Press Pause
31.08.2008.
Movie: Lars And The Real Girl (Lars Ima Curu)

Originalni naslov: Lars And The Real Girl
Uloge: Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider, Kelli Garner, Patricia Clarkson
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 106'
Godina: 2008.
Trailer: LINK





Bianca je nova Larsova cura. On je voli, brine se o njoj i upoznaje je sa svojom obitelji. Problem je jedino u tome što je ona lutka.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Kada Lars predstavi svom bratu Gusu i šogorici Karin svoju novu prijateljicu Biancu, koju je upoznao putem interneta, njihova je prva reakcija šok i nevjerica. Padne im na pamet da nije možda njihov dragi Lars, koji je inače sladak i introvertan tip, potpuno poludio. Naime, upoznavši Biancu oni vide da se radi o običnoj lutki. Ipak, Lars je smatra pravom prijateljicom. Bianca nije stvarna žena, već plastična lutka te se Gus i Karin nađu u nedoumici kako to objasniti stanovnicima uspavanog gradića na srednjem zapadu u kojem su odrasli i u kojem žive. Odluče se posavjetovati s lokalnom obiteljskom liječnicom, koja im savjetuje da se nauče nositi s time.

Lars upravo prolazi kroz teško razdoblje, pa mu stoga Karin, Gus i lokalno stanovništvo žele pomoći. Uskoro Bianca počne odlaziti u crkvu, raditi kao model u lokalnoj prodavaonici odjeće, volontirati u bolnici i pratiti Larsa prilikom njegovih prvih izlazaka i društvenih kontakata. Na veliko iznenađenje, Bianca osvaja srca svih mještana. Ono što slijedi je emotivno, komično putovanje koje donosi velike promjene u Larsovom životu i u životima svih onih koji ga okružuju.

Image and video hosting by TinyPic

Kad se u filmu pojavila ta lutka, i kad su ju svi 'upoznavali', to mi je bilo strašno komično i bila sam uvjerena kako će ovo bit jedan od onih filmova sa presmiješnom radnjom i reakcijama. Ali što je duže trajao film, to mi je više bilo žao glavnog lika, i to sam se manje smijala. Odjednom se ta komedija pretvorila u dramu. Iako je i dalje bilo smješnih scena, nisam više gledala na sve to kao na komediju, ni kao na lika koji za curu ima lutku, već kao na osobu kojoj treba suosjećajnost i pažnja. Glavni glumac - Ryan Gosling, me pozitivno iznenađuje iz filma u film. Osim odlične glume u 'The notebook', i ovdje je pokazao kako ima smisla za glumu. Vjerujem da ne može biti lako glumiti poremećenu osobu, koja će vam natjerati suze na oči. A Ryan je pokazao da može.

''Karin: Because - all these people - love you! We push her wheelchair. We drive her to work. We drive her home. We wash her. We dress her. We get her up, and put her to bed. We carry her. And she is not petite, Lars. Bianca is a big, big girl! None of this is easy - for any of us - but we do it... Oh! We do it for you! So don't you dare tell me how we don't care.''



Evo promjena opet, več uobičajeno kod nas :). Prošlo je malo više od dva tjedna i ubrzo mi dizajn psihički dosadi, pa znam da ga moram promjenit. Ovaj dizajn prvo je bio namjenjen za Lucijin blog, no eto da ne ostane neiskorišten, preradih ga i promjenih sve potrebno da paše na naš divni Press Pause koji je eto prije par dana proslavio prvi mjesec postojanja. Vratio sam i svoj box, i nadam se da ču uskoro napisati neki post. Do tada, uživajte , xo xo Orange Boy

00:01 - Komentiraj { 13 } #

30.08.2008.
Movie: Hard Candy (Gorki Slatkiš)

Originalni naslov: Hard Candy
Uloge: Ellen Page, Patrick Wilson, Sandra Oh, Jennifer Holmes
Žanr: drama, triler
Trajanje: 103'
Godina: 2006.
Trailer: LINK





Radoznala 14-godišnjakinja preko interneta dogovara sastanak sa dvostruko starijim fotografom ne bi li ispitala njegovu navodno inkriminirajuću prošlost.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Hayley (Ellen Page) je šarmantna, inteligentna tinejdžerka koja u bespućima interneta upoznaje 32-godišnjeg fotografa Jeffa (Patrick Wilson) te dogovara s njim sastanak u njegovom omiljenom kafiću. Druženje nastave u njegovom domu gdje se ubrzo udomaćuje uz pomoć vodke.

Kao sljedeći korak predlaže foto session sa što je manje moguće odjeće što se Jeffu svidi sve dok se ne onesvijesti omamljen od pića. Nakon nekog vremena vraća se svijesti te uviđa da je vezan. Hayley za to vrijeme pretražuje njegov dom nastojeći pronaći inkriminirajuće dokaze. Nastoji ga natjerati da prizna nečasne namjere, prvenstveno odgovornost za nestanak Donne Mauer, djevojke koja je posljednji puta viđena baš u njegovom omiljenom kafiću.

Image and video hosting by TinyPic

Za početak moram pohvaliti Ellen Page, koja je sa svojih 20 godina odglumila ovu ulogu - savršeno. Odglumiti poremećenu, a opet poprilično lukavu, pametnu i snalažljivu 14-godišnjakinju, ne bi mogle odglumiti baš sve njene vršnjakinje. Iako se skoro cijeli film odvija u jednoj prostoriji, i između 2 osobe, film je iskreno originalan. Jedino što je (barem meni) pokvarilo film je scena kastracije tog pedofila od strane maloljetne djevojčice. Iako je film nekima zanimljiv upravo zbog toga, meni je to malo prebrutalno, ali i nestvarno. Izvršiti kastraciju na čovjeku koji pritom ne pusti ni suzu ni krik, a obavlja ju-dijete. To je jedina primjedba, vjerujem da su to mogli napraviti i puno bolje. Ali cjelokupan film je napet od početka do kraja, i ako ništa drugo isplati se pogledati ga zbog odlične glume Ellen Page.

''Hayley: Well, 4 out of 5 doctors agree that I am actually insane.''



Cameron Diaz (36)
00:18 - Komentiraj { 9 } #

29.08.2008.
Movie: The Reaping (Žetva)

Originalni naslov: The Reaping
Uloge: Hilary Swank, David Morrissey, Idris Elba, AnnaSophia Robb
Žanr: horor, fantastika, triler
Trajanje: 96'
Godina: 2007.
Trailer: LINK





Razočarana misionarka prestala je vjerovati u Boga, no kada se pojave pošasti biblijskih razmjera, još jednom će razmotriti Božju pomoć.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Bivša kršćanska misionarka Katherine Winter (Hilary Swank) izgubila je vjeru nakon tragične smrti muža i kćerke i postaje svjetski priznata stručnjakinja za razotkrivanje natprirodnih fenomena. U gradiću Havenu počinju se pojavljivati razne biblijske pošasti i kada se lokalna rijeka oboji u crveno, stanovnici postaju histerični. Učitelj Doug Blackwell (David Morrissey) traži pomoć Katherine (Hilary Swank), koja to vidi kao priliku da istraži i demistificira 'čuda' uz pomoć znanstvenih objašnjenja. Zajedno s vjernim kolegom Benom (Idris Elba), putuje u Haven u kojem se nastavljaju događati bizarne stvari, pa tako i žabe počinju padati s neba. Stanovnici za sve događaje krivi klan navodnih sotonista koji žive u šumi. Uskoro će i Katherine shvatiti da znanost ne može uvijek pomoći i da će u sučeljavanju s mračnim silama dobro doći i obnovljena vjera...

Image and video hosting by TinyPic

Eh, ovo je jedan od filmova za koje je potrebno razmišljanje i koncentracija. Nemojte pratiti radnju filma na samo 5 minuta i više nećete znati što se događa. Jer je svaka rečenica važna i događaji se izmjenjuju prebrzo jedan za drugim. Iako se dosta spominju biblijski događaji (točnije, počasti), ne morate biti vjernik da bi vam film bio zanimljiv, nit da biste ga shvatili. Hilary Swank je poprilično dobra za ovakve uloge, iako sam uvjerena da kad netko zna glumiti, da mu sve uloge pristaju. Film dosta uspoređuju s filmom 'Egzorcizam Emily Rose', ali iako i Žetva ima svojih groznih scena, mislim da je puno manje scary od Emily Rose, ali ako volite filmove slične teme, pogledajte ga.

''Katherine: How do I know? How do I know what's real?
Loren: Faith. ''



00:17 - Komentiraj { 8 } #

28.08.2008.
Movie: She's The Man (Ona Je Najbolja)

Originalni naslov: She's The Man
Uloge: Amanda Bynes, Channing Tatum, Laura Ramsey, Vinnie Jones
Žanr: romansa, komedija
Trajanje: 105'
Godina: 2006.
Trailer: LINK





Još jedan Shakespeare za tinejdžere. Sestra blizanka se uspješno preoblači u brata nogometaša no kako će pod tuš za dečke?

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nakon što dozna kako će ženska nogometna momčad njene škole biti ugašena, Viola (Amanda Bynes) se preoblači u Sebastiana (James Kirk), svog brata blizanca koji je otputovao u London, te se priključuje muškoj nogometnoj reprezentaciji. Njen novi cimer Duke (Channing Tatum) ludo je zaljubljen u Oliviu (Laura Ramsey), koja mu ne uzvraća ljubav jer voli Sebastiana, tj.Violu, koja se pak zaljubljuje u svog cimera Dukea. Stvari se dodatno kompliciraju kada se pravi Sebastian vrati iz Londona i zatekne neobičnu situaciju...

Image and video hosting by TinyPic

Ne znam baš da bi film svrstala u romantičnu komediju, jer mi baš i nema romantike, više tzv. 'komedije'. Film mi u početku uopće nije bio smiješan, podsjetio me na neku jeftinu glupost, čak sam pomislila da je film Disney-ev, al eto nije. Amandy Bynes me malo živcira, nisam sigurna zašto, ali mi ide na živce ta njena faca. Ne sviđa mi se ni kao muško ni kao žensko. Ali kasnije je film postao malo zanimljiviji, odnosno gledljiv, iako mislim da su sve fore u temi 'netko preobučen u osobu suprotnog spola' već iskorištene. Ok je film, iako vrijedan gledanja samo zbog Channing Tatuma :P

''If you want to chase your dreams, sometimes you gotta break the rules, right?''



Jack Black (39)
00:41 - Komentiraj { 8 } #

27.08.2008.
Movie: The Holiday (Praznik)

Originalni naslov: The Holiday
Uloge: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black
Žanr: romansa, komedija
Trajanje: 135'
Godina: 2006.
Trailer: LINK





Romantična komedija s lijepim (Jude Law i Cameron Diaz) i veselim parom (Kate Winslet i Jack Black) koji na predivnim lokacijama doživljavaju romansu.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Amanda (Cameron Diaz) i Iris (Kate Winslet) su uspješne žene, Amanda radi foršpane za filmove, a Iris je novinarka Daily Telegrapha. Ipak, nemaju uspjeha u ljubavi i razočarane u muški rod, odlučuju privremeno zamijeniti kuće. Iris tako dolazi u otmjenu vilu u Los Angelesu, a Amanda se useljava u Irisinu starinsku kuću pokraj Londona. Uskoro će obje upoznati zanimljive muškarce; Iris se druži s ostarjelim filmskim producentom (Eli Wallach) i s filmskim skladateljem Milesom (Jack Black), a Amanda upoznaje naočitog Irisinog brata Grahama (Jude Law).

Image and video hosting by TinyPic

Jedan od opuštajućih filmova sa savršeno odabranom filmskom ekipom. Uz lijepu Cameron mislim da ne bi mogli naći nekog ljepšeg lutka kao što je Jude, a Jack Black mi savršeno pristaje uz Kate, čak je i velika konkurencija DiCapriu, jer na filmskom platnu njih dvojica mi baš stoje uz nju. Radnja filma je zanimljiva. Zamijeniti se s nekim za kuće na neko vrijeme je već dovoljna pustolovina, a još kad se i uz to upozna i ljubav... Meni osobno najdraže scene su kad Iris (Winslet) razgledava Amandinu (Diaz) ogromnu kuću, i onaj predivni prizor ogromne sobe sa plazmom i cijelim zidom prekrivenim u filmovima. A zanimljivo je vidjeti i Amandu kako se gura u maloj kolibici, kad je cijeli život navikla na raskoš. Sve u svemu, lijep film sa zanimljivom radnjom i odličnom glumačkom ekipom.

Iris: ''I suppose I think about love more than anyone really should. I am constantly amazed by its sheer power to alter and define our lives. It was Shakespeare who also said "love is blind". Now that is something I know to be true.''


13:54 - Komentiraj { 7 } #

26.08.2008.
Movie: The Good Night (Snovi)

Originalni naslov: The Good Night
Uloge: Penelope Cruz, Martin Freeman, Simon Pegg, Gwyneth Paltrow, Danny DeVito
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 93'
Godina: 2007.
Trailer: LINK





Nekad uspješan glazbenik u krizi je srednjih godina. Utočište pronalazi u snovima družeći se za Penelope Cruz.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Glazbenika Paula ide karta u životu. Sreća ga prati na svakom koraku što se ne bi moglo reći za njegovog najboljeg prijatelja i bivšeg kolegu iz benda Garyja koji pamti i bolje dane. Taj nekad uspješni glazbenik za životari snimajući reklamne spotove. Nimalo uzbudljiva veza sa djevojkom Dorom (Gwyneth Paltrow) dodatno pridonosi njegovoj mizeriji.

Garyjevo svjetlo na kraju tunela pojavljuje se u liku fatalne Anne (Penelope Cruz), žene njegovih snova koja utjelovljuje sve ono za čim Gary žudi, na seksulanoj, umjetničkoj i intelektualnoj razini. Problem leži u činjenici da sa Annom može biti jedino u snovima. Uz pomoć gurua Mela (Danny DeVito) Gary biježi od stvarnog života u svijet snova zanemarujući sve veće probleme u stvarnom životu.

Image and video hosting by TinyPic

Penelope je odlična glumica, Gwyneth također. Da ne spominjem to da mi je Penelope nekad bila najdraža glumica, još uvijek mi je jedna od dražih. I koliko god ona bila super kao glumica, ovaj film me razočarao. Vrlo, vrlo dosadan. Glavni glumac ne radi ništa cijeli dan, već čeka vrijeme za spavanje kako bi u snovima mogao biti s Penelope. Vjerovatno zato što mu je stvarni život jad i bijeda. I tako živi iz dana u dan. Cijeli film dosta monoton, depresivan i dok ga gledate bar 10 puta ćete se zaželit spavanja, ne zato što glavni glumac samo to radi, već zato što nema ničeg zanimljivog u filmu.

''If your favorite song never ended, or your best book never closed, if the emotions mustered from these things would just go on and on, who wouldn't want to stay asleep?''


16:16 - Komentiraj { 5 } #

25.08.2008.
Movie: Premonition (Slutnja)

Originalni naslov: Premonition
Uloge: Sandra Bullock, Julian McMahon, Nia Long
Žanr: drama, fantastika, triler
Trajanje: 110'
Godina: 2007.
Trailer: LINK






Odlična triler drama sa Sandrom Bullock i 'Dr. Troyem', čiju obiteljsku idilu prekida iznenadni događaj.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Linda Hanson (Sandra Bullock) sretna je `očajna kućanica` čiji se život okreće oko njezine dvije kćerke i njezina muža Jima (Julian McMahon). No, kako to u filmovima obično biva, njihova je obiteljska idila prekinuta iznenadnim događajem. Linda dobiva obavijest da je Jim poginuo u stravičnoj automobilskoj nesreći i provede cijeli dan u šoku. No, sljedeće jutro donosi novo iznenđenje – Jim je živ i mirno uživa u svome doručku.

Kako tjedan odmiče, svaki dan donosi novo iznenađenje, a Jim je malo živ pa malo mrtav. Linda shvaća da je riječ o neobjašnjivome uzorku kojeg se svim silama trudi racionalizirati. No, u pokušaju da spasi njegov život, Linda saznaje da je njezin muž možda i – vara. A ta spoznaja baca novo svjetlo na cijelu priču.

Image and video hosting by TinyPic

Danas sam opet pogledala ovaj film, po ne znam koji put. Vjerujem da vas je većina pogledala ovaj film, tko nije - pogledajte obavezno. Moja 2. po redu najdraža glumica, Sandra Bullock savršeno je odglumila očaj i jad, a Julian McMahon; poznat vam kao Dr.Troy iz 'Nip/Tuck', pokazao je da mu i ozbiljne uloge idu jako dobro. Iako mnogi govore kako je film predvidljiv, meni osobno u sebi ima 'ono nešto', zbog čega mi se svidio i zbog čega ga uvijek gledam iznova. Tužan završetak svega, ali lijepa završna scena.

''Everyday we're alive can be a miracle.''



Rachel Bilson (27) // Blake Lively (21)
18:41 - Komentiraj { 7 } #

24.08.2008.
Movie: Teeth (Zubi)

Originalni naslov: Teeth
Uloge: Jess Weixler, John Hensley, Josh Pais, Hale Appleman
Žanr: horor, komedija
Trajanje: 88'
Godina: 2008.
Trailer: LINK





Netipična horor komedija koja u centar pažnje stavlja djevojku koja zubima dijeli pravdu. E, da, zubi su u njezinoj vagini.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Naravno, ima Dawn ima zube i u ustima, ali njih koristi na konvencionalan način. Ona je naizgled samo još jedna od mnogih tinejdžerica tek na pragu upoznavanja svoga tijela i seksualnosti. Po svemu sudeći, prava mala dobrica - ne samo da želi čekati brak i pravoga muškarca, već je i predsjednica lokalne grupe djevica i djevaca koja se zalaže upravo za spomenute vrijednosti. Ona mlađim naraštajima prenosi svoja uvjerenja, a kada dođe kući mora trpiti svoga polubrata Brada koji ne propušta niti jednu priliku kako bi je ismijavao zbog toga što radi. Ali, stvari se mijenjaju kada u njenu grupu dođe novi član – Tobey.

Tobeyeva pojava u njoj budi neke strane i čudne osjećaje koje do sada nije imala prilike iskusiti. Njih dvoje se s vremenom poprilično zbliže i baš kada Dawn pomisli kako je Tobey onaj pravi, on je siluje. Tada njena tajna izlazi na vidjelo na najkrvaviji mogući način. Recimo samo da Tobey neće više silovati nikoga, a naša Dawn se sad pokušava pomiriti s činjenicom da ima još jedan set zuba, ali i rastuću želju za istraživanjem svoje seksualnosti. Kako vrijeme prolazi, sve više muškaraca s lošim namjerama ostaje bez svog 'alata', a Dawn jednostavno ne zna što da napravi.

Image and video hosting by TinyPic

Rekla sam si da ću pokušati ne pisati o glupim filmovima, ali ovaj jednostavno MORAM recenzirati. Ovaj film nije glup. Ovaj film je najgluplja, najbolesnija, najbrutalnija i najčudnija budalaština koju sam ikad u životu pogledala. Sramota me i reć da sam za to dala 20 kuna za ulaznicu, da ne spominjem kako me sramota što sam frendove uvjeravala kako je film sigurno fora, naravno kad sam vidila plakat, jer sadržaj nisam pročitala. Što da vam kažem osim da se radi o horor komediji (?) i da glavna likuša ima zube u onoj stvari dolje. Mislim da to govori dovoljno. Tako da, odsad kad idući put budem vidjela zanimljiv plakat, definitivno prvo čitam sadržaj. Ovaj film NE preporučam, čak bi vam prije preporučila sat i pol sa 'Ešli Tisdejl', vjerujte mi i ona je pametnija od ovog filma. Osim ako ste baš znatiželjni, ili željni teške budalaštine.

''Dawn: Vagina dentata! It's what inside's me. The doctor said so.''



Chad Michael Murray (27)
16:32 - Komentiraj { 8 } #

23.08.2008.
Movie: The 40 Year Old Virgin (Junfer U 40-oj)

Originalni naslov: The 40 Year Old Virgin
Uloge: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 116'
Godina: 2005.
Trailer: LINK





Djevac, geek, 40 godina. Ako mu nešto ne treba u tom i takvom statusu, bila bi to zaljubljenost u razvedenu majku troje djece - koja ne želi seks u vezi.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Andy je dobroćudni i nadasve uredni 40-godišnjak koji ima zahvalan posao, lijep stan i zavidnu kolekciju lutaka akcijskih junaka, stripova i prijatelja. Jednu je tajnu Andy godinama pomno čuvao od svojih radnih kolega, a kada su je doznali - šokirali su se! Andy je djevac.

Kako bi prijatelju pokazali što propušta od života, premda se njemu to uopće ne čini tako, kolege s posla učinit će sve da ga stjeraju u kut i otjeraju u naručje bilo kakve žene samo da to već jednom obavi. Njemu se ta ideja nimalo ne sviđa i čvrsto im je dao do znanja da on kao i 'svaki normalan čovjek' čeka pravu ženu. I baš kada su mislili da ga ništa neće toliko smekšati da im se preda u ruke, Andy upoznaje Trish (Catherine Keener), privlačnu 40-godišnjakinju i majku troje djece. To bi trebalo biti to, pomislili su njegovi prijatelji, no Andy ih je opet svojim postupcima uspio preneraziti – novi se par obvezao na vezu oslobođenu svih tjelesnih užitaka…

Image and video hosting by TinyPic

Stvarno nisam sigurna zašto glavnog glumca uvijek uzaberu za uloge najvećih luzera, kao da je jedini, ali znam da me bome zna nasmijat. Nije toliko smiješna sama radnja filma (jer mi baš nema nečeg posebno smiješnog u tome da netko sa sexom čeka do braka), ali ovaj glumac je stvarno savršen za glumljenje neugodnih situacija. Pogledajte barem trailer, i tamo ćete moći skužiti o čemu pričam. Smiješno je i to da su u sceni gdje mu čupaju dlake s prsa - i zapravo bile njegove dlake, tako da se ta scena nije ponavljala :D I da.. U filmu glumi i Seth Rogen, tako da.. Još jedan od razloga da se pogleda film :P

''Andy: You know what? I respect women! I love women! I respect them so much that I completely stay away from them! ''


03:02 - Komentiraj { 8 } #

22.08.2008.
Movie: Awake (Budan)

Originalni naslov: Awake
Uloge: Hayden Christensen, Jessica Alba, Lena Olin, Terrence Howard
Žanr: drama, triler
Trajanje: 84'
Godina: 2007.
Trailer: LINK





Statistike govore da svake godine kod oko 60 000 pacijenata u SAD-u anesterzija popusti za vrijeme operacije. Pacijent je u takvom stanju u potpunosti svjestan svega oko sebe te osjeća bol, no u potpunosti je paraliziran i nije u mogućnosti napraviti ništa.

Image and video hosting by TinyPic

MSG U takvom stanju paralize naći će se Clay Beresford (Hayden Christensen), dobro potkoženi mladić koji živi sa majkom (Lena Olin). Ona upravlja njegovim životom o čemu dovoljno govori činjenica da se boji reći da je zaručen (Jessica Alba) u stahu od njezine negativne reakcije. Njegov prijatelj kirurg Jack Howard (Terrence Howard) spasio mu je život nakon srčanog udara nakon čega je Clay stavljen na listu za trasplantaciju srca.

Prije nego što će na operacijski stol Clay se ženi, u strahu da neće preživjeti operaciju. Nakon obećavajućeg početka Clay se budi usred operacije no bez mogućnosti da reagira. Uz to se upoznaje sa planom koji bi trebao rezultirati njegovom smrću.

Image and video hosting by TinyPic

Još uvijek me čudi da se situacija iz filma događa tako često (60 000 ljudi na godinu!), da toliko pacijenata tijekom operacije ostane budno i svjesno svega što se događa oko njih. I film nije loš. Dosta napet, kraj je definitivno neočekivan. Glumci su također dobri pogotovo Terrence Howard, iako mislim da su mogli izabrati i nekog boljeg za ulogu Jessice Albe. Nemam ništa protiv nje, ok je glumica. Ali ima hrpetina glumica za koje sam sigurna da bi bolje odglumili ulogu. Uostalom, Jessica je bila nominirana za ''Razzie Award for Worst Actress'' za ovaj film, tak da me to uopće ne čudi. Nek se miss Alba drži žanra u kojima pokazuje svoje prekrasno tijelo. Jer izgleda da se njena gluma, nažalost sve manje gleda.

''Clay: Am I supposed to still hear you? ''


00:34 - Komentiraj { 6 } #

21.08.2008.
Movie: Blood Diamond (Krvavi Dijamant)

Originalni naslov: Blood Diamond
Uloge: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou
Žanr: avantura, drama, triler
Trajanje: 143'
Godina: 2006.
Trailer: LINK





Ribar se bori za svoju obitelj, krijumčar za sreću a novinarka za istinu. A sve se vrti oko dijamanata, za koje se bore i krvare tisuće Afrikanaca.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Rat u Sierra Leoneu pokazuje svoju okrutnu stranu kada pobunjenici zauzimaju selo u kojem živi lokalni ribar Solomon Vandy (Djimon Hounsou). Njegova žena i kćerke uspijevaju pobjeći ali njegov 12-godišnji sin je natjeran je da se bori u redovima pobunjenika, dok sam Solomon mora kopati za dijamantima. Kad otkrije veoma veliki ružičasti dijamant, Solomon riskira život i sakrije ga. Nada se da će, kad ga proda na 'crnoj burzi', moći otkupiti slobodu svog sina. No, vladine postrojbe se vrate u selo i između ostalih uhite i njega. U takvim se okolnostima Solomon zatekne u neočekivanom i nelagodnom savezništvu s krijumčarem i bivšim plaćenikom Dannyjem Archerom (Leonardo DiCaprio).

I Archer, koji je zarađivao mijenjajući dijamante za oružje, zna koliko je vrijedan taj dijamant i nada se da će mu taj dijamant omogućiti odlazak iz Afrike. Uskoro im se priključuje i Maddy Bowen (Jennifer Connelly), američka novinarka puna ideala koja dolazi u Sierra Leone kako bi otkrila istinu iza sukoba koji se financira dijamantima i razotkrila vlasnike industrije dijamanata kojima je profit važniji od principa. Uz njenu pomoć, Archer i Solomon kreću na opasno putovanje preko pobunjeničkog teritorija...

Image and video hosting by TinyPic

Ok, ok. Obećavam da poslije ovog posta više neću o Jennifer Connelly hahaha. U ovom filmu se stvarno slučajno našla, obećajem :D hmm.. Iako sam bila svjesna da će u filmu biti pucnjave i krvi, pogledala sam ga iz istog razloga kao i bilo koji drugi film - jer mu želim dat priliku, možda se iznenadim. Film je sveukupno jako dobar, što dokazuje i 5 nominacija za Oscara. Malo previše pucnjave i ubijanja za moj ukus, iako baš to daje realan prikaz - svega. Neću previše hvaliti gospođicu Connelly, jer vjerujem da vam se popela na vrh glave, ali ću pohvaliti Leonarda DiCapria. Nikad on nije bio loš u glumi, ali ovdje se zapravo pokazao. Ne odustajte od filma nakon riječi 'vlada' ili 'rat'. Jer je dobar.

''Sometimes I wonder... Will God ever forgive us for what we've done to each other? Then I look around and I realize... God left this place a long time ago.''



Kim Cattrall (52) // Hayden Panettiere (19)
00:03 - Komentiraj { 11 } #

20.08.2008.
Movie: Requiem For A Dream (Rekvijem Za Snove)

Originalni naslov: Requiem For A Dream
Uloge: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly
Žanr: krimi, drama
Trajanje: 102'
Godina: 2000.
Trailer: LINK






"Rekvijem za snove" besprijekorna je i beskompromisna filmska analiza ovisnosti, vizualno fascinantan, psihološki krajne uznemirujuć uvid u mentalna stanja ovisnika, čijih posljednjih pola sata bez zadrške konkurira za najstrašnijih 30 minuta ikada snimljenih.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Sara Goldfarb usamljena je žena u ozbiljnim godinama, koja živi sama i ne propušta niti jedan nastavak svoje omiljene serije. Njezin sin Harry teški je ovisnik o heroinu koji na sve načine pokušava doći do novca, prodavajući ujedno i stvari iz majčine kuće, no uskoro započinje posao dilera.

Jednog dana Saru pozovu u njenu omiljenu emisiju, no iako sretna, Sara brine o svojoj debljini, maštajući o danima kada je bila mlada, vitka i kada joj je njena crvena haljina savršeno pristajala. Uzbuđena zbog gostovanja u emisiji, Sara odluči krenuti na dijetu, no ubrzo shvaća da ipak nije toliko jaka da odoli omiljenoj čokoladi, pa odluči pribjeći jednoj drugoj vrsti dijete…

Image and video hosting by TinyPic

Kad sam već počela hvaliti Jennifer Connelly, moram spomenuti i ovaj film, koji sam jučer opet pogledala nakon dugo vremena. Ako ste ona vrsta ljudi koja se drži samo određenog žanra, i ne daje priliku ostalim, uvjeravam vas da vam se film neće svidjeti. Osobito ako se držite samo horora, trilera i rom.komedija. Čak i ako volite drame, ova krimi drama nije kao ostale. Redatelj ovog filma kao da ima savršeno oko za uznemirujuće detalje i scene, tako da cijeli film popraćen savršeno uklopljenom glazbom - zajedno daje film uz koji ćete se dobro naživcirat, i naježiti. Posebno na kraju filma. Cijeli film je napravljen vrhunski, soundtrack je odličan i glumačka ekipa je odlično pogođena (Jared Leto i Jennifer Connelly). Film je vrijedan gledanja iz razloga što je potpuno drugačiji od ostalih.

''Sara: How come you know more about medicine than a doctor?
Harry: Believe me, Ma. I know.''



00:02 - Komentiraj { 14 } #

19.08.2008.
Movie: The Lake House (Kuća na jezeru)

Originalni naslov: The Lake House
Uloge: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dylan Walsh
Žanr: drama, ZF, romansa
Trajanje: 105'
Godina: 2006.
Trailer: LINK






Kate živi u 2006., Alex u 2004. Unatoč toj sitnoj prepreci njih dvoje se zaljubljuju. Može li ih poštanski sandučić nekim čudom spojiti?

Photobucket

MSG Osjetivši da je vrijeme za promjenu, dr. Kate Forster (Sandra Bullock) napušta predgrađe Illinoisa i prihvaća posao u bolnici u Chicagu. Zbog preseljenja mora napustiti prostranu i pomno dizajniranu kuću s pogledom na jezero. U sandučiću ispred kuće ostavlja poruku novom stanaru, talentiranom, ali frustriranom arhitektu Alexu Wyleru (Keanu Reeves) objasnivši mu kako nije odgovorna za tragove životinjskih kandži na ulazu u kuću. No, Alexa dočekuje drugačija slika: kuća je zapuštena i prašnjava, a spomenutih tragova nema. Za Alexa ta kuća ima posebno značenje jer ju je izgradio njegov otac, renomirani arhitekt (Christopher Plummer) koji je zbog posla zapostavljao obitelj.

Isprva Alex zanemari poruku, no kad par dana kasnije krene bojati okućnicu, pred njim iskrsne pas lutalica i ostavi tragove kandži baš tamo gdje je Kate rekla da se nalaze, pa odgovori na njenu poruku. Njih dvoje se počnu dopisivati i slučajno otkriju da se neki datumi ne poklapaju. Kod Alexa je 14. travnja 2004, a kod Kate isti datum, ali 2006. Kroz dopisivanje, njih dvoje se polako zaljubljuju, pa se požele susresti. No, osim par kilometara, dijeli ih i dvije godine vremenske distance, a jedina poveznica njihovih života je poštanski sandučić ispred kuće na jezeru.

Photobucket

Kopavši po starim papirima našao sam program iz Cinestara, iz 2006. godine, i tamo sam vidio sliku i ukratko o filmu. Sjetih se da sam to davno htio gledati pa sam to neki dan i učinio. Iskreno, malo me zbunilo to s vremenskom razlikom jer nisam bio koncentriran, al shvatio sam kako funkcionira. Iako je film remake korejske SF romanse Siworae, za razliku od originala nije baš ostvario zapaženo mjesto u filmskoj industriji no film po meni vrijedi pogledati. Pogotovo zbog Sandre i Keanua koji su ponovno zajedno u filmu nakon Brzine iz 1994. godine. Volim romantične filmove, i filmove sa lijepim scenama i odličnom muzikom pa ovaj definitivno spada u jedne od tih. Jako mi se svidjela i sama kuća na jezeru okokoje se radnja i vrti jer je sama na velikom jezeru, napravljena od stakla, puna svjetla preko dana a to mi se jako sviđa. Čak sam nakon filma rekao da ču potražit dali ona stvarno postoji, htio bih ju kupit jednog dana. Zaželite mi sreću.

Kate: I sometimes feel as though I'm invisible, as if no one can see me at all. I never felt that way when I lived at the lake house -- it's the one place I felt most like my true self.


00:00 - Komentiraj { 9 } #

18.08.2008.
Movie: Chuck, Sad Možete Poljubiti Larrya

Originalni naslov: I Now Pronounce You Chuck & Larry
Uloge: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel
Žanr: komedija
Trajanje: 110'
Godina: 2007.
Trailer: LINK





Još jedna u nizu komedija Adama Sandlera o dvojici vatrogasaca koji žive u gej braku, a dijele zajednički problem - obojica su heteroseksualci.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Chuck Levine (Adam Sandler) i Larry Valentine (Kevin James) su heteroseksualci i ponosni vatrogasci koji su spremni učiniti sve jedan za drugog. I dok Chuck želi uživati u samačkom životu, Larry je samohrani otac koji se trudi zbrinuti svoju djecu. Zbog problema s osiguranjem, Larry zamoli Chucka da se registriraju kao istospolni partneri, pa tako dva hetero tipa sklapaju gej brak, i trude se uvjeriti ostatak svijeta u istinitost svoje veze, jer bi inače mogli biti optuženi za prevaru. Njihov šef (Dan Aykroyd) ne vjeruje pretvaranju, a i vlasti su sumnjičave, pa istražitelj (Steve Buscemi) provjerava jesu li novopečeni par - dovoljno homoseksualan. Dodani problemi nastaju kada se ženskaroš Chuck počne družiti sa sexy Alex (Jessica Biel), zbog čega mu sve teže pada glumiti da je gej...

Image and video hosting by TinyPic

Volim Adama Sandlera, uvijek mi je bio simpatičan. I obožavam Jessicu Biel, uvijek mi je bila jedna od dražih glumica. I umjesto da su ih stavili zajedno na veliko platno u nekom pametnom filmu, izabrali su ovu bezličnu komediju. Ima dosta scena koje nam navodno trebaju biti smiješne, a nisu. Barem meni nisu, što je čudno, jer se inače u komedijama smijem i na najmanju sitnicu. Al ok, nije baš ogromni promašaj, ima nekih dobrih dijelova. Koliko sam uspjela pročitati mišljenja muške populacije, jedini dobar dio im je kada se Jessica Biel pojavi u donjem rublju na par minuta. Što me ne čudi nimalo, žena je hot. No eto, komedija ko komedija, radnja je naravno glupa, iako sam stvarno mislila da će bit nešta 'pametno' ako je Jessica Biel u glavnim ulogama. A možda sam i ja očekivala previše od ove komedije. Ni sama ne znam zašto.

Chuck: ''Gay guys know how to dance good. It's like the law or some shit. ''


00:12 - Komentiraj { 11 } #

17.08.2008.
Movie: Nikad ne reci zbogom

Originalni naslov: Kabhi Alvida Naa Kehna
English: Never Say Goodbye
Uloge: Shahrukh Khan, Preity Zinta, Rani Mukerji, Abhishek Bachchan, Amitabh Bachchan
Žanr: romansa, drama
Trajanje: 193'
Godina: 2006.
Trailer: LINK




Tri i pol sata indijske ljubavi i romantike, suza i plača.. sve zapakirano u najuspješniji indijski film nastao pod okriljem Bollywooda.


Dev Saran (Shahrukh Khan) bivši je nogometaš čiju su karijeru prekinule ozljede, a iznimno je ljubomoran na poslovne uspjehe supruge Riye (Preity Zinta), urednice modnog magazina. Slučajan susret s Mayom Talwar (Rani Mukerji), koja radi kao odgajateljica u vrtiću i koja svome suprugu Rishiju (Abhishek Bachchan) nikako ne može uzvratiti ljubav, njihove će živote usmjeriti u sasvim drugom smjeru. Iako se počinju družiti s namjerom da jedno drugome savjetuju kako spasiti brak, sile ljubavi će njihovo ugodno početno prijateljstvo uskoro preobraziti u odnos pun ljubavi i strasti.


Film pogledah jučer na RTL-u iako ne cijelog, oduševila me cijela polovica od punih 3 i pol sata ovoga filma. Baš sam se spremao odspavat kad primjetih na RTL-u čudan jezik i manje poznate glumce. I film me odmah privuko i nastavih ga gledati. Taman za par sekundi glazbena scena, sa predivnom muzikom, i predivnim scenama snimanim u New Yorku. Zaljubio sam se odmah, pa sam već za reklamama tražio soundtrack i skinuo ga. Ljudi baš nemaju priliku pogledati filmove najveće filmske industrije koja izbaci više filmova nego američka, tako da je ovo bila sjajna prilika da se ljudi sa njom upoznaju. Ostao sam jako zainteresiran, i potrudit ću se poskidati par filmova sa interneta jer su vjerojatno isto ovako dobri kao i Devdas sa Aishwaryom Rai koji je RTL pustio prije godinu dve. Svakako preporučam, neznate hoće li vam se svidjeti dok ne pogledate.

Maya Talwar: You are an unhappy man and will always be...
Dev Saran: And you are beautiful woman and will always be.



Taman dva tjedna je prošlo od zadnje promjene dizajna, hehe meni je pomalo dosadio, pa odlučih napravit novi. Luciji se baš ne sviđa slika, ali meni izgleda super i baš sam htio na tu sliku napraviti. No nema veze, dizajn je tu, novi buttoni su u boxu, sve je sređeno za slijedeća dva tjedna hehe. Nadam se da vam se sviđa. Novi post objavljujemo sutra, a nakon njega čemo malo odstupid od uobičajenog. No vidjet će te kad to dođe. Uživajte, i hvala vam svima što posječujete ovaj blog i ostavljate komentare. xo xo Orange Boy

00:45 - Komentiraj { 14 } #

16.08.2008.
Movie: Kuća Od Pijeska I Magle

Originalni naslov: House Of Sand And Fog
Uloge: Jennifer Connelly, Ben Kingsley, Ron Eldard, Frances Fisher
Žanr: drama
Trajanje: 126'
Godina: 2003.
Trailer: LINK





Sukob oko 'obične' kuće pokreće lavinu događaja koji poprimaju oblik sudara različitih kultura i nacionalnosti te poručuje da nas ne razdvaja samo mržnja i netrpeljivost, već i naši snovi i nadanja.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Film govori o kući koja uništava živote ljudi sukobljenih oko njezinog vlasništva. Za Kathy Nicolo (Jennifer Connelly) ona je sigurnost i ostavština pokojnog oca, dom koji pod svaku cijenu želi zadržati. Kuća predstavlja nadu za život koji je gotovo nepovratno izgubljen u njezinoj ovisnosti o drogi zbog koje je upropastila brak. Jedna administrativna pogreška zaprijeti cijelom 'okretanju nove stranice' i kuća biva prodana na aukciji za samo dio onoga što zaista vrijedi.

Kupac je Massoud Amir Behrani (Ben Kinglesey), osoba koja u kupovini vidi ispunjenje američkog sna, dugogodišnjih čežnji još od vremena kada je sa svojom porodicom napustio Iran. Čak ga okoliš i ambijent sjeverne Kalifornije podsjećaju na Iran i predio u kojem je prije živio. Kako bi kupio kuću - sinonim za dio bogatstva, sigurnosti i poštovanja koje je napustio dolaskom u SAD, u kupovinu je uložio svu životnu ušteđevinu zarađenu crnčenjem u Americi. Ni jedan ni drugi ne žele se odreći doma pa njihov sukob eskalira.

Image and video hosting by TinyPic

Ovaj film je poprilično star, ali morala sam ga predstaviti. Gledala sam ga jučer nakon dugo vremena, zadnji put sam ga gledala prije neke 4 godine, tako da se praktički nisam ni sjećala radnje. Ali sada vidim da sam ga tek sada pogledala sa punom pažnjom, koje je vrijedan. Odlična drama, i jako tužna priča, koja samo dokazuje koliko se zapravo svi međusobno osuđujemo, mrzimo i okrivljujemo za sve, i kako se sve sudi prema nacionalnosti. Film je stvarno tužan, i Jennifer Connelly me svakom ulogom sve više oduševljava, ovom ulogom je pokazala koliko je zapravo dobra. Ako ste ljubitelji drama, ni slučajno zaobići ovu.

Massoud: ''Please, I want only for my son. I beg you. I will do whatever is your will. I will purchase ten kilos of the finest seed and I will find an American mosque and I will feed them to all the birds outside. I will let the birds cover me and peck out my eyes! Please, God, my nazr is in your hands!''


16:27 - Komentiraj { 6 } #

15.08.2008.
Movie: Parfem - Povijest Jednog Ubojice

Originalni naslov: Perfume - The Story of a Murderer
Uloge: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman
Žanr: triler, horor, povijesni
Trajanje: 147'
Godina: 2006.
Trailer: LINK






Jean-Baptiste Grenouille ima savršeni njuh i to ga čini odličnim parfemistom, ali da bi napravio savršeni miris fali mu ključni sastojak - mlade djevojke.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Pariz, 18. stoljeće. Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw) rođen je s neobičnim darom savršenog njuha. Kao siroče proživljava teško djetinjstvo. Jedino što ga zanima u životu je traženje dobrih mirisa, a ono što ga najviše pogađa je to što ne može uhvatiti i zadržati miris mlade žene. Uspijeva se zaposliti kod parfemista Giuseppea Baldinija (Dustin Hoffman) kojemu pomaže da napravi najbolje mirise na svijetu. Uskoro Grenouille napušta majstora i odlazi u potragu za savršenim parfemom, a da bi ga načinio postati će serijski ubojica mladih djevojaka...

Image and video hosting by TinyPic

Prije nego sam pogledala film, čitala sam knjigu. Naravno, nikada knjiga i film nisu jednaki i u filmu je uvijek nešto izbačeno. Ali film je - odličan, kao i knjiga. Scene su tako dobro napravljene, kao da sve možete osjetiti dok ih gledate. Glumačka ekipa je odlična, a glavni glumac je savršeno odglumio ulogu, ima taj specifični izraz lica kojim još više liči na luđaka, što mu i je uloga. Film je definitivno 'must-see'...

''He still had enough perfume left to enslave the whole world if he so chose. He could walk to Versailles and have the king kiss his feet. He could write the pope a perfumed letter and reveal himself as the new Messiah. He could do all this, and more, if he wanted to.''


22:47 - Komentiraj { 8 } #

14.08.2008.
Movie: Djevojka Iz Susjedstva

Originalni naslov: The Girl Next Door
Uloge: Elisha Cuthbert, Emile Hirsch, Timothy Olyphant, James Remar, Paul Dano
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 109'
Godina: 2004.
Trailer: LINK





Ambiciozni štreber i bivša porno-glumica zbog svoje se ljubavi hvataju u klinč s predrasudama.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Matthew (Emile Hirsch) je teenager koji u svom susjedstvu otkriva novu djevojku koja je vruća, slatka, seksi i opasna. On je maturant koji sanja o političkoj karijeri. Primili su ga na prestižno sveučilište Georgetown i ušao je u najuži krug odabira za stipendiju kojom namjerava financirati studij. Jedne večeri kroz prozor svoje sobe ugleda prezgodnu djevojku (Elisha Cuthbert) koja se razodijeva u susjednoj kući. Ona shvati da ju kriomice promatra pa se ubrzo pojavi pred njegovim vratima, poziva ga na noćnu vožnju i ponudi da naprave nešto 'ludo i nezaboravno'. Uskoro se Matthew nađe gol na cesti, a ona se odveze u nepoznatom pravcu. No, to ne poremeti kemiju među njima pa sretni par nakon nekog vremena partija po tulumima i radi sve što 'ne priliči' budućem uzornom studentu i političaru.

Idila pada u vodu kada Matthew dozna da je njegova cura zapravo porno-zvijezda. On je razočaran, a i ona je razočarana jer je on razočaran. Ona se vraća porno-producentu Kellyu, a Matthew je odluči potražiti. Tijekom te zbrke nestaje njegovih 'dobrotvornih' 25,000 dolara, ulijeću neki nasilnici, a bliži se i dan dodjele stipendije...

Image and video hosting by TinyPic

Svi pljuju po ovom filmu, mislim ok.. Radnja je naivna poprilično i priča je glupava, ali nije li skoro svaka druga komedija takva? Sličnu radnju možete vidjeti u spotu Paris Hilton 'Nothing in this world', zapravo istu, glavna glumica Elisha Cuthbert se pojavljuje na početku spota. To je jedan od razloga zašto sam morala pogledat film, jer obožavam Elishu, susretat ćete se često ovdje s njenim filmovima i ulogama. Čujem da se u filmu trebala pojaviti i Jenna Jameson, ali je odbila, vjerovatno zbog glupavog scenarija lol. Ali ok je film za pogledat, nije baš toliki preveliki trash.

''I just wanna let you know, I know who you really are, and you're better than this.''


23:54 - Komentiraj { 8 } #

13.08.2008.
Movie: Disturbia (Paranoja)

Originalni naslov: Disturbia
Uloge: Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, David Morse, Aaron Yoo
Žanr: triler
Trajanje: 104'
Godina: 2007.
Trailer: LINK





Čak i serijski ubojice moraju biti nečiji susjedi.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Mlađahni Kale (Shia LeBeouf) teško se nosi sa smrću vlastitog oca, dok mu majka, Julie (Carrie Ann-Moss), danonoćno radi kako bi sinu omogućila nastavak života u nekadašnjem stilu. Kale osim s nizom svojih emocionalnih problema ima posla i s ne baš suosjećajnim profesorom španjolskog. Kad kap prelije čašu, Kale se s profesorom i fizički obračuna, zbog čega na sudu zaradi – kućni pritvor i za nogu vezanu spravicu koja alarmira policiju udalji li se više do 30 metara od kućnog praga.

Pritvor mu je u početku zabavan jer ima neograničenu količinu vremena za surfanjenje Netom, gledanje TV-a i igranje igrica, no s vremenom mu sve to dosadi pa novu zanimaciju nalazi u proamatranju susjedstava. Promatranje uskoro postaje špijuniranje i to uz pomoć opereme koju Kaleu donese frend Ronnie (Aaron Yoo), a voajerskom dvojcu uskoro se pridružuje i nova cura u susjedstvu - Ashley (Sarah Roemer). Njih troje posumnjaju da je jedan od njihovih susjeda (David Morse) serijski ubojica, nisu sigurni jesu li u pravu niti tko bi im povjerovao. S druge strane, to bi ih otkriće moglo stajati života, jer čak i serijski ubojice moraju biti nečiji susjedi...

Image and video hosting by TinyPic

Dosta ljudi mi je preporučilo ovaj film, drago mi je da sam ga pogledala. Nije toliko loša sama radnja i napetost tijekom (kraja) filma, iako mi uvod u film traje predugo-nepotrebno. U prvih 45 minuta nikad ne bi rekla da se radi o trileru jer je radnja premonotona i ništa se ne događa. Tako da vam preporučam da prvih pola sata premotate, jer nećete propustiti previše. A opet, sviđa mi se što je drugačiji od ostalih trilera i što se radnja ne odvija onako kako smo navikli.

Jedino mi je zadnjih 20 minuta baš napeto, onako kako bi trebao biti cijeli film, i žao mi je što nema više napetijih scena. Shia LaBeouf mi se svidio, ovo je prva njegova uloga s kojom se susrećem, iako vidim da polako već 'preuzima' Hollywood. Nadam se da će od njega jednog dana biti velik glumac.

''I really, really love your neighborhood.''


18:42 - Komentiraj { 10 } #

12.08.2008.
Movie: The Invisible (Izigrati Smrt)

Originalni naslov: The Invisible
Uloge: Justin Chatwin, Margarita Levieva, Marcia Gay Harden, Chris Marquette, Alex O'Loughlin
Žanr: drama, fantastika, triler
Trajanje: 97'
Godina: 2007.
Trailer: LINK





Nakon brutalnog napada Nick je ostavljen da umre, no ne uspijeva doći do onoga svijeta već ostaje zarobljen negdje u sredini.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nick Powell je mladi, talentirani pisac u usponu, srednjoškolac kojem se smiješi svijetla budućnost. Nakon očeve smrti Nickov odnos sa majkom je zahladio čemu dodatno pridonosi činjenica da ga ne želi pustiti na studij u London.

Njegov najbolji prijatelj Pete duguje novac kolegici Annie, opakoj ljepotici koja zajedno sa svojom ekipom terorizira cijelu školu. Annie je uz to uvjerena da ju je Pete cinkao nakon pljačke dragulja koju je počinila no kako bi izbjegao njezinu osvetu on krivicu svaljuje na Nicka. Ne znajući da je pravi krivac nitko drugi do njezin dragi, Annie brutalno pretuče Nicka te ga, misleći da je mrtav, baca u kanalizaciju. Nick se pak budi sljedeće jutro te uviđa da ga nitko ne može vidjeti ni čuti, točnije nitko osim Annie. Ubrzo doznaje da se nalazi u svojevrsnom limbu između života i smrti te, prateći policijsku istragu vlastita ubojstva, nastoji povezati konce i pronaći izlaz iz nezavidne situacije.

Image and video hosting by TinyPic

Prije svega, opet su nam se dokazali ovi ljudi koji su zaslužni za prijevod naslova filma s engleskog na hrvatski jezik, vidim da lijepo znaju engleski. Koliko ja znam invisible znači nevidljiv, no dobro. Film mi se sviđa, dosta je tužan i iako nisam htjela da film završi na taj način na koji je završio, film je dobar. Naravno, kao svaki film ima neki pogrešaka, ali radnja filma je zanimljiva. Šteta samo što nisu stavili neke poznatije glumce, barem jednog. No, i bez poznatih glumaca, film je vrijedan gledanja.

''You know what's funny about this whole thing? You're the only one that can save me.''


19:06 - Komentiraj { 8 } #

11.08.2008.
Movie: 21 - Raspad Las Vegasa

Originalni naslov: 21
Uloge: Jim Sturgess, Kevin Spacey, Kate Bosworth, Laurence Fishburne, Liza Lapira, Aaron Yoo
Žanr: drama
Trajanje: 123'
Godina: 2008.
Trailer: LINK





Oni su uspjeli napraviti nemoguće - pobijediti, poniziti i opljačkati Las Vegas. Pritom nisu koristili pištolje, zolje i tenkove nego najjače oružje na svijetu - ljudski um.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Ben Campbell je sramežljiv, ali briljantan student na M.I.T.-u. On se nađe u problemu kako platiti školarinu za narednu godinu te odgovor na to pitanje pronađe u kartama. Naime, neobični profesor matematike, Micky Rosa (Kevin Spacey), koji je ujedno i genije na području statistike, okupi grupu najtalentiranijih sudenata. Oni svaki vikend, naoružani jedino lažnim osobnim iskaznicama, odlaze u Las Vegas kako bi zaradili velike svote novca.

Shvatili su kako okrenuti inače nepovoljne izglede u svoju korist, a njihova igra je 'Blackjack'. Zahvaljujući brojanju karata te kompleksnom sistemu signala i načina komunikacije uspjeli su učiniti nemoguće – pobijediti kasino. Iako isprva sve izgleda savršeno, uskoro se javljaju komplikacije. Bena zavede sav taj silni novac i luksuzan način života, a ne pomaže mu ni činjenica da se silno želi dokazati pred svojom prijateljicom, lijepom i pametnom Jill Taylor (Kate Bosworth). Tako počinje forsirati i iako brojanje karata nije ilegalno, nađe se u nevolji. Shvaća da njegov jedini problem nije ostati koncentriran u napetoj igri živaca, nego da su mu i za petama uporni agenti kasina.

Image and video hosting by TinyPic

Nikad nisam znala kartat - ništa (nemojte mi se smijat), karte su mi uvijek bile taako dosadne. I čim sam vidila taj cover filma, odmah sam pomislila da je nešta što me neće zanimat, ali eto, kod mene vrijedi ono ''Don't judge a book by its cover'', tj. u ovom slučaju film lol. I još kad sam vidila da glumi moja draga Kate Bosworth, morala sam ga pogledat. I film, što me strašno začudilo, UOPĆE nije dosadan. Napet je, radnja je zanimljiva i gledljiva. Sviđa mi se soundtrack filma, ima dosta novijih pjesama u njemu, i kraj filma je dobar. Postava glumaca također nije loša, stvarno sve pozitivno o filmu.

''The only thing worse than a loser is someone who won't admit he played badly.''


01:52 - Komentiraj { 8 } #

10.08.2008.
Movie: Mad Money (Luda Lova)

Originalni naslov: Mad Money
Uloge: Diane Keaton, Queen Latifah, Katie Holmes
Žanr: komedija, krimi
Trajanje: 104'
Godina: 2008.
Trailer: LINK






Gadno je to - imati pa nemati. Kada se navikneš na luksuzan život, a onda se odjednom nađeš pred bankrotom.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Bridget Cardigan (Diane Keaton) živjela je mirnim životom kućanice sve dok jednog dana nije saznala je da se ona i njezina obitelj nalaze pred bankrotom, a možda izgube i kuću zbog toga što njen suprug Don (Ted Danson) nije uspio zadržati posao. Sada se i ona mora zaposliti te napustiti čari života visoke srednje klase kakve joj je pružala dosadašnja suprugova plaća. Problem je u tome što Bridget jedino ima iskustva kao predana i brižna majka i žena. Pošto okrutno kapitalističko tržište rada ne cijeni baš previše te kvalitete, jedini posao koji je mogla pronaći bio je onaj domara u Američkoj nacionalnoj banci novčanih rezervi.

Bridget uskoro shvaća da taj posao nije nimalo lak, a još se mora i poštivati radno vrijeme te kruta radna pravila. No, ipak nije sve tako crno. Na poslu upoznaje svoje kolegice i shvaća kako njih tri imaju dosta toga zajedničkog. Nina (Queen Latifah) je samohrana majka koja odgaja dvoje djece, a Jackie (Katie Holmes) je živahna i bezbrižna mlada djevojka koja nema što za izgubiti. Njih tri se sprijatelje te odluče prevariti bankovni sistem i njihove nadređene koji ih podcjenjuju. Naime, njihov posao je uništiti sve stare novčanice koje dolaze u banku kako bi se zamijenile novima, a one pronađu način kako prošvercati taj novac iz strogo čuvane banke. Kako vrijeme prolazi, one su sve bogatije i čini se da su počinile savršen zločin, sve dok jedna mala pogreška ne uzbuni vlasti. Sada tri prijateljice moraju pronaći način kako zadržati novac i ostati jedan korak ispred zakona.

Image and video hosting by TinyPic

Mislila sam da je film glup, s tim da ne volim filmove gdje se neš krade, pa bježi, pa bla bla uvijek sve isto. Ali mi se ovaj svidio, smiješan je i zabavan, a i obožavam Queen Latifah, ne vjerujem da bi film bio tako smiješan da nema nje. A i Katie nisam dugo vidjela u nekom filmu, začudo u filmu izgleda strašno mlado, ko da je film sniman prije 5 godina, a ne ove godine. Sve skupa - ne tako loša komedija. Pogledajte trailer, možda vam se svidi.

''Nina: I don't want things I can't have.
Bridget: Do you live in America?''



12:30 - Komentiraj { 11 } #

09.08.2008.
Movie: Sestre po trapericama

Originalni naslov:
The Sisterhood of the Traveling Pants
Uloge: America Ferrera, Blake Lively, Alexis Bledel, Amber Tamblyn, Jenna Boyd
Žanr: avantura, komedija, romansa
Trajanje: 119'
Godina: 2005.
Trailer: LINK




Iako su po dimenzijama totalno različite, cure nalaze magične traperice koje jednako dobro pristaju svakoj.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Lena (Alexis Bledel), Tibby (Amber Tamblyn), Bridget (Blake Lively) i Carmen (America Ferrera) najbolje su prijateljice od kada znaju za sebe. Ovoga ljeta prvi puta se rastaju. Lena posječuje baku i dedu u Grčkoj, Bridget odlazi u nogometni kamp u Mexico, Carmen posječuje svog tatu, a Tibby ostaje i snima film. Dan prije njihovog rastanka, cure u trošnom dućanu sa odječom pronalaze traperice koje magično pristaju svakoj od cura iako su u dimenzijama poptuno različite. Cure kupuju traperice i dogovore sa da će preko ljeta jednako dijeliti traperice koje će ih povezati unatoč tome što neće biti zajedno. Vjerujući da su traperice posebne, cure krenu svojim putem neznajući da će ih ovo ljeto iznenaditi zanimljivim avanturama.

Image and video hosting by TinyPic

Ovaj film svidjet će se svakome, gledao sam ga drugi put jučer da se prisjetim svega prije dolaska nastavka. Od 2005. godine Blake Lively (Gossip Girl) i America Ferrera (Ugly Betty) stekle su uspiješnu glumačku karijeru, tada još nepoznate, pokazale su svoj talent koji je danas itekako zamiječen. Lijepo ih je pogledati u vrijeme njihovih početaka. America Ferrera je za svoju ulogu dobila nagradu za najbolju glumicu Imagen Foundation Awards. Film je imao sveukupno 14 raznih nominacija. Film po sebi mješavina je žanrova, ima i smješnih i romantičnih trenutaka, ali isto tako ima i onih emotivnih, koji će možda nekome natjerati suze na oči, al sve to skupa čini ovaj film zanimljivim, i vrijedinm gledanja. Snimljen je po knjizi koja ako se ne varam sada ima već treći nastavak. Nisam ih čitao, ali potrudit ću se da ih posudim jednom prilikom. U isčekivanju sam nastavka, kad ga pogledam, obavjestit ću vas o svojim dojmovima.

Despite everything he's suffered he can still look at life in the most uncomplicated way. I've never known that kind of faith. It makes me so sad that people like Kostas and Bridget who have lost everything can still be open to love... while I, who have lost nothing, am not.



03:22 - Komentiraj { 12 } #

08.08.2008.
Movie: Cloverfield

Originalni naslov: Cloverfield
Uloge: Michael Stahl-David, Mike Vogel, Odette Yustman, Lizzy Caplan, Jessica Lucas
Žanr: akcija, ZF, triler
Trajanje: 84'
Godina: 2008.
Trailer: LINK





Film katastrofe prikazan kroz oči, odnosno kameru običnih ljudi.


MSG 'Cloverfield' je od svog samog početka bio obavijen velom tajne, što se pokazalo izvrsnim marketinškim trikom. Čak i nakon što se film pojavio u američkim kinima, informacije su i dalje oskudne. Zna se samo da New Yorku prijeti nekakva opasna neman s ciljem da uništiti sve što joj se nađe na putu i obični ljudi koji su se našli usred uskomešanog grada punog panike i straha.

Cijela fama oko ovog znanstveno-fantastičnog trilera započela je kad je uzvanicima na američkoj premijeri 'Transformera' prije samog filma prikazan misteriozni trailer i to bez ikakvih podataka o naslovu, redatelju i glumcima. Trailer se potom nastavio prikazivati u svim američkim kinima pobuđujući podjednako znatiželju publike i novinara. Nekoliko je kopija završilo i na YouTubeu, no jednakom brzinom kojom su se pojavile, tako su, na zahtjev Paramounta, i nestale.


Kad sam skužila da je neka velika strka oko filma, morala sam ga pogledat i vidjet o čemu se radi. Na početku mi je bilo glupo jer je cijeli film sniman kroz kameru jednog od glumaca, tako da snimak nije kvalitetan zbog čestog drmanja kamere ili nestanka zvuka na par sekundi, ali baš to daje neki spooky ugođaj i film je još zanimljiviji upravo zbog toga. Sviđa mi se i to što su za film odabrani obični ljudi, a ne poznate face, tako da ne morate biti usredotočeni na nečiju glumu jer imate osjećaj kao da ništa od toga nije gluma, već kao da se stvarno događalo, a netko je sve to slučajno zabilježio kamerom. Nisam neki fan filmova katastrofe, ali ovaj mi se jako svidio.

''If this is the last thing you see... That means I died.''


14:26 - Komentiraj { 8 } #

07.08.2008.
Movie: Fool's Gold (Nije Zlato Sve Što Sja)

Originalni naslov: Fool's Gold
Uloge: Matthew McConaughey, Kate Hudson, Donald Sutherland, Alexis Dziena
Žanr: avantura, komedija, romansa
Trajanje: 113'
Godina: 2008.
Trailer: LINK





Kate Hudson i Matthew McConaughey opet zu zajedno na velikom platnu u novoj komediji. Ovaj put zajedno traže tajanstveno blago.


MSG Ben 'Finn' Finnegan (Matthew McConaughey) je moderni lovac na blago, a njegova posljednja fantazija je pronaći Queen's Dowry, potonuli brod iz 18. stoljeća koji je prevozio dragocjen teret – četrdeset škrinja nakita, zlatnika i još kojekakvih neprocijenjivih tričarija. Problem je u tome što je Finn poprilično tvrdoglav te je spreman staviti sve na kocku kako bi pronašao i dobio ono što želi.

Jedna od stvari koje žrtvuje je i njegov brak s Tess (Kate Hudson). Nakon što srede pojedinosti oko razvoda, Tess polako počinje iznova graditi svoj život. Ona pronađe posao na jahti milijardera Nigela Honeycutta (Donald Sutherland) no ni ne sluti da će se Finn vrlo brzo vratiti u njen život. On pronađe novi trag koji ga može dovesti do lokacije skrivenog blaga, ali netko treba financirati tu potragu. Finn uspjeva uvjeriti Nigela i njegovu privlačnu kćer Gemmu da mu se pridruže u potrazi te se sada i on nalazi na jahti. Stvari postaju sve napetije jer se u potragu za blagom uključuju Finnov nekadašnji instruktor i mentor, te okrutni lokalni gangster, Bigg Bunny. Ako Finn želi prvi stići do blaga mora djelovati brzo i promišljeno, a kompliciran odnos s bivšom ženom i mlada i privlačna Gemma mu u tome nikako ne pomažu.


Ako ste ljubitelji 'morskih' filmova, ovaj film je dobra preporuka. Zabavna komedija savršena za vruće ljetne dane i ubijanje dosade. Vjerujem da ste svi već pogledali 'How to lose a guy in 10 days', također s Kate Hudson i Matthew McConaughey-em u glavnim ulogama. Pa ako vam se taj dvojac svidio, pogledajte i ovaj film. Ja sam ga gledala samo zato što mi je Kate jedna od dražih glumica i koju mogu pogledati u svim žanrovima, a na kraju - ni film uopće nije loš.

''Something wrong? Why would anything be wrong? We just had sex in a church - and we're not even married - and now we're gonna dig up a grave! I mean, what is that, like a triple sin? I'm surprised we haven't been struck by lightning.''


16:22 - Komentiraj { 16 } #

06.08.2008.
Movie: Perfect Stranger (Savršeni Stranac)

Originalni naslov: Perfect Stranger
Uloge: Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi
Žanr: triler
Trajanje: 109'
Godina: 2007.
Trailer: LINK






Koliko ste daleko spremni otići da bi sačuvali tajnu?


MSG Rowena Price (Halle Berry) je novinarka čija je prijateljica ubijena pod nerazjašnjenim okolnostima. Uskoro otkriva da njezina smrt ima veze sa vlasnikom utjecajne tvrtke, Harrison Hillom (Bruce Willis). Uz pomoć svoga suradnika Milesa (Giovanni Ribisi), Rowena izmišlja dva lažna identiteta pomoću kojih ulazi u Hillov poslovni, ali i privatni život. Pod lažnim se imenom zapošljava u njegovoj agenciji, a istovremeno s njime očijuka preko interneta. No, uskoro saznaje kako ona nije jedina koja skriva svoj pravi identitet.


Izgleda da su kritičati imali pravo kad su rekli da Halle njen Oscar nije pomogao u karijeri, već odmogao. FIlmovi koje je snimila nakon njega nisu baš prihvaćeni među kritičarima, pa se ni ovaj ne razlikuje nešto previše od njih. Radnja filma je zanimljiva, ima dosta napetih scena, ali film je i dalje prosječan. Triler ko triler, sa malo zanimljivijim krajem. Ali nije me ostavio bez daha. Očekivala sam puno više. I od Halle, i od Bruce Willisa. Ali sam po sebi, nije toliko loš. Dobar za jedno gledanje.

''All it takes to commit a murder are the right ingredients at the right time.''


22:15 - Komentiraj { 8 } #

05.08.2008.
Movie: Untraceable (Portal Smrti)

Originalni naslov: Untraceable
Uloge: Diane Lane, Billy Burke, Colin Hanks
Žanr: krimi, triler
Trajanje: 100'
Godina: 2008.
Trailer: LINK






U nedostatku uzbuđenja u stvarnom svijetu mnogi se okreću cyber životu. 'Portal smrti' nudi novo iskustvo – cyber smrt.


MSG Priča u prvi plan stavlja FBI agenticu Jennifer Marsh (Diane Lane), specijalisticu za cyber zločine, i njena nastojanja da iza rešetaka smjesti okrutnog ubojicu. Ubojica je započeo svoj slijed umorstava te je omogućio svim zainteresiranim (a ima ih jako puno) da ih preko internet stranice uživo gledaju. Što se više ljudi logira na stranicu ubojstva postaju sve okrutnija. Agentica Marsh mora pronaći način kako zaustaviti inteligentnog i promišljenog kriminalca koji je, čini se, uvijek jedan korak ispred zakona.

U tome joj pomažu FBI agent Griffin Dowd (Colin Hanks) i lokalni detektiv Eric Box (Billy Burke). Njih troje počinju polako slagati djeliće slagalice i uskoro nailaze na prvi koristan trag. No, što je agentica Marsh bliže svome cilju, ubojstva postaju sve češća i okrutnija. Agenti su pod nevjerovatnim pritiskom jer moraju pronaći ubojicu prije nego nastrada još ljudi, a čini se da se samo vrte u krug.


Diane Lane mi postaje sve draža, svaka uloga joj stoji, pa mi se i ovdje svidjela. Film je stvarno zanimljiv, ima groznih scena, i nešto je sličan kao 'Saw' iliti 'Slagalica strave', samo što se ovdje radi o ubijanju preko interneta, ali su ubojstva jednako bolesna. Naživcirala sam se u nekim dijelovima filma, pogotovo kada pokazuju kako se u samo nekoliko sekundi ulogira nekoliko stotina ljudi samo kako bi vidjeli tko je slijedeća žrtva, a znaju da se povećanjem posjetitelja ubzava vrijeme smrti. Sve u svemu, zanimljiv film, vrijedan gledanja.

''[Watching the victim in a tub filling up with acid] You know if no one was watching right now, you'd just be sitting in water. But the whole world wants to watch you die, and they don't even know you. ''


17:26 - Komentiraj { 9 } #

04.08.2008.
Movie: The Illusionist (Iluzionist)

Originalni naslov: The Illusionist
Uloge: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel
Žanr: drama, misterija
Trajanje: 110'
Godina: 2006.
Trailer: LINK






Teme: iluzija, ljubavni trokut, zavist. Mjesto radnje: Europa. Vrijeme: prijelaz s devetnaestog u dvadeseto stoljeće. 'Prestiž'? Ne, 'Iluzionist'.


MSG Eisenheim (Edward Norton) se još kao mali zaljubio u magiju i madžioničarske trikove. Također se zaljubio i u mladu vojvotkinju, Sophie (Jessica Biel) i nakon početnog flerta, njih dvoje su postali par. No, zbog društvenih razlika njihova ljubav nije bila dozvoljena te su ih nasilno razdvojili. Prošlo je mnogo godina nakon toga i Eisenheim se, nakon što je proputovao cijeli svijet, vraća u Beč kako bi nastupio pred brojnom publikom. On je poznati iluzionist koji svaki put očara i zadivi svoju publiku pa tako nije ni čudo da je njegovu točku došao odgledati i princ Leopold (Rufus Sewell) sa svojom zaručnicom. Kada Eisenheim zatraži jednog dobrovoljca iz publike, Leopold predloži svoju zaručnicu, a Eisenheim shvati da je to upravo ljubav njegova života, Sophie.

Ubrzo se Eisenheim i Sophie počinju intenzivnije nalaziti i probudi se stara ljubav iz mladosti. Iluzionist se tako nađe podjeljen između priprema za svoju najveću točku do sada i ljubavi prema Sophie, a sve pod budnim okom inspektora Uhla, kojeg je princ unajmio kako bi razotkrio Eisenheimove tajne.


Iako je radnja vrlo slična 'Prestižu', fanovima ovakvog žanra ipak je draži Prestiž. Meni je ovaj film dosta konkretniji i hladniji, dok Prestiž želi sve to prikazati kao nešto stvarno, iako se radi o fantaziji. No, ni ovaj film nije loš. Jessica Biel mi je savršena za takvu ulogu i dobro ju je odglumila, a zanimljivo je kako je glavni glumac većinu trikova izveo sam, unatoč razvijenoj tehnologiji snimanja i kompjutorske obrade, za što su ga pripremali nekoliko poznatih madžioničara. Ako volite filmove s temom magije i trikova, svidjet će vam se. Isto tako, ako vam se svidio Prestiž.

''Eisenheim: My intention has only been to entertain, nothing more.''


22:00 - Komentiraj { 9 } #

03.08.2008.
Movie: Catch And Release (Uhvati i ostavi)

Originalni naslov: Catch And Release
Uloge: Jennifer Garner, Timothy Olyphant, Kevin Smith,
Juliette Lewis, Sam Jaeger
Žanr: drama, romansa, komedija
Trajanje: 124'
Godina: 2006.
Trailer: LINK





Kako bi ste se osjećali kada bi vaše vjenčanje zamjenili pogrebom?


Nakon iznenadne smrti zaručnika Gray (Jennifer Garner) utjehu pronalazi u društvu njegovih prijetelja, pristupačnog, šaljivog Sama (Kevin Smith), kontrol freaka Dennisa (Sam Jeager) i Fritza (Timothy Olyphant), starog prijatelja iz djetinjstva, nepopravljivog ženskara za kojeg smatra da je jedan od najneodgovornijih ljudi koji hodaju planetom. U razgovoru s njima Gray uviđa da zapravo nije poznavala svog nesuđenog supruga. U nemogućnosti da plaća stanarinu useljava kod Sama i Dennisa, a s njom dolazi i sve samo ne simpatični joj Fritz. Gray doznaje za zaručnikov tajni račun na kojem se nalazi milijunska svota novca, te da 3000 dolara mjesečno šalje izvjesnoj maserki Maureen (Juliette Lewis) u Los Angeles.

Ispostavlja se da je riječ o majci njegovog djeteta s kojom je proveo jednu burnu noć. Sam i Dennis se nikako ne mogu pomiriti sa gubitkom prijatelja što ih tjera u depresiju, a Gray muči zaručnikov preljub i čudni osjećaji privlačnosti prema Fritzu. Situaciju će dodatno zakomplicirati pojava Maureen i djeteta. (FILMSKI.net)


Ovaj film sam gledao nedavno po drugi put. Htio sam ga se prisjetiti jer mi se prvi put jako svidio. Priča je zanimljiva i neoubičajena, a glumačka ekipa je dobro sastavljena. Glazba u filmu mi se svidjela, na soundtracku se nalazi puno noname, ili ti nepoznatih glazbenika, uglavnom alternativnih. Joshua Radin i njegova What If You su mi se jako svidjele. Onako, podsječa na pjesme iz Tree Hilla koje inače ne slušam, ali su fakat predivne. Što se tiče Jennifer, ona mi definitivno spada u skupinu najdražih glumica, i uvijek mi je drago pogledati film sa njom. Svakako pogledajte ovaj film, za dušu...

Gray: How could you leave me alone with this people? You know how I hate crowds.



Evo, upravo je stavljen novi dizajn na blog, nadam se da vam se sviđa jer ja mislim da je ovo jedan od mojih boljih dizajna, znam pink je, al nekak mi je ta boja najbolje pasala uz Hayden. Boxeve i ostalo ćemo preuredit, pa svakako svratite. Novi post vjerojatno bude objavljen sutra navečer :D. Uživajte, xo xo Orange Boy

20:50 - Komentiraj { 11 } #

02.08.2008.
Movie: Superbad

Originalni naslov: Superbad
Uloge: Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen, Bill Hader,
Emma Stone, Christopher Mintz-Plasse
Žanr: komedija
Trajanje: 114'
Godina: 2007.
Trailer: LINK





’’Film je pomalo bedast, ali samo mrzovoljna puritanska zanovijetala mogu reći da nije smiješan.'' (kritičar ‘Guardiana’)


MSG Evan (Michael Cera) i Seth (Jonah Hill) zajedno su prošli kroz sve užase srednje škole i sada broje posljednje dane do mature i do svojeg rastanka. Otići će na različite fakultete, što će vjerojatno uzdrmati njihovu namjeru da zauvijek ostanu najbolji prijatelji. No što je – tu je. Prilika za grand finale pruža im se kad ih najpopularnije cure u školi pozovu na tulum povodom završetka škole. No, zahtijevaju od njih da nabave cugu što je problem jer su obojica, naravno maloljetni.

Tu u pomoć priskače prijatelj Fogell (Christopher Mintz-Plasse), još veći šmokljan od njih dvojice koji nabavlja lažnu osobnu na ime McLovin (dvoumio se između toga ili Mohammid). No dok kupuje cugu, u trgovinu upada lopov, dolazi policija i počinju peripetije koje opasno ugrožavaju Evanov i Sethov plan da izgube nevinost tako što će svoje djevojke iz snova prvo opiti pa iskoristiti. (FILMSKI.net)


Moj najdraži par; Seth Rogen & Bill Hader! Opet zajedno i u ovom filmu i to u ulozi glupih 'policajaca'. Ovo im je već 3. film u kojemu glume zajedno, s njima i Jonah Hill. Do sada su glumili u 'Knocked up', 'Forgetting Sarah Marshall' i u ovoj odličnoj komediji - 'Superbad'. Ovo je teen komedija puna kretena (stvarno ne znam gdje ih sve nađu), ali i puna presmiješnih scena. Kao što i kritičari kažu, samo zanovijetalima nije smiješna. Riječ 'fuck' se u filmu spominje ravno 186 puta, a od toga je 84 puta izgovara Seth. Ako vam se čini dosadno - pogledajte barem trailer.

''Seth [examining the fake ID]: All right, you look like a future pedophile in this picture, number 1. Number 2: it doesn't even have a first name, it just says "McLovin"!
Evan: What? One name? ONE NAME? Who are you? Seal?''


00:18 - Komentiraj { 8 } #

01.08.2008.
Movie: The Skeleton Key (Ključ Tajni)

Originalni naslov: The Skeleton Key
Uloge: Kate Hudson, John Hurt, Gena Rowlands
Žanr: horor, triler
Trajanje: 104'
Godina: 2005.
Trailer: LINK






Dosta dobar horor, netipičnog i zanimljivog kraja, s Kate Hudson u glavnoj ulozi.


MSG Progonjena činjenicom da je ignorirala očevu smrt, medicinska sestra Caroline (Kate Hudson) odlučuje postati njegovateljica starijih i nemoćnih. Prihvaća posao u Louisiani te se počinje brinuti oko Bena koji je zbog posljedica moždanog udara privezan za krevet i uopće ne govori. Ipak, atmosfera u kući joj se čini jeziva, a posebno je smeta Benova hladna i odsutna žena Violet. Nakon što joj Violet povjeri ključ koji može otvoriti sva vrata kuće osim jednih, Caroline odlučuje otkriti tajnu te preostale sobe.


Nisam neki ljubitelj horora ni trilera, i potrebno je snimiti jako dobar i kvalitetan film tog žanra da bi se mene uplašilo. Ne mogu reći da sam se uplašila gledajući ovaj film, ali je bilo zanimljivih, napetih scena u kojima se stalno nešto iščekuje. Uglavnom - napet film. Ne mogu zaobići ni Kate Hudson koja je odradila dobar posao, kao ni moju strast prema skrivenim sobama, prostorijama. Sve u svemu, dobar film.

''Violet: You think too much about the time you have left - You don't spend it living.''


00:02 - Komentiraj { 13 } #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE