Movie: The Lake House (Kuća na jezeru) - Press Pause - Blog.hr
19.08.2008.
Movie: The Lake House (Kuća na jezeru)

Originalni naslov: The Lake House
Uloge: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dylan Walsh
Žanr: drama, ZF, romansa
Trajanje: 105'
Godina: 2006.
Trailer: LINK






Kate živi u 2006., Alex u 2004. Unatoč toj sitnoj prepreci njih dvoje se zaljubljuju. Može li ih poštanski sandučić nekim čudom spojiti?

Photobucket

MSG Osjetivši da je vrijeme za promjenu, dr. Kate Forster (Sandra Bullock) napušta predgrađe Illinoisa i prihvaća posao u bolnici u Chicagu. Zbog preseljenja mora napustiti prostranu i pomno dizajniranu kuću s pogledom na jezero. U sandučiću ispred kuće ostavlja poruku novom stanaru, talentiranom, ali frustriranom arhitektu Alexu Wyleru (Keanu Reeves) objasnivši mu kako nije odgovorna za tragove životinjskih kandži na ulazu u kuću. No, Alexa dočekuje drugačija slika: kuća je zapuštena i prašnjava, a spomenutih tragova nema. Za Alexa ta kuća ima posebno značenje jer ju je izgradio njegov otac, renomirani arhitekt (Christopher Plummer) koji je zbog posla zapostavljao obitelj.

Isprva Alex zanemari poruku, no kad par dana kasnije krene bojati okućnicu, pred njim iskrsne pas lutalica i ostavi tragove kandži baš tamo gdje je Kate rekla da se nalaze, pa odgovori na njenu poruku. Njih dvoje se počnu dopisivati i slučajno otkriju da se neki datumi ne poklapaju. Kod Alexa je 14. travnja 2004, a kod Kate isti datum, ali 2006. Kroz dopisivanje, njih dvoje se polako zaljubljuju, pa se požele susresti. No, osim par kilometara, dijeli ih i dvije godine vremenske distance, a jedina poveznica njihovih života je poštanski sandučić ispred kuće na jezeru.

Photobucket

Kopavši po starim papirima našao sam program iz Cinestara, iz 2006. godine, i tamo sam vidio sliku i ukratko o filmu. Sjetih se da sam to davno htio gledati pa sam to neki dan i učinio. Iskreno, malo me zbunilo to s vremenskom razlikom jer nisam bio koncentriran, al shvatio sam kako funkcionira. Iako je film remake korejske SF romanse Siworae, za razliku od originala nije baš ostvario zapaženo mjesto u filmskoj industriji no film po meni vrijedi pogledati. Pogotovo zbog Sandre i Keanua koji su ponovno zajedno u filmu nakon Brzine iz 1994. godine. Volim romantične filmove, i filmove sa lijepim scenama i odličnom muzikom pa ovaj definitivno spada u jedne od tih. Jako mi se svidjela i sama kuća na jezeru okokoje se radnja i vrti jer je sama na velikom jezeru, napravljena od stakla, puna svjetla preko dana a to mi se jako sviđa. Čak sam nakon filma rekao da ču potražit dali ona stvarno postoji, htio bih ju kupit jednog dana. Zaželite mi sreću.

Kate: I sometimes feel as though I'm invisible, as if no one can see me at all. I never felt that way when I lived at the lake house -- it's the one place I felt most like my true self.


00:00 - Komentiraj { 9 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE