 110'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Ulovi Smarta' snimljen je prema popularnoj američkoj televizijskoj seriji iz šezdesetih koja je bila prikazivana punih šest godina.


MSG Smart je marljivi analitičar koji kontrolira bezbrojne nadzorne snimke i mukotrpno dešifrira sumnjive transkripte te piše beskrajne izvještaje za Kontrolu – špijunsku agenciju u kojoj je zaposlen. Svoj posao radi tako dobro da ga njegov šef jednostavno ne želi poslati na teren i tako mu ispuniti goruću želju da se dokaže kao pravi agent. Sve dok ga, preko noći, okolnosti ne katapultiraju u karijeru iz snova: postaje agent 86.

No, iako je proučio cijeli vodič za agente i položio sve testove, nikad nije bio u situaciji da netko stvarno puca u njega. Osim toga, partnerica mu je, silom prilika, prekaljena agentica 99 koja je strašno razočarana što mora raditi s početnikom, a njegov prvi dojam je – najblaže rečeno – razočaravajući. Tako se Smart, osim pred šefom, mora dokazivati i pred tom ženom snažne volje koja mu sigurno neće gledati kroz prste. Da stvar bude gora, dodatno ga zbunjuju brojne nevjerojatne špijunske naprave koje bi zapanjile i Jamesa Bonda – telefonske govornice koje postaju dizala, olovke koje nikad nisu samo olovke…[FILMSKI.net]


Bilo bi vrijeme da i ja jednom napišem post, eto pogodilo se da je 50-i po redi, 49-i filmski. Jučer sam gledao ovaj film, namjeravao sam ga ić gledat u kino, al sad mi je drago da nisam. Nije jedan od filmova koje vrijedi gledat u kinu, no svakako je dobar da se pogleda. Film je smiješan, al ima nekih scena koje su smiješne, pa pretjeraju i odmah postane dosadna. Anne je predivna kao i uvijek i svoju ulogu je odlično odradila. Steve je relativno nov glumac, nije baš po meni ostvario neku zapaženu ulogu, al komedije mu idu. Film je sniman u Rusiji i Los Angelesu [nisma provjerio dal se radi o studiju] i ima nekih lijepih scena, bar meni divan pogled na Moskvu, koja je sigurno zanimljivo odredište. Stranica Rotten Tomatoes je ovaj film prokomentirala kao prosječnu ljetnu komediju, i mogu se složit s njima, nema tu više originalnosti neke, pa sve komedije polako nalikuju jedna na drugu, ili koriste jadne fore kao u The Love Guru koji možda budem recenziro jednom prilikom. Moja poruka je samo, pogledajte ako baš morate, i ak vam je dosadno, nasmijali se budete, al ovo vam nebude jedan od najdražih filmova.

Agent 99: I used to look like my mom.
Maxwell Smart: I used to look like two of my moms put together.



Paul Walker (35) // Benjamin McKenzie (30)
23:15 - Komentiraj { 10 } #

11.09.2008.
Movie: Kako Se Riješiti Frajera U 10 Dana

Originalni naslov: How to Lose a Guy in 10 Days
Uloge: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Kathryn Hahn, Adam Goldberg
Žanr: romansa, komedija
Trajanje: 116'
Godina: 2003.
Trailer: LINK
Download: LINK




Benjamin Barry se kladi da može izdržati u vezi više od 10 dana. Na njegovu žalost, izabrao je krivu ženu za svoj pothvat.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Benjamin Barry (Matthew McConaughey) je izvršni direktor marketinške firme i poznati ženskar. Kladi se sa šefom nastojeći dokazati da mu je dovoljno 10 dana da natjera ženu da se zaljubi u njega.

Njegova izabranica je Andie Anderson (Kate Hudson), koja upravo radi na članku "Kako se riješiti frajera u 10 dana". Benjamin i Andie sastaju se u baru ubrzo nakon oklade...

Image and video hosting by TinyPic

Ovo je jedan od onih filmova koje sam pogledala 50 puta, i namjeravam ga gledati još puno više. Kate & Matthew mi odlično izgledaju kao filmski par, glumili su zajedno i u Fool's Gold. Ovo mi je sigurno jedna od dražih romantičnih komedija, zanimljiva je cijelo vrijeme, zanimljivo je gledat kak se oboje prepucavaju. Situacija je odlično osmišljena, ona mora prekinut s njim, on ne smije. Najdraži dio mi je kad mu dođe u stan i sve uredi po ženskom ukusu, u kupaoni postavi tampone i uloške, a spavaću sobu pretrpa medvjedićima :D Još jedan od dražih dijelova je kad napravi album sa slikama njih i njihove buduće djece :P Film koji stvarno trebate pogledat, ne odustajte čim vidite to 'romantična komedija', jer nije kao ostale...

Andie: ''You can't lose something you never had.''


22:02 - Komentiraj { 10 } #

10.09.2008.
Movie: Stepfordske Supruge

Originalni naslov: The Stepford Wives
Uloge: Nicole Kidman, Matthew Broderick, Christopher Walken, Bette Midler, Faith Hill
Žanr: fantastika, drama, triler
Trajanje: 93'
Godina: 2004.
Trailer: LINK
Download: LINK




Remake filma iz 1975. nastao je po istoimenom romanu, a bavi se robotima, savršenim suprugama i neurotičnim parom s Manhattana kao njihovim susjedima.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Joanna (Nicole Kidman), predsjednica tv postaje, i njen suprug Walter su se nakon njenog blagog živčanog sloma preselili s Manhattana u pomalo chic i moderni Stepford u Connecticutu. Nakon što je malo po malo upoznavala svoje susjede, bivala je sve sigurnija da se dešava nešto vrlo čudno. Tri žene koje žive u okolnim kućama sve do jedne izgledaju presavršeno, ispeglanih osobnosti bez ikakvih posebnih osobina. Sve, osim njene nove prijateljice Bobbie (Bette Midler) koja je neurotična, ironična i sklona alkoholu.

Njuškajući okolo, njih dvije otkrivaju da je Joannina sumnja potpuno opravdana i da su zbilja te žene pomalo slične robotima. No, one i jesu roboti za koje su ih zamjenili njihovi udruženi supruzi u želji za poslušnim, seksualno krotkim suprugama bez ikakvih drugih karakternih osobina. Hoće li se Bobbie i Joanna uspjeti izvući iz cijele priče prije no što bude prekasno?

Image and video hosting by TinyPic

Nisam do sad ni primjetila da nisam recenzirala ni jedan film od meni najdraže glumice, Nicole Kidman, čiju sam filmografiju ujedno i cijelu pogledala. Tako da me sad sramota lol. Neki dan je na tv-u bio ovaj film, pa sam vam ga odlučila predstavit. Ovo je obrada istoimenog filma iz 1975. godine, većina filmskih kritičara je prigovaralo da film nije tako dobar kao original, ali iskreno, remake bilo koje vrste nikad nikom nije dobar i naravno da je svima uvijek bolji original. Tako da neću ništa uspoređivati. Film sam po sebi je odličan. Sviđa mi se kako su uredili cijeli Stepford, kako je svaka stvar na svom mjestu, a svaka kretnja 'supruga' profinjena, usklađena i savršena. Najjače mi je kad Nicole dođe na njihov 'fitness', pa ih sve s čuđenjem gleda lol, taj dio ima i u traileru. Što dalje film odmiče, to je zanimljiviji i napetiji. Nicole je, kao uvijek, pokazala vrhunsku glumu. Također, u filmu se vidi koliko je zapravo visoka, Broderick pored nje izgleda ko patuljak :D Ako volite miss Kidman, pogledajte obavezno film, ni u ovome vas neće razočarat.

Joanna: ''This place does something to people. All of the women are always busy and perfect and smiling, and all of the men are always happy.''



Ryan Phillippe (34) // Colin Firth (48)
23:28 - Komentiraj { 9 } #

09.09.2008.
Movie: Crash (Fatalna Nesreća)

Originalni naslov: Crash
Uloge: Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Brendan Fraser, Ryan Phillippe, Jennifer Esposito, Terrence Howard, Ludacris
Žanr: drama, krimi, misterija
Trajanje: 113'
Godina: 2004.
Trailer: LINK
Download: LINK



Iznimno provokativni naslov koji prvenstveno publiku mami na propitivanje vlastitih predrasuda, zadrtosti i straha od drugih ljudi. Jedna od boljih drama, koja je zasluženo dobila 3 Oscara.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Da bi stvari postale fatalne trebaju nam: kućanica i njezin muž, vlasnik perzijskog dućana, dva policijska detektiva, crni tv redatelj i njegova žena, srednjovječni meksički par, dvojica kradljivca automobila i bravar iz Meksika. Svi oni žive u Los Angelesu, da bi se, zbog dvije nesreće, krađe automobila i vandalizma, njihove životne putanje zbog ogromne nesreće ispresijecale. Svi će oni, uz još mnoštvo sporednih likova, sudjelovati u dojmljivoj i isprepletenoj urbanoj drami o međurasnim odnosima te prirodi dobra i zla.

Image and video hosting by TinyPic

Ovaj odlični film nagrađen je s čak 3 Oscara (jedan od njih za najbolji film), i još mnoštvom drugih nagrada, i sve to - zasluženo. U njemu se nalazi hrpetina poznatih faca; S.Bullock, M.Dillon, R.Phillippe, B.Fraser, T.Howard, Ludacris... Ali ne radi se samo o glumcima, već i o moglo bi se reći savršenoj glumi navedenih. Moja najveća pohvala ide Matt Dillonu koji nije mogao bolje odglumiti rasista, i teškog gada. Također, i Bullockica je pokazala da zna glumiti i kučku. Uz brojne glumce, film ima stvarno dosta (realnih) scena u kojima vam postane jasno koliko smo svi na neki način rasisti, smatrali se njima ili ne. Ali isto tako, kako svi možemo pokazati i svoju dobru i lošu stranu. Naravno, u pravo vrijeme.

Najdraži dio u filmu mi je onaj s djevojčicom i 'nevidljivim plaštom', ne želim reći o čemu se točno radi, u slučaju da želite pogledati film, ne želim vam sve otkriti. Najzanimljivije je u filmu kako se likovi preispituju o sebi i svom životu, da bi se na kraju potpuno promijenili. Film dosta podsjeća na 'Babel', i iako mu dajem sve pozitivne kritike i iako su slične tematike, Crash mi se više sviđa. Jedan od bolje napravljenih filmova, svakako pogledati.

''Shaniqua: Ahh! Oh, my God. What the hell is wrong with you people? Uh-uh! Don't talk to me unless you speak American!''



Adam Sandler (42) // Hugh Grant (48) // Goran Višnjić (36)
23:34 - Komentiraj { 10 } #

08.09.2008.
Movie: License To Wed (Dozvola Za Vjenčanje)

Originalni naslov: License To Wed
Uloge: Robin Williams, Mandy Moore, John Krasinski
Žanr: romansa, komedija
Trajanje: 91'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK





Kako bi uplovili u bračnu luku mladi zaručnici moraju proći nadasve neobičan test velečasnog Robina Williamsa.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Ben Murphy (John Krasinski) i zaručnica mu Sadie Jones (Mandie Moore) planiraju tradicionalno vjenčanje u njezinoj kvartovskoj crkvi St. Augustine. Problem leži u činjenici da je otvoren samo jedan termin za vjenčanje u sljedeće dvije godine.

Ipak, puno veća prepreka je velečasni Frank (Robin Williams) koji ih odbija vjenčati prije nego što prođu njegovu svojevrsnu inicijaciju, neobične testove koji će njihovu vezu staviti na kušnju i natjerati ih da se zaista potrude kako bi zaslužili ulazak u svetu zajednicu.

Image and video hosting by TinyPic

Stavite Robin Williamsa u komediju, i dobit ćete film koji je smiješan, odnosno pravu komediju. Ne sjećam se ni jedne njegove komedije u kojoj me nije nasmijao, nit postoji film u kojem me razočarao. Mislim da je film mogao proći i bez Mandy Moore, jer mi ona nije nikakva glumica, jedino što zna je pravit sladunjave face. Tak da, nije ništa više pokazala ni u ovom filmu. Ali su se zato Williams i Krasinski potrudili da nema dosadnih scena u filmu. Presmiješno mi je kad im taj svećenik da plastične bebe da se brinu o njima, a Krasinski im sam kida ruke, a one pišaju po njemu :D ugl, jako smiješna komedija, ak niste pogledali film, prokomentirajte barem trailer, odlične scene su ubacili u njega.

''Ben: Jesus! You scared me.
Choir Boy: Jesus didn't scare you. I did. ''



23:58 - Komentiraj { 7 } #

07.09.2008.
Movie: Two Weeks Notice (Dva Tjedna Za Ljubav)

Originalni naslov: Two Weeks Notice
Uloge: Sandra Bullock, Hugh Grant,
Alicia Witt, Dana Ivey
Žanr: romansa, komedija
Trajanje: 101'
Godina: 2002.
Trailer: LINK
Download: LINK




Bogati klijent i njegova odvjetnica na prvi se pogled ne podnose. Što se više upoznaju situacija je sve gora, sve do nenadanog obrata.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Priča prati Lucy Kelson (Sandra Bullock), sjajnu ali neurotičnu odvjetnicu i njenog klijenta, neodgovornog i odvratno bogatog Georgea Wadea (Hugh Grant). Wade svoju odvjetnicu tretira više kao dadilju, nego kao pravnicu prihvaćajući ju zdravo za gotovo kao uostalom i sve što posjeduje.

Ambiciozna Lucy to više ne može trpjeti, te usprkos izvrsnim uvjetima podnosi ostavku. Kada uvidi koliko mu je zaista značila, Wade će učinit sve ne bi li ju vratio...

Image and video hosting by TinyPic

Moja (2. po redu) najdraža glumica, Sandra Bullock i jedan od dražih Hugh Grant, zajedno u romantičnoj komediji koju ste većina možda već pogledali. Iako mi se ne sviđaju kao filmski par, ne znam, jednostavno mi ne idu jedno uz drugo, priča mi se sviđa. Kod Sandre obožavam to što uvijek glumi otkačenu žensku, koja mrzi uređivanje, šminkanje i 'ženske stvari'. Osim u 'Fatalnoj nesreći' u kojoj glumi tešku kučku, no više o tom u jednom od slijedećih postova. Hugh Grant začudo ne glumi preveliku zbunjiku u ovom filmu, dok je inače po tome i poznat i baš zato ga volim. Ali mi je jako smiješan kako je razmažen u ovom filmu i ponaša se ko malo dijete. Kraj mi je presmiješan, kad Hugh dođe u Sandrin stan i čudi se kako je mal :D I sami vjerovatno pretpostavljate kako će film završiti, s tim da se radi o rom. komediji, ali u ovom filmu barem ima neočekivanih radnji i ne možete baš znati što će, tko i kada reći.

''George: Before you came into my life I could make all kinds of decisions. Now I'm addicted, I have to know what you think.''



Evan Rachel Wood (21)
16:32 - Komentiraj { 8 } #

javascript: void(0);" onclick="this.target = ''; alert('Autor je zabranio komentiranje ovog posta.');
Obavijest

Ne brinite, ne zatvaramo blog, ne pauziramo, nit ga brišemo :D
Samo želimo uvesti neke promjene i o tome vas obavijestiti
Spomenuli smo kako će na blogu doći do nekih promjena. Novi dizajn je stavljen, boxevi su uređeni. Vizualno - blog je uređen. Ali htjeli bismo da nam i VI pomognete da ovaj blog postane još bolji. Ne tražimo od vas previše, samo nešto što će vam oduzeti pola minute dok ste na našem blogu. Nadam se da ne tražimo previše. Bilo bi nam drago kada biste ostavljali vaše prijedloge filmova, žanrova ili barem glumaca o kojima želite da pišemo. Bilo da se radi o filmu koji ste već gledali, ili filmu kojeg želite pogledati ili možda o nekom vašem najdražem filmu. Ako smo pogledali navedeni film, očekujte ga u jednom od idućih postova, a ako ga nismo pogledali, pogledat ćemo ga što prije i recenzirati.

Također, bilo bi nam drago kada biste filmove prokomentirali detaljnije, odnosno kada bi vaš komentar bio zanimljiviji jer bi spomenuli što vam se je i nije svidjelo, što mislite o radnji, žanru, glavnim ulogama ili još bolje, o najdražim ili najgorim scenama, nasuprot pomalo boring komentara, super film i pogledat ću.

Još jedna nova stvar koju uvodimo na blogu je link za download filma. Svi linkovi bit će u torrent formatu, što znači da ga možete skidati preko Torrenta (progama za skidanje filmova) U boxu će te pronaći link za skidanje tog programa, tako da se više nećete morati mučiti tražeći film, niti se moliti da bude neposuđen u videoteci. Ukoliko će biti potrebno objasniti kako se koristi programom, postavit ćemo neki od video tutoriala koji postoje na YouTube-u. Vjerujte mi, nije komplicirano. Uz to dodan je link za Language Pack koji omogučuje prijevod sučelja programa na Hrvatski i druge jezike.

Nadamo se da ćete pridonijeti u poboljšanju ovog bloga. Očekujte neke nove stvari i promjene na blogu. Ovaj post se ne može komentirati, tako da samo scrollajte u normalni post ispod.

Pozdrav od Lucije :)

Naravno ja se ubacujem u post kao i uvijek. Mene zanima kolko Vas je pogedalo filmove za koji ste komentirali da će te ga pogledati? Zanima me, što bi promijenili oko bloga, što biste dodali, imate li kakve dodatne prijedloge i slično. Kad je blog nastao, spomenuli smo da ćemo pisati i o serijama, zanima me kako vam se sviđa ta ideja? Ja prvenstveno najviše gledam serije, i to mnogo njih i mogo bi nać vremena i napisati post o nekima. Ove jeseni došli su novi nastavci mnogih popularnih serija kao i nekih novih, pa što mislite o postavljanju linkova za njihov download na kraju tjedna, uključujući i torrent i download sa servera? Eto, tolko od mene, pozdrav.

Svoje komentare ostavite u prethodnom postu. Hvala
00:22 - Komentiraj { 0 } #

06.09.2008.
Movie: The Hottie & The Nottie (Zgodna I Nezgodna)

Originalni naslov: The Hottie And The Nottie
Uloge: Paris Hilton, Christine Lakin, Joel Moore
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 90'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK





Najbolje prijateljice - Jedna je zgodna. Druga nije.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nate (Joel David Moore) je od kad zna za sebe zaljubljen u Cristabel (Paris Hilton). No, prije no što joj je uopće uspio reći što osjeća, njegova se obitelj preselila. Tijekom života upoznao je brojne druge žene, ali niti jedna nikada nije dorasla njegovoj prvoj ljubavi. I zbog toga, uvjeren da je ona jedina prava djevojka za njega, Nate se odluči vratiti natrag u L.A. i pronaći Cristabel.

Dobra vijest: još uvijek je sama i predivna. Loša vijest: postoji razlog zbog kojeg je sama. Još uvijek je najbolja prijateljica ne baš lijepe djevojčice koju Nate pamti iz prvog razreda, June (Christine Lakin). Odnosno njih su dvije nerazdvojne. Žive zajedno, zajedno idu na yogu, čak izlaze u četvero sa svojim dečkima... Tj., izlazile bi, kad bi ga June imala. A kako je Nate odlučio provesti s Cristabel (samo sa Cristabel) što je više moguće vremena, kreće u potragu za dečkom za June.

Image and video hosting by TinyPic

S tim da sam fan Paris Hilton, nisam slušala one komentare na film tipa ‘Film je sigurno sranje, čim Paris glumi’, jer mi se u ‘Kući voštanih figura’ iskreno-svidjela, i na kraju krajeva očito se mogu pronaći uloge koje joj odgovaraju. Ionako nitko od nje ne očekuje da se trga za Oscara. I mislim da joj ova uloga savršeno pristaje. Glumi ‘hottie’ za kojom se okreće svaki muški rod u filmu. Savršeno. Ali iako je radnja filma naivna i nothing special, nisu morali baš pretjerivat kako su pretjerali s ovom ‘nottie’. Kad sam ju prvi put prikazali nisam znala dal da se smijem il da plačem. I to je ono što mi se ne sviđa u filmu nikako; Paris sva fancy; plava kosica, ekstenzije, sexy tijelo i pokreti. Dok ova druga na nekim dijelovima glave ni nema kose, i cijela izgleda ko neka životinja iz divljine. Mislim da su mogli malo ‘smirit doživljaj’. Iako je film dobio titulu najgore filma godine (lol), pogledajte film zbog Paris. Voljeli ju ili mrzili :D uostalom, film čak ima i nekoliko tužnih scena. Začudo...

''Arno: When you give up on your dream, you die.
Nate: Are you quoting me ‘Flashdance?''



00:09 - Komentiraj { 16 } #

05.09.2008.
Movie: Gothika (Gotika)

Originalni naslov: Gothika
Uloge: Halle Berry, Penélope Cruz, Robert Downey Jr.
Žanr: triler, misterija, horor
Trajanje: 95'
Godina: 2003.
Trailer: LINK






Halle Berry, Robert Downey Jr. i Penelope Cruz vode nas mračnim svijetom napetosti na granici normalnoga.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Miranda Grey (Halle Berry) vrhunski je psihijatar u ustanovi za mentalno oboljele i u svom se poslu svakodnevno susreće sa bolesnim i izopačenim kriminalcima pokušavajući logičkom dedukcijom odijeliti istinu od fikcije u njihovim bolesnim umovima. Jedne kišne noći, vozeći se s posla doma, pronalazi malu djevojčicu kako umrljana krvlju stoji pokraj puta. U pokušaju da pomogne klinki, Miranda pada u nesvijest a kada s tri dana kasnije probudi saznaje da je zatvorenik u vlastitoj bolnici.

Njen suradnik (Robert Downey Jr.) objašnjava joj kako je vlasti drže odgovornom za smrt supruga kojeg je navodno okrutno zatukla sjekirom. Miranda se naravno uopće ne sjeća događaja nakon tajanstvenog susreta na cesti pa rastrzana morama i povremenim ukazanjima sablasne djevojčice očajnički pokušava dokučiti pravu istinu...

Image and video hosting by TinyPic

Neki dan je ovaj film bio prikazan na tv-u, pa su ga možda neki i pogledali. Ja sam ga pogledala negdje deseti put, i već napamet znam pola rečenica iz filma. Sjećam se da sam ga prvi put pogledala još dok je bio u kinima. Film ima odličnih scena, glumačka postava je skoro savršena, a Halle Berry je fantastična u ulozi osobe koja pokušava dokazati svoju nevinost. Ali u filmu ima nekih (manjih) nedostataka. Npr., ja ni nakon tih 10 gledanja još uvijek nisam mogla odgonetnut zašto duh te cure koja traži pomoć od Halle, nju stalno pokušava ubiti. Također, nije mi jasno kako su mogli smjestiti vrhunsku psihijatricu u isti prostor, dvorište i sobe, sa osobama koje je nekad liječila. Ali sve su to sićušni nedostaci, koje možemo naći baš u svakom filmu, tako da nemam većih primjedbi. Film bih svrstala u jedan od onih 'hot or not', odnosno ili ćete ga popljuvat ili ćete ga pohvalit. Ja glasam za hot.

''Chloe: You are not a doctor in here. And even if you the tell the truth, no one will listen. You know why? Because you're crazy. And the more you try to prove them wrong, the crazier you'll appear. You are invisible now. Can you feel it?''


13:32 - Komentiraj { 8 } #

04.09.2008.
Movie: The Happening (Događaj)

Originalni naslov: The Happening
Uloge: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Ashlyn Sanchez, Betty Buckley
Žanr: triler, drama, SF
Trajanje: 91'
Godina: 2008.
Trailer: LINK





Događaj je nadnaravni triler o obitelji u bijegu od neobjašnjivog i nezaustavljivog događaja koji ne prijeti samom čovječanstvu... Već i najosnovnijem ljudskom instinktu: opstanku.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Sve počinje bez nekog upozorenja. Niotkuda. U samo nekoliko minuta se svim većim američkim gradovima prošire epizode čudnih, jezivih i neobjašnjivih smrtnih slučajeva koji se svojom šokantnom razornošću opiru razumu i paraliziraju.

Kada se na televizijskim vijestima pojave prve naznake "događaja", školski profesor Elliot Moore (Mark Wahlberg) je već uznemiren nedavnim znakovima da priroda mijenja pravila igre – pogotovo neobjašnjiv i stvaran masovni nestanak pčela širom svijeta – nešto za što pokušava zainteresirati svoje učenike. Njegov privatni život nije ništa manje uznemirujući, pošto se njegov odnos sa ljubljenom ženom Almom (Zooey Deschanel) raspada bez da Elliot sasvim razumije zašto. Kada se bujica stravičnih smrti počinje širiti, Elliot se pretvara u odlučnog čovjeka u bijegu, prisiljen brzinski otkriti tko on zaista jest, i otkrivajući vlastita rješenja kako preživjeti iz prepletenih niti njegove prošlosti.

Image and video hosting by TinyPic

Prvi razlog zbog kojeg sam htjela pogledat film je bio Mark Wahlberg u kojeg sam potajno zaljubljena jedno vrijeme hahaha, šalim se (al ne šalim se u vezi ovog da je hot). Hmm.. Kod ovog filma mi se najviše sviđa što nije tipičan triler. Ne očekujte ubojice ni čudovišta, ali očekujte scene u kojima ljudi nesvjesno pokušavaju naći bilo kakav način da počine samoubojstvo. Koliko smješno izgledalo, toliko je i bolesno. Jedna od početnih scena, kad se radnici bacaju s vrha zgrade izgleda poprilično brutalno i bolesno, ali i zastrašujuće. Za oko mi je zapela glumica Zooey Deschanel, koja mi odlično glumi, ima strašno zbunjene izraze lica i reakcije, što se savršeno uklapa uz film i njegovu radnju. Zanimljiv film, radnje koja baš i nije tako česta, i naravno - Wahlberg u glavnoj ulozi :D

''Elliot: Can this really be happening? ''


01:37 - Komentiraj { 8 } #

03.09.2008.
Movie: Click (Klik - Za Savršen Život)

Originalni naslov: Click
Uloge: Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken, David Hasselhoff
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 107'
Godina: 2006.
Trailer: LINK





Adam Sandler dobiva čudesni daljinski kojim upravlja svojim životom i premotava ovaj film od komedije do drame.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Arhitekt Michael Newman (Adam Sandler) cijelo vrijeme provodi na poslu, ali ga šef (David Hasselhoff) dovoljno ne cijeni, a obitelj mu zamjera da ne provodi dovoljno vremena kod kuće. Smeta mu i što u kući ima bezbroj daljinskih upravljača koje ne može savladati pa odlazi u trgovimu po univerzalni daljinski upravljač.

Bizarni prodavač Monty (Christopher Walken) nudi mu eksperimentalni daljinski koji Michaelu služi i za upravljanje - vlastitim životom. S njime može prebacivati sebe u prošlost i u budućnost, isključiti glas svojoj ženi Donni (Kate Beckinsale) kada se svađaju i premotavati neugodne situacije. Sa superdaljincem Michael postiže uspjeh na poslu i mir u obiteljskom domu no kada se daljinski otme kontroli, Michael shvati da je svojim ponašanjem ugrozio ljubav svoje obitelji...

Image and video hosting by TinyPic

Vrijeme je i da počnem pisat o svojim dražim filmovima. Click nije najdraži, ali je ako ništa drugo - u top 10. Ovo je jedan od filmova koji me je nasmijao, ali i rasplakao, što je kod mene jako teško. Za to je naravno zaslužan Adam Sandler, glumac kojeg volim kakvu god ulogu imao. U isto vrijeme, film je jako smiješan, ne može proći film sa Sandlerom, a da nema smijeha. Ali zadnjih 45 minuta filma su jako tužne. Drama i samo drama. Jer daljinski upravljač kojim kontrolira baš sve, izgleda da nije ono što mu je trebalo u životu. Adam i Kate Beckinsale su mi jako lijep filmski par, a David Hasselhoff, poznat vam kao Mitch iz Baywatcha (lol), je savršeno uklopljen u film, naravno - glumi kretena i savršeno mu stoji. Još jedna sitnica zbog koje mi je film postao još draži, jer se pojavljuje jedna od meni dražih pjesama - Linger, taj dio mi je ujedno i najromantičniji dio u filmu (LINK). Ako niste gledali ovaj film, toplo ga preporučam, sigurna sam da će se svima svidjeti.

''Donna: Will you still love me in the morning?
Michael: Forever and ever, babe ''



00:30 - Komentiraj { 10 } #

02.09.2008.
Movie: Butterfly On A Wheel (Slomljena Krila)

Originalni naslov: Butterfly On A Wheel
Uloge: Pierce Brosnan, Maria Bello, Gerard Butler, Claudette Mink, Emma Karwandy
Žanr: krimi, drama, triler
Trajanje: 98'
Godina: 2007.
Trailer: LINK





'Butterfly on a wheel' izraz je koji označava brutalno uništenje osjetljive pojave. U ovom slučaju leptir je jedna naizgled obična obitelj koja se upušta u opasnu igru s otmičarem njihove kćeri.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Neil (Gerard Butler) i Abby Randall (Maria Bello) sretno su oženjeni par iz predgrađa Chicaga. Neil je ambiciozan marketinški stručnjak, a Abby kućanica koja odgaja njihovu petogodišnju kćer Sophie. Cijela priča započinje na vikend nakon Abbynog rođendana. Neil ne može prisustvovati proslavi, budući da ga je šef pozvao u vikendicu izvan grada. U strahu da ne pokvari mogućnost napredovanja u partnerski status, on nerado pristaje.

Dok se voze, Randallovi opušteno razgovaraju o svojim uspjesima i planovima za budućnost, ali netko se iznenada uključuje u njihovu diskusiju – Ryan (Pierce Brosnan), čovjek koji ustaje sa zadnjeg sjedala s pištoljem u ruci. On je, zajedno sa suučesnikom, oteo njihovu kćer te se njezin uplašeni glasić čuje iz mobitela kojega je prinio Abbynom uhu. Neil i Abby se odjednom nađu na milost i nemilost čovjeku koji želi samo jedno - potpunu kontrolu nad njima tijekom sljedeća 24 sata.

Image and video hosting by TinyPic

Napet je riječ koja najbolje opisuje ovu odličnu krimi dramu. Punih sat i pol vremena držat će vas u neizvjesnosti, i to sa dosta dobrom glumačkom ekipom. Pierce Brosnana svi znate, Mariu Bello imali ste priliku gledati u 'Coyote Ugly', a G. Butler poznat je po glavnoj ulozi u 'P.S. I Love You', a mnogi film uspoređuju sa 'Otkupninom', s Mel Gibsonom u glavnoj ulozi. Film, po mom mišljenju, nema ni trenutak dosade i nepotrebnih scena, svaki trenutak je napet i nikad niste sigurni koji je slijedeći Pierceov korak. I iako baš nisam fan krimi žanra, za film jednostavno ne mogu reći da nije dobar, ako ga počnete gledati uvjeravam vas da ćete ga gledati do kraja.

''Who breaks a butterfly upon a wheel?''



Salma Hayek (42) // Keanu Reeves (44)
00:04 - Komentiraj { 13 } #

01.09.2008.
Movie: Over Her Dead Body (Samo Preko Nje Mrtve)

Originalni naslov: Over Her Dead Body
Uloge: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Lindsay Sloane, Jason Biggs
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 95'
Godina: 2008.
Trailer: LINK





Romantična komedija o borbi dvije žene za ljubav jednog muškarca. Eva Longoria tumači nedavno preminulu, i vrlo ljubomornu djevojku koja se ne može pomiriti s činjenicom da njen bivši ima novu ljubav.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Kate (Eva Longoria) je lijepa, ali i prilično zahtjevna žena koja je opterećena i najsitnijim detaljima u životu. Ona se upravo treba vjenčati s Henryem, bezbrižnim veterinarom. Kate i Henry se odlično slažu, no sudbinu je ipak nemoguće predvidjeti. Pa tako, na sam dan vjenčanja, na Kate pada ledena skulptura anđela koja ju ubije, a jadan Henry pada u tešku depresiju. Godinu dana kasnije, vidno traumatizirani Henry još uvijek nije u stanju nastaviti s normalnim životom. Stoga ga njegova sestra Chloe uvjeri da mu je potrebna dozvola Kateinog duha da započne novi život.

Nakon sestrinog nagovaranja Henry pristane upoznati Ashley, vidovnjakinju, koja uz taj posao vodi i tvrtku za catering zajedno sa svojim najboljim prijateljem, homoseksualcem Danom (Jason Biggs). Nakon prvog bezuspješnog pokušaja uspostavljanja kontakta s Kateinim duhom, Chloe odluči pomoći Ashley tako da ukrade Katein dnevnik. Obmanjujući na taj način Henrya, Ashley ostane zapanjena kad se Katein duh zaista pojavi i počne s njom komunicirati, a uz to je i vrlo nezadovoljna i posesivna. Budući da Ashley počinje pokazivati simpatije prema Henryu, Kate poludi i nastoji učiniti sve ne bi li joj zagorčala život i spriječila je da se približi njezinom zaručniku. No, ne sluti da to neće biti nimalo jednostavno.

Image and video hosting by TinyPic

Prosječna romantična komedija, nit miriši nit smrdi. Lijepo mi je bilo vidjet Longoriu u nekoj drugoj ulozi osim one u Kućanicama, i baš ovakve uloge joj pristaju, jer mi se i u stvarnom životu čini kao ‘naporna’ osoba, u dobrom smislu. Odnosno, osoba koja nema mira. Lake Bell mi postaje jako simpatična još od ‘What happens in Vegas’. No, romantična komedija, kao i većina ostalih – uvijek nešto fali. Iako ne bih bila baš tako stroga pa ga proglasila najgorim filmom godine, kao što su ga prozvale jedne američke novine, pomalo je glupavo to da je Eva umrla tako što ju je zgnječila velika ledena skulptura (??). Film je ok za jedno gledanje, film na koji ćete odmah sutradan zaboraviti.

''She was crushed by an angel. And as sad as I am, I do appreciate the irony.''


00:06 - Komentiraj { 9 } #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE